SPIELMANN: jo diky za pochvalu vcerejsiho nocniho prispevku..:)))) ja byl navic jeste inspirovanej spolecnosti jedny my velmi specialni kamosky... ale o tom nekdy jindy...:)))
Ohledne ty intuice - tak nejak mam pocit ze vsichni chodite kolem toho, kazdej napise neco jinak trefnyho, snad dame dohromady celej obraz - zkusim taky prispet jednim pohledem (obcas asi zopakuju to co uz ste tu nekdo napsali, proste nezli polemizovat s kazdou vetou mi prijde produktivnejsi hodit sem malicko jinej pohled a preberte si to):
Podle me je intuice komplexni vyhodnoceni nejaky situace - v rovine vedomi i nevedomi - "zpracovavaji se" i podnety ktery nejsou vedomy... do toho jsou zapojene veskere relevantni zkusenosti, takze opravdu se ucastni cela bytost - ne jen racionalni mysleni. Intuice muze byt uzasna ale je omezena SVETEM ZKUSENOSTI - nefunguje na nekonecno, na kvantovku nebo relativitu - asi jeji nejvesti sila uplatneni bude v mezilidskych vztazich. Druha nevyhoda ze je velice snadno KONTAMINOVATELNA touhami, strachy apod - proto aby byla pouzitelna ve wuwej (jednani na zaklade intuice), musi se clovek "kultivovat" - tj zbavit se prani, strachu, taktizovani a planovani, otevrit se a naslouchat....