NOXNOCTIS: mm, já bych v tom dál nepokračoval, nemám z toho pocit, že by to bylo plodné, zvlášť co se týče Jungových milenek, to prostě buď člověk pochopí ve světle jeho příběhu a učení nebo ne, v tom nemůžu být nápomocný .)
Co se týče zbytku, vidím tam potenciál spoustu témat, které by byly zjaímavé probrat, ale nemám jistotu v motivaci (nás obou) pokračovat v rozhovoru a mít z toho užitek. Mám z toho takový pocit, že o to tu vlastně nejde :) Navíc hodně doplňuješ do toho co jsem řekl své myšlenky, až je z toho úplně něco jiného.
BAGHICEK: já myslím, že to Ymladris docela pěkně shrnula před x příspěvky, když psala Noxnoctisovi. Moje osobní představa jak to je s kulturou je založená na tom, že naše vědomí přichází původně ze snění, imaginace je základní motor transformace vesmíru a kultura je v podstatě imaginační experiment, externalizace vnitřních vizí (a popudů). Imho to není nic nezdravého, ale způsob, jak naložit s energií, která do nás imrvére přitéká. Ale to už je myslím trochu mimo jungiánství.