• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    WIPER: ano, "posledni" dily jsem taky cetl.
    WIPER
    WIPER --- ---
    SAJMONDEE: B.H & A natahuji kazdou realii ze sveta Duny a delaji z nich samostnatnou knizku. Mozna jsou to pomerne remeslne dobre napsane SCI-FI, nemaji v sobe zadne presahove a filosoficke myslenky.

    Posledni co myslim staci precist of BH jsou Hunters of Dune, Sandworms of Dune (=Dune 7), ktere pry dopsal podle poznamek a nacrtu F.H. Jsou tam sice hlucha mista, ale celkovy klimax Duny - Duncan jako ultimatni Kwisatz Haderach a fuze se stroji je (verim) originalni myslenka Franka Herberta.

    BTW: myslim ze trilogie Pandora od F.H. je logickym predchudcem serie Duny. Lide stvori AI - inteligenti Lod, ktera de facto zotroci lidstvo, protoze kompletne ovlada lidskou spolecnost (stavi se do role Boha). Kolonizuji vodni planetu obyvanou inteligentni rasou ktera zpusobuje lidem po dotyku psychadelicke efetky odobne koreni (otevira gentickou pamet lidi a fuzuje se s nimi) . Rasu vyhubi a znici ekosystem vodni planety (kde jse jen jeden mensi kontinet - potencialni budouci Stitovy Val) a zpusobi oborvske boure a vlnobiti. Nasledne zfuzuji dna rasy s lidskou a pokousi se znovuozivit rasu aby spoutala a zklidnila znovu more. Tim vicemene Pandora konci. Dovedu si predstavit ze pokus o spoutani more geneticky modifikovanou inteligentni rasou vedl k vysuseni planety do budouci planety Duna. Svrzeni Lodi a na Nalodenstvi je Krizova vyprava proti strojum. A rasa/koreni jsou totez a vzhledem k genetickemu propojeni casti populace lidsta s dna rasu tu vidim potencialni zvysenou kompatibilu lidstva s pozitivnimi ucinky koreni a slechteni tento vlastnosti v programu K.H. a zaverecna rekonciliace strojove AI s lidstve v Dune 7.
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    ULRIK: hlavne je to uplne jinej styl psani, spis akcni a spadny nez poutavy a k zamysleni. vic si pamatuju detaily z klasicky sagy nez z toho novyho, co melo vlastnost, byt vic napinavy (ale o tom Duna pro me neni)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    SAJMONDEE: Se zeptej tady v klubu:) Dostal jsem mínus, místo aby někdo zkusil argumentovat proti...:)) Ne, že by na mínusu záleželo, mě by fakt zajímalo, co je na těch knížkách tak fajn...co jsem četl naposled, byl to odpad. Literárně odpad.
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    jako me se vcelku libili knihy o pocatcich a pak jednotlive rody, samozrejme neni mozno srovnavat s klasickou sagou.
    GULDUR: cizopasej.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SAJMONDEE: stačí se podívat na oficiální dune forum na dunenovels...tam můžou jenom tihle...já dostal banána asi po dvou dnech, kdy jsem napsal, ze si myslim, ze na Dune cizopasej..
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    a to bych chtel potkat nekoho, kdo i tyhle pohrobky hrozne zere a hadal by se s nama, ze to rozsiruje vedomi o Duna universe. nazval bych ho fanatikem.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Nezájem...přesta jsem tyhle pohrobky retardovené kvality číst už dávno...

    Mám pocit, že za chvíli napíšou Sexuální praktiky Duny, Příběh Šedout Mapes a nebo ekologie červů aneb co jste chtěli vědět a neměli jste se koho zeptat a toužili jste, aby vám odpověděli dva dojiči...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    KRUP: upřímně mě ti dva už značně s*rou...pošlapou co můžou a ještě se šířej jako nákaza...je fajn, že odkaz F.H. žije, ale v téhle formě je to spíš mrzák...
    KRUP
    KRUP --- ---
    tak jsem dnes přišel prostřednictvím návštěvy knihkupectví přišel na to, že sága se nezadržitelně rozšiřuje...

    28. 4. 2010 vyšly u nás Vichry Duny (Winds of Dune, 2009), které jsou druhým dílem tetralogie Heroes of Dune, přičemž tetralogie byla pozastavena, aby mohla být vydána triologie o vzniku BG, Mentatů, Sukovců a Gildy.

    A je tu první vlaštovka - Sisterhood of Dune, 12. pokračování z pera B. Herberta a Andersona, které v originále vyjde 3. 1. 2012, zde je trailer :)))

    http://www.youtube.com/v/fJcdN3oa_Kg?version=3&hl=en_US&rel=0&hd=1

    A pro zajímavost a zasmání nad tím, jak mají Amíci a Angláni hnusný obálky :))) Ať žije Karel Řepka!

    US:


    UK:


    více viz blog Kevina J. Andresona
    KRUP
    KRUP --- ---
    TOM
    TOM --- ---
    RAGNAROK: super!!
    i když jsem původně myslel tuhle http://books.google.com/books/about/Sand.html?id=RwAHE18nioMC, tak... ta tvoje je mnohem lepší .)
    díky!
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TOM:
    Macro-engineering Seawater in Unique Environments: Arid Lowlands and Water Bodies Rehabilitation | ShareBookFree.com - Free eBooks Download
    http://sharebookfree.com/macro-engineering-seawater-unique-environments-arid-lowlands-water-bodies-rehabilitation/

    clanek je od strany 431
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: kdybyste někdo splašil tu knihu, byl bych vděčen, já po dvou hodinách googlení skončil s prázdnou :/
    TOM
    TOM --- ---
    to je jeden z mých snů - ozelenit Saharu :)
    BLDGBLOG: Sand/Stone
    http://bldgblog.blogspot.com/2009/04/sandstone.html
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Mechanics of Wind-blown Sand Movements (Environmental Science and Engineering Environmental Science) - library.nu
    http://library.nu/docs/5ZVB63EMKY/Mechanics%20of%20Wind-blown%20Sand%20Movements%20%28Environmental%20Science%20and%20Engineering%20%20%20Environmental%20Science%29

    pro fanaticky duny
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    Na CHOAM ako opoziciu imperatora a moderatora subojov velkorodov sa v tomto pripade nehrame?
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    WIPER: Časem si je přečtu, teď si mi ale pomohl ujasnit si některé detaily, díky.
    (Mimochodem - jestli máš po ruce vývojařské studio, tak jdu do toho! ;)
    WIPER
    WIPER --- ---
    DAVESADE: skoda, napad je to dobrej, at uz zpracovani puvodniho originalu, tak i mozne pokracovani. Precti si ty dalsi knizky, muzes si pak udelat nazor sam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam