TYRAEL: Já jsem ho problematicky přelouskal někdy v šetnácti (a to až po 5. a 6. díle, jelikož jsem 4 nemohl sehnat a čekal jsem až na nové vydání od Baronetu) a fakt jsem to moc nedával. Tak jsem se k ní ani nevracel. Nyní po 20 letech, když jedu nově vycházející audio knihy, tak mě velmi překvapila a bavil jsem se vlastně více, než Děti...
ASYD: Za mě bych přečetl všechny 3 Předehry a to ještě před samotnou Dunou, jsou to totiž daleko prostší knihy s docela přímočarým dějem. Pak 6 knihy původní série a poté i dvě "nové" knihy, které jsou za mě ještě horší než Předehry, ale prostě jde o dokončení příběhu :-). Pak ještě Cesta k Duně, pro zajímavost, jak to vznikalo.
Další knihy jsou už dost špatné, pokud budeš chtít číst ještě něco z universa, tak asi trilogii Školy Duny, která mě překvapila, že po děsném Džíhádu jsou tak úrovni Předeher (ale možná jsem měl, jen tak nízká očekávání, že mi to připadalo lepší ;-) ). Další bych už asi nedoporučil a novou trilogii : Duna: Caladanská trilogie, jsem raději ani nečetl, tak nemohu hodnotit.