• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KAREN: vím, vím, jen jsem nějak přehlédla ty uvozovky, sorry.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JESSIEATREIDES: to je ten clanek, ktery tu linkuje Aether ;) s mejma prekladama to zas az takhle spatny neni.)))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KAREN: aha, sorry, přepracování. z té singapurské angličtiny vydané bez předchozí redakce, kterou jsem nucena překládat, mi nějak měkne mozek.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JESSIEATREIDES: heh, napsala jsem "nikdi"? orly?! ,D

"moje" verze?? pockej pockej, ja jen cituju z toho prekladu, s timhle ja nemam nic spolecnyho.))) prave o tom mluvim, o ty vytykaci konstrukci
    KAREN
    KAREN --- ---
    AETHER: jj, vcera jsem to taky v rychlosti prolitla. vzdycky jsem si naivne rikala, ze clovek, co ma malinko znalosti a zkusenosti, nikdi v prekladu nenapise "To je ta práce, v níž musíme pokračovat. To je ta práce, kterou jsem přijel do Evropy začít."
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: tam přeci - není tomu tak dávno - hledali překladatele... a chtěli někoho s patřičným vzděláním. jsem ráda, že se jim to podařilo. ;o)))
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    VANEK: まさか!
    FOLCWINE
    FOLCWINE --- ---
    VANEK: :DDDD nemam slov
    SURVEYOR
    SURVEYOR --- ---
    VANEK: No, trochu vedle. Mladý byl, to ano, ale když ten text původně překládal, dělal to pro radost a nikdy by ho nenapadalo, že by někdy mohl vyjít. Proto byl šťastný jak blecha, když se našel vydavatel ochotný ho vydat, i za tu cenu, že to komerčně bude... řekněme slabší. A kupodivu se ani ta těch dvacet let nenašel nikdo, komu by autor stál za to, aby se mu systematicky věnoval. Takže moc velké sousto? Nevím, možná. Dnes bych se možná nedopustil některých poměrně školáckých chyb, zase by v tom nebylo tolik srdce.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hele, úlovek to je, ale říct kvůli jedné botě, že je překlad zkurvený, to je trochu síla. Možná by stálo za to dát víc příkladů anebo aspoň zmínit, že je kniha podobných chyb plná, abych si mohl příště odpustit zbytečný komentář ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Samozrejme protoze jsem to dukladne uvazil a rozlisuji: Kotrle tenhle preklad akorat *posral*. To umim pochopit; byl mlady, potreboval penize a jeste se teprv ucil za pochodu a ukousl si moc velke sousto. Az kdyz ho patnact let nakladatelstvi neda precist nikomu, kdo by si takove veci - a nescetnych jinych - vsiml, splnuje definici institucionalniho, nedokonave-repetitivniho kurveni.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    SURVEYOR: Fakt Kotrle, jo? :) Prošla knížka po těch letech nějakými redakčními úpravami?
    SURVEYOR
    SURVEYOR --- ---
    VANEK: Hele, proč to nenapsat na plnou hubu: Kotrle kurví knihy. Mě šetřit nemusíš.
    SILENT
    SILENT --- ---
    FUXOFT: takhle funguji prakticky vsechny prekladace, jen se nevyviji dynamicky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GHIVERAN: Ono jakákoli vazba s genitivem "Bratislavy" končila jako Prague.
    FUXOFT
    FUXOFT --- ---
    VANEK: Google translate nefunguje jako tradicni slovniky, nybrz se snazi na internetu umelou inteligenci najit dve ruznojazycne verze teze vety (napr. na vicejazycnych webech) a z toho si vyvodit ktera fraze a ktere slovo se jak preklada. Tzn. jeho databaze se porad sama od sebe vyviji a obcas pritom dochazi k dost zajimavym jevum. Zakladni slovni zasobu ziskal tim, ze mu predhodili nejake oficialni dokumenty OSN prelozene do mnoha ruznych jazyku.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    VANEK: lol !!oneone!!
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    VANEK: Tak to je opravdu úlovek!
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: UFFF
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam