SILENT: co je na tom, pro pět ran egyptských, pořád tak strašně k nepochopení? ty znáš nějaký šutrák, křeslo, pařez, automat, bednu nebo auto s vůlí? vůle je vlastnost živých organismů - proto je svobodná vůle jaksi taksi logická. a svobodná země je taková, kde se lidé těší svobodě - ne ta hlína sama o sobě, i když si eventuálně můžeš zdarma vykolíkovat claim...
ADAMJ: já bych skoro řekl, že již druhý, třetí den probíhající debata ukazuje, že spíš dost nevěděli, co dělají, když ten termín přijímali... včera jsem seděl se třema lidma z oboru: jeden programátor, druhý počítačově zdatný vědec, třetí síťař bezpečák. ačkoliv po chvíli začali vést spor, jaké přesně jsou rozdíl mezi všelijakýma freewarama všeho druhu, na jedné jediné věci se shodli okamžitě - když jsem jim přednesl terminus technicus "svobodný software", začali se všichni smát a prohlásili něco jako "no to v žádném případě". je ale nutné poznamenat, že jsou všichni tři sečtělí a dovedou se česky dobře a správně vyjadřovat, což u lidí computerového světa zdaleka není pravidlem.