• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ZIRLAND
    ZIRLAND --- ---
    mormegil, eclectica: Vaše substituční překladatelské metody mne zcela rozsekaly.
    VANEK
    VANEK --- ---
    http://knihy.cpress.cz/knihy/ekonomika/ekonomika/numerati-o-touze-porozumet-a-predpovedet-lidske-chovani-v-digitalnim-veku/ obsahuje jak větu "je nazývána optimalizační vyhledávač nebo zkráceně SEO" (s. 178), tak pasáž, jak počítačová analýza děl významného britského romanopisce Irise Murdocha ukázala, kdy byl jeho jazyk nejbohatší.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Dneska v náhodně zapnutém odpoledním seriálu, na zhruba deset vteřin, než jsem přepnula na DVD: "Můžeme ho usvědčit. Máme evidenci."
    SONA1
    SONA1 --- ---
    O projektu, který dává šance mladým designérům:

The idea was to be a stepping stone for young designers.

wait for it...
    Napadlo nás stát se nášlapným kamenem pro mladé návrháře.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    SPIKE411: Jim se nelibi ani, kdyz maji nechat puvodni nazev jen tak (viz Sin City)
    SILENT
    SILENT --- ---
    SPIKE411: asi jsem se uklikl, omylem jsem koukal na: Last Stand of the 300, pardon.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SILENT: Asi máš jiné IMDb než já, člověče.

300 Argentina / Brazil / Canada (French title) / Colombia / France / Germany / Greece / Panama / Peru / Venezuela
    300 - Bitka kod Termopila Croatia / Serbia
    300 Spartali Turkey (Turkish title)
    300: Bitva u Thermopyl Czech Republic
    300: The IMAX Experience USA (IMAX version)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    SPIKE411: to je pouze smutné potvrzení toho, že čeští distributoři mají diváka za ještě většího debila než ti američtí. respektive ti američtí, když už v tom maj tolik peněz, tak maj aspoň zjištěný základní psychologický zákonitosti jako například být jedinečný a tedy zapamatovatelný se vyplácí...
    SILENT
    SILENT --- ---
    SPIKE411: Also Known As: 300: The Battle of Thermopylae (IMDB) ?
    RIP
    RIP --- ---
    DAVIDOWITCH: Ber to jako jednu kulturně-historickou narážku navíc. Každý spartský bojovník měl s sebou pod krycím označením "panoš" svého homosexuálního milence.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DAVIDOWITCH: Nechápu, co mají čeští distributoři proti číselným názvům. (300 -> 300: Bitva u Thermopyl, 9 -> Číslo 9, 24 -> 24 hodin). To je nějaké spiknutí? Vyhláška? Směrnice tajné lóže distributorů?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    DAVIDOWITCH: Thermopylae means "hot gates" in Greek. This is derived from the myth that Heracles had jumped into the river in an attempt to wash off the Hydra poison imbibed in the cloak that he could not take off. The river was said to have turned hot and stayed that way ever since.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    No jo, mas pravdu. Tak si mozna to originalni zneni filmu pamatuju spatne, v kteremzto pripade se autorum omlouvam. Ale stejne me to dere za usi.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DAVIDOWITCH: Vtip je v tom, že i v tom Millerově komiksu se o Thermopylách mluví jako o Hot Gates.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    WITTGENSTEIN: Moje rectina je co bejvala (neexistujici), ale ac je to presnej preklad, tak ja se v dejepise ucil o Bitve u Thermopyl (a i ten film se tak jmenuje), ne o Bitve u Teplych bran :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DAVIDOWITCH: A chceš snad tvrdit, že Θερμοπύλες neznamená něco jako "horké brány"?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    300: Bitva u Thermopyl
    "Thermopylae" prelozeny jako "Teple brany"
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    TERRANCE: what a ghostful idea! - to nemá chybu. šup a už je to v mém idiolektu ;)
    SILENT
    SILENT --- ---
    TERRANCE: vtipne je, ze v podobnych seznamech se pravidelne objevuje "It is one to me - Je mi to jedno" a on to ve skutecnosti je skutecny anglicky idiom, i kdyz dnes jiz ponekud zapraseny.
    DASHA
    DASHA --- ---
    TERRANCE: hlavne Fun Titman pobavil=)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam