K4N3C:
ad 1/ Toho času bych se na začátku úplně striktně nedržel a určitě nešel přes vnitřní pocity - můžeš dát víc, můžeš dát míň, nelámal bych to přes koleno. Studená sprcha doma má cca 10 - 14°C, voda v zimě venku bude mít kolem 4 - 0°C - to je opravdu velký rozdíl. Nejhorší je prvotní "šok" když do vody vlezeš. To chvilku vydrž, rozdýchej a uklidni se, pak uvidíš. Ve studený budou nejhorší prsty - viz
VDFLAT:
2/ souhlas
SIVER: taky ych hned nesušil. Už jen tím že vylezeš - byť na mráz, ti bude celkem teplo. Rozhýbat - klidně i nějaké dřepy, kliky, proběhnout.
3/ pokud můžeš vyber si lokalitu blízko k domovu, abys mohl být relativně brzo doma v teple - pro všechny případy. I když jsem se ve vodě cítil v pohodě, vylezl, proběhl se v trenkách, tak se do mě občas třeba po půl hoďce dala hodně nepříjmená třesavka, že jsem byl rád za oheň doma v krbu, nebo teplou sprchu.
3x týdně venku je na začátku podle mě dost. Přeci jen je to na tělo dost nápor. Držel bych se 1x týdně aspoň měsíc a pak třeba přidávat. Otužování není sprint, je to spíš běh na dlouhou trať, tak není potřeba to na začátku přepálit ;-)