• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: jj k banh cuon to podávají třeba v tom bistru na dukelských hrdinů.
    LA_PIOVRA: no dobře, sekaná :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: jednou sem tohle videl podavat v banh cuon misto grilovanyho masa, takze bych rekl, ze bys mohl mit pravdu! :]
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: mno...:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Imho je to cha lua - vietnamská vepřová sekačka http://en.wikipedia.org/wiki/Gi%C3%B2_l%E1%BB%A5a
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: tohle na 99,9999999..% uzeny tofu neni .. myslim ze
    MOIRAIN: ma pravdu, uz jsem to taky videl v sape

    jinak uzeny tofu neni zas takovy problem udelat, i kdyz je to furt slozitejsi nez ho koupit hotove :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: to mi vizuelně připomíná něco, čemu říkáme s kamarády vietnamská sekaná, chutná to tak, že nedokážu na 100 % říct, jestli je to maso, nebo ne
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: Našel jsem to a bylo to tam milý :) Dal jsem si to kachni bun z denni nabidky a bylo to dobry. Díky za tip!
    UWE_WEBER: Tohle je jiná reštyka i když se jmenuje stejně - to co myslíš ty je asi Bong Sen v Řipský ulici. Číňani, co vařej taky Vietnam a sushi. Tahle restaurace se jmenuje jenom Sen a je v Slezský 778/20
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    UWE_WEBER: to bude neco jinyho. tohle je kousek nad mirakem.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: hned vedle restaurace sokolovna (myslim slezska 22).
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    UWE_WEBER: myslíš v řipský, takový zkrekonstruovaný?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    TIGRE: Pokud se nepletu tak je to někde mezi vodárnou a perunovou, mělo by to být snad čínský bistro, ale maj tam tyhle vietnamský parádičky, ještě jsem nezkoušela, ale slyšela jsem samou chválu, v tom úseku snad nic jiného obdobného neni tak se to nedá zaměnit. . .
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    [ STILL_PRIMITIVE @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]

    nevite, jestli to je vegetarianske opravdu nebo ne? Pry to ma byt nejake sojove maso, ale lide ve vege klubu si nejsou jisti. Ja jsem to v Malesicich nikdy nevidela, ale pokud je to nejaka jina podoba soji, tak to rada ozkousim. Jestli jsou to kureci chrupavky, tak to Vietnamcum klidne necham :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: kde přesně tam prosím?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    btw. meli dnes jeste zavreno v anglicky, tak jsme nahodou zapadli do novy viet restaurace ve slezsky vedle restaurace sokolovna (web asi nemaji) a bun bo nam bo pripravili skvely. taky se zda, ze maji opravdu velikej vyber viet jidel, co jsem jinde nevidel. urcite zkusim zas , zatim si vedu jako skvelou alternativu londynsky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    My zase poprvy ochutnali kari z divokejch koz a bylo moc dobry, neco mezi jehnecim a kurecim :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chteli jsme na spolecnou vanocni oslavu pred stedrym dnem nejakou rybku asijskym stylem. bohuzel v tescu eden meli jen lososa a kapra a jeste to tomu typkovi za pultem prislo vtipne. vzala jsem lososa, udelala jsem ryzi, namarinovala lososa s 5 flavour spices a zazvorem, jako prilohu udelala hlivu stir fry a cesnekem, ustricovkou a tmavou sojovkou, to bylo takovy krasne hutny, salat z cin zeli s pomerancem a sezam olejem, a lososa upekla na panvi, prelila omackou z rybi omacky, chilli, citronu, obalila v tom rybu a malinko odparila, vyndala rybku, splachla panev cerstvou pomerancovou stavou, zredukovala, malinko dosladila jeste a bylo to fakt nadherne plny chuti a vune, takze urcite nekdy zopaknu. neni to zadnej skutecnej asijskej recept, ale snad to neni ani moc babicovaty. jeste rejzovej desert se skorici, zazvorem a mandlema.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: pardon a diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jasně že jo a na té malešické mapce je odkaz!

    http://goo.gl/maps/q3rR
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: nevede nekdo neco podobneho v sape? :)

    diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Curry.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xRkxQZT/curry-pdf


    Curry, A Tale Of Cooks & Conquerors « Rice & Curry
    http://riceandcurry.wordpress.com/2011/01/31/curry-a-tale-of-cooks-conquerors/
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MILHAUZ: normalni rejzova mouka, asi by sel i jinej skrob, treba sojamyl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam