• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: v phuong lien maji super bun tom can.. mnam.. jsem tam byla zrovna predminulej vikend.. moje nej rest. v sape ..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: ja si myslim, ze je to uplne stejny, jako kdyz jde clovek do jakykoliv jiny restaurace. Lidi jsou ruzny vsude a bezne narazim na kysely prdele v jakymkoliv oboru. Zrovna tahle pani byla ostrejsi vzdy. Staci si dojit vedle do Phuong Lien, kde maj super Bun Bo Nam Bo a tam jsou hrozne sympaticky a furt se usmivaj. Pokavad mas chut na dobrou grilovanou kachnu, tak doporucuji Duong Lien, kde dostanes i vyvar..
    GREVE
    GREVE --- ---
    On to je tedy všeobecný trend. V asijských restauracích už se na vás málokdo usměje (dřív to bývalo naprosto samozřejmé) a bylinek k bun cha je opravdu čím dál tím méně, člověk je rád, když dostane aspoň salát.
    V mém kdysi oblíbeném Lichi dokonce zrušili vývar u takového toho kachního bun cha, že prý to nikdo nejí. Ale aby na to upozornili předem, to je nenapadlo.
    E_D
    E_D --- ---
    SALAMAN: chodime cim dal min.. maso je vyborne jako vzdy, ale bylinek mene, obcas absence koriandru uplne a vzpominam na keramicke nadobi vzdycky kdyz donesou plastove misky :( Jinak cena se postupne zveda, pamatuju 80,- a naposled jsme tusim platili 120,-
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAMAN: byli jsme před měsícem a paní se dle me takhle chovala vždycky. Je to dominantnejsi typ, což možná vysvětluje i hodného pána. Já se na ni vždycky usmivam a problém s ni nemám. Jinak mi přijde, že bylinek taky bývalo více..
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Byli jste někdo v poslední době v Sapě v Hải Hà? První, co mě vytočilo, byla obsluha. Ta ženská byla velmi nepříjemná a nezdvořilá. Přitom když tam byl minule pán, tak byl velmi milý a pozorný. Maso výborné jako vždy, ale nudle na malé kousky, koriandru málo, perila nikde, chilli papričky taky nikde, omáčky málo. A paní nás ještě nejspíš natáhla - za jednu porci bún chả + pivo v plechu jsem platil 140,- Kč.
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    ZUZKAOU: diky...budu trpelivejsi a musi to vyjit;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRYSKOMYS: potřebuješ ostrej nůž na krájení a hodně oleje, opravdu hodně horkého. A teda před smažení osušit, aby to neprskalo a nedávat jich do toho oleje moc, aby okolo sebe měly prostor, aby pára mohla odcházet a nezačalo se to dusit.
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    MRMNK: fajn to zkusim
    ..chci dosahnout toho ze se osmazi do krupava...zatim to bylo vzdycky spis do michanejch vajicek;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: udělám nejdřív vajíčka jen tak na čisto na troše oleje a chce to dělat víc vajec zaráz. Dělám je docela dost měkká, protože pak ještě ztuhnou s těmi rajčaty.

Pak teprve rozvařím rajčata a chce to nějaká masitejší, ne s přebytkem šťávy a semínek a pak do toho vrátím vajíčka a prohřeju. Nejlíp mi to vycháztí v poměru cca 150 g rajčat na 3 vejce.

Nejvíc mi chutnají minimalisticko - takže jen vajíčka, rajčata, jarní cibulka, sůl, pepř a trošku cukru, zkoušela jsem i varianty s rýžovým vínem a sojovkou.

Tady je vidět postup v hodně horkém woku - sleduj jak se jí ty vejce téměř nafukujou, to ti v pánvi prostě nevznikne

[Eng Sub]番茄炒蛋 Egg and Tomato Stir-fry Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=SVLEgkkTgGc

a tady to dělaj decentnějí na pánvičce a koukám, že přidávaj česnek.

https://www.youtube.com/watch?v=wc-UIrLfohU
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TRYSKOMYS: na prkynko dat uterku, na to tofu nakrajeny na cca 1cm platky, prelozit zbytkem uterky a dat na to dalsi prkenko, zatizit nebo chvili pomackat. pokud ho chces jeste sussi tak ho dat na panev a vodu co se z nej vyvari slit ven, pak to nacucne jakoukoliv omacku co se objevi okolo a je to super
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    NOLONGERTHERE: no nebydlim momentálně v ČR a když už budu doma tak tam se určitě nedostanu :) ale dík za tip
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    KOZINA: Podobný zábavný směsi rýží mívali v KoreaMartu na Gorazdově. Nebo koupit (taky tam) jednotlivě a namíchat.
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: a jak to vytvaris, aby z toho nevznikla lehce nacervenala rajcatovo vajickova kase?
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: nikdy jsem neřešil recept - dává se tam něco dalšího?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: vajíčka s rajcatama se tohle léto staly mym extrémně oblíbeným jidlem...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    MUTHA: to je naprosto geniální. Jedl jsem to každej den na Taiwanu. a ještě míchaný vajíčka s rajčatama a rejží.

Mimochodem nevíte někde jestli a kde se dá sehnat rejže - napůl bílá napůl fialová?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    EXTREME: ani ne, nedelam si nejak iluze o stavu kuchyni leckterych restauraci, byla jsem trikrat v Indii jako low-cost cestovatel a videla leccos :)
    MOODYCAT: nastesti nic takovyho nikde netvrdim :) ony uz ty asijsky dochucovaci omacky jsou kolikrat pekny srajdy zejo, nastesti vas dvou se to tykat nemusi, pac jste uvedomeli ;))
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    vietnamsky tofu ma supr chut, ale porad s nim bojuju..je moc mokry a nedari se mi vymackat tak aby se mi nerozpadlo
    nejaky tipy?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EXTREME: V kontrastu s timlhe vyzni legracen reci jako "nejim veci z retezcu, nevim, co do sebe cpu za sracky". Ale sracky ze Sapy, to je neco jinyho, panove!
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    HITOMI: jasne, najlepsie. nevadi, ze bolo vyrobene v plesnivom chlieve z odpadovej soje do ktorej seru potkany. nevadi, ze sa vyhrieva v prepravkach, nezakryte, pred obchodom boh vie ako dlho. este ked ti ho vylovi z vody, holymi rukami co si ich neumyla po srani, vtedy je to ta prava lahodka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam