• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    MANXX
    MANXX --- ---
    Děkuju, ohlídám si tedy aby to bylo ve smlouvě. To žádat můžu, že?
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ANDY_WARHOL: To je individuální. Může to být u notáře, v advokátní úschově, může to být u RK v depozitu, stejně tak to může (a to je špatná smlouva imho) být zcela neřešeno. Zákonné ustanovení je takové, že dluh je prodávajícího a kupující za něj ručí. Kudy všudy ty peníze mezitím tečou, je irelevantní - nicméně ano, je dobré, aby někdo nestranný (RK, advokát, ...) držel tu částku u sebe a poslal ji na finančák v okamžiku, kdy budou splněny podmínky (tzn. povětšinou přepsáno v KN).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pokud vim, tak kdyz je prodej pres rk, tak ve smlouve je, ze si ty penize na tu dan z prevodu nechaji a poslou ji tomu uradu sami, takze prodavajici by ji nemohl stopit.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MANXX: Prodávající a kupující je ze zákona ručitelem. Tzn. pokud se na to prodávající vykašle, tak jde pohledávka za kupujícím. Je dobré si to z pozice kupujícího ohlídat.
    MANXX
    MANXX --- ---
    Prosím vás, kdo platí daň z převodu nemovitosti, prodávající, je to tak? A když jsem kupující, musím ohlídat, aby to bylo uvedeno ve smlouvě, že?
    CIA
    CIA --- ---
    Prosím, je tu nějaký realitní makléř? Nejlépe z Remaxu nebo Century21? Chtěl bych se na něco soukromě přes vzkaz zeptat. Díky moc!
    TASHA
    TASHA --- ---
    JIRAN81: diky, nastesti zustalo jen u prohlidky..
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    TASHA: nedoporucuji, velice vulgarni realitka s vtipnejma smlouvama
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak když už sem lezu, tak zkušenost z dubna:
    Zaujal mě inzerát na barák v Běchovicích. Metropolis reality, makléř Tomáš Ebr. Napsal jsem mu mail, pak jsme si telefonovali - řekl jsem mu, že mám s přítelkyní zájem, chceme to vidět a pak se můžeme bavit dál. Domluvili jsme si termín prohlídky, OK.

    V dohodnutý čas stepujeme v Běchovicích před barákem a pan Ebr nikde. Po 15 minutách mu volám, jak to vypadá.
    "Jé, já vám to neřekl? Majitel je v Anglii a nedal mi svolení k prohlídce... kvůli nájemníkům, ono s nimi není lehké pořízení... jé, to jsem vám neřekl, že jsou tam nájemníci? ... No tak já to s ním domluvím, až se mu do té Anglie dovolám, a dám vědět, kdy tu prohlídku půjde udělat."
    Překvapivě, dodnes se neozval. Barák je pořád v nabídce.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GREVE: To je zvláštní, já s přítelkyní chodíme na prohlídky a když to prolezem, tak řekneme, na kolik tu nemovitost vidíme, většinou se nám cena v inzerátu zdá víc nebo míň nadsazená - ještě nikdo neprojevil ochotu s námi o slevě jednat.
    Je teda fakt, že za zříceninu 30 km za hranicí Prahy mimo hlavní tah s 500m pozemkem chceme z požadovaných 4M slevit víc než 5%...
    TASHA
    TASHA --- ---
    nemáte prosím někdo zkušenost s AKTIVA reality?díky
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    zdravím, prosím máte někdo zkušenosti s realitkou Zvonek? Je tato realitka OK? nebo se nějak liší od ostatních?
    RADU
    RADU --- ---
    Dům realit TOP Liberec - pan Cvrkal a paní Kafková, nyní už víceméně oficiálně pracující pod "Podještědskou realitní" prodávali(jí) zjevně rádi za zády svých realitek (asi jde o dost běžný jev, třeba se to někomu bude hodit..)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Byty, Domy, Pozemky. Prodej, Pronájem | IMMOINVEST Group
    http://www.immoinvest-group.cz/

    ahoj znáte někdo? serióznost? (filtr mlčí)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DOGITO: Myslíš asi daň z převodu nemivitosti, ne? Daň z nemovitosti nemá s cenou nic společného, počítá se podle výměry a účelu stavby nebo pozemku.
    Daň z převodu platí prodávající a platí se z ceny sjednané nebo odhadní podle toho, která je vyšší. Přesně zákon říká:
    a) cena zjištěná podle zvláštního právního předpisu,2aa) platná v den nabytí nemovitosti, a to i v případě, je-li cena nemovitosti sjednaná dohodou nižší než cena zjištěná; rozdíl cen nepodléhá dani darovací. Je-li však cena sjednaná vyšší než cena zjištěná, je základem daně cena sjednaná,
    (http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trojdan/cast1.aspx - §10)
    Pokud teda máte ve smlouvě kupní cenu včetně provize RK, nic s tím nenaděláš a daň se bude vypočítávat z celé ceny. To že prodávající následně část peněz utržených za nemovitost použije na zaplacení závazku vyplývajícího ze smlouvy s RK finančák celkem logicky nezajímá.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    DOGITO: To finančák nezajímá. Platí se z celkové kupní ceny.
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    jak je to s dani z nemovitosti, kdyz kupni cena ve smlouve je vcetne provize RK? jde o par tisic, ale proc platit dan z provize RK, ze ano :) diky za rady, jak je to v praxi reseno, prip. jak osetrit, aby financak nechtel vic nez musi ;) diky
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JUANITA: mel jsem ve smlouve vypovedni lhutu 3 mesice a bylo to tak akorat.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JUANITA: Pro podnájem to neplatí, tam si můžeš dohodnout cokoliv. Dej jeden nebo dva měsíce pro obě strany, cokoliv jiného je nereálné.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    kompilujeme smlouvu o podnajmu druzstevniho bytu; jde sice o zname (ti se tam stehuji), takze jde o formalitu, ale poradek dela pratele. rad bych se zeptal na institut vypovedni lhuty: nasel jsem nejake mustry smluv online, kde je vypovedni lhuta pro pronajimalete 6 mesicu, pro najemce 2. potom jsem v opisu zakoniku nasel neco o minimalni lhute tri mesicu. ale nevim, jestli jsem spravne pochopil, zda se vztahuje k tomuhle vztahu. dekuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam