• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    OMI: hm, ale proč bych se měla nechat využívat k řešení jejího nepovedenýho života? vždyť na tom je založenejch většina generačních neshod - ty starší maj nenaplněný ambice a mladší to odsíraj (ať už nátlakem, by je naplnili, nebo nadávkama, že je překazili).

ORIKA: jenže je to kapku složitější .. když to hodně přeženu, tak "protože sem to, co se jí nejvíc povedlo, tak přece budu dělat to, co si ona přeje a kdy si přeje, ne?" (na náznaky jejích seskoků ze sedmýho patra - v případě mojeho nesouhlasu - taky došlo ... sice je to cca 5 let od posledního, hodně věcí se mezitím změnilo, ale ekl je furt) .. co bych si nejvíc přála, aby už konečně dala pokoj a přitom byla pokud možno i živá (jen z toho důvodu, že nikomu nepřeju nic zlýho a že do jedenácti mi s ní bylo fajn). šlo by to, kdyby zjistila, jak se udělat spokojenou .. ale už je jí přes 60, tak na to moc nesázím.
    Osobně preferuju klidně sobeckou primitivku, který se ale dá utýct - nelepí se a neotravuje.

Umíte někdo slušně a přitom dostatečně jasně poslat rodiče do prdele?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SEVERINE: pořád mi přijde lepší, když tě považuje za "něco" co se jí v životě povedlo, než kdyby ti říkala, že porodit tě byla její životní chyba nebo že seš to nejhorší co jí mohlo potkat...moje kamarádka tohle doma poslouchala poměrně často a na sebevědomí jí to tedy rozhodně nepřidalo
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Dejte mi sem prosim RO, nebo vas zacnu oblazovat historkami o me rodine...dneska uz to beru s odstupem, ale blazinec to byl dobry...
    OMI
    OMI --- ---
    SEVERINE: Třeba se jíživot z jejího pohledu moc nepovedl a tak si hledí aspoň "toho hlavního"...???
    OMI
    OMI --- ---
    REONA: Rozmazlování babičkama a dědekama považuju za jakési "sanatorium" pro ztrápenou dětskou duši. Když je tata nasranej do běla, kdo by přečetl pohádku? A dítě nemá usínat smutné.

Jak je dobrá matka, dítě už přestojí víceméně všechno. to já zas takový štěstí neměl, ikdž rozhodně to nebylo ňák extra hrozný. Jak to mezi námi je, mi došlo, když jsem pro ni fotil v ZOO, měla tam nějakou reportáž a došli jsme k odlehlejm klecím za páskou a třemi zákazy (aky když nás tam pak objevila krmička, řvala na nás něco o karanténě a hnala nás koštětem) a když se přesvědčila, že tam není odnikud vidět, chtěla po měn, abych jí tygra usurijského "vyfotil zblízka, kvůli detailu". A že to máme domluvené, že můžu do klece. No furt mě tam zkoušela dostat, ale co budu opruzovat tygra, když mám 350mm sklo a detail blechy na jeho uchu udělám z drátěnky plotu. No tygřice po cvaknutí foťáku pohla uchem... a spadla z pařezu naplocho, ona to byla nějaká dosluhující skoro mrtvá, ael to moja máť nevěděla. Takže to jenom tak pro zasmání...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Mám matku, na kterou její matka kašlala a tak se mi naopak pořád vnucuje (od tý doby, co babi umřela snad ještě víc než předtím). Furt jako že chce přátelství, nebo co. Ale je fakt těžký si vážit análního alpinisty. Občas se nad ní slituju, hraju psycholožku, dávám jí do klidu, ale víc času mě prostě sere. Jo a její hláška stará cca 5 let, že sem to jediný na světě, co se jí povedlo ... zvracett.

Někdo má doma podobnej typ? Jak s ním vycházíte?
    REONA
    REONA --- ---
    No a vypadá to, že i tchýně bude naprosto v pohodě, je to fajn ženská a přítel s ní má také super vztah...takže si fakt nemám na co stěžovat.

Ale na druhou stranu, také to nebylo vždy ideální, mam staršího bráchu, ale ten už na střední jezdil jinam a tak jsme s mamkou byly x let spolu samy doma a nemohla se nedostavit ponorka. Vozila mě domů ze střední a byly dny, kdy jak jsem nasedla do auta, už jsme obě byly podrážděné a hádka na spadnutí. Naštěstí potom přišly velké prázdniny a tak jsme se dohodly, že se budeme snažit vídat co nejméně, já byla furt někde v prachu a tak...a pomohlo to celkem.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    REONA: tak to je nejdůležitější....jkdyž má člověk vztah s rodičema v pohodě,tak je sám v pohodě....dělá to strašně moc....ovlivní to hrozně člověka
    REONA
    REONA --- ---
    OMI: Promiň, ale co je rozmazlování jiného, než naprosté rozvracení výchovy (tedy těch rodiči určených mezí a pravidel?)
    Mně děda rozmazloval až hrůza a až poměrně drsná třída na základce (plus stěhování od prarodičů k mamky novému příteli) mě naučila, že nejsem žádná princezna.

Jinak žiju jen s mamkou a bráchou a mám nejlepší mamku na světě. Mám s ni vztah jako s nejlepší kámoškou, můžu jí říct všechno (a že například kdysi velmi špatně snášela můj vztah s holkou) a vím, že vždy bude stát při mě.
    Nedovedu si představit, jak bych některé věci přestála, kdybych neměla tak skvělou mámu...
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MIKATCHOU: hustý...to by mi bylo líto,že ani nepogratulovali...a to je přesně ono...to neustálý řešení toho,co se zase kua děje?co jsem zas provedla?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    třeba ted dost intenzivně řešim to, že mi mí drazí prarodiče už od úterka nebyli schopní odepsat na sms v níž jim oznamuju, že se ze mě dnem 25.9.stala čerstvá magistra... máme takový zvláštní vztah, nicméně na sms mi odepisovali dycky, tak nevim proč ne na tuhle. Možná dědu sere že sem nevystudovala psychologii abych po něm mohla převzít jeho praxi, nebo já nevim....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JUASINHA: no jasně... já řešim svý prarodiče předevšim... je tahle diskuse i o nich? ačkoliv vlastně poslední rok a půl je to i muj čerstvě rozvedený a čerstvě oženěný fátys... už to neni co to bejvalo s nim....
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MIKATCHOU: jako ne,nic konkrétního,jen jsem zjistila,že je vlastně celý život řešim a že to není normální a že možná má někdo ten samý problém...
    POA
    POA --- ---
    ORIKA: ráda se seznamuju, ráda lidem naslouchám, mám-li čas...

a vypadám jako člověk, který pomůže, když může... i když realita je už teĎ trochu jiná... nenechávám se už do cizích problémů vtáhnout... ale že mě to už stálo v životě hodně sil...

jenže Blondýnka má nějaký starý informace, já už tři roky s vědomím lékaře léky neberu... chodím k psychiatrovi jen na psychoterapii
    POA
    POA --- ---
    ORIKA: myslím, že to buď řekl manžel nebo jsem to někomu kdysi před lety řekla v poště a on to roznesl... asi nebude náhoda, že ten člověk měl nick parožnatce... ale los se nejmenoval...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    POA: ty ty lidi na sebe snad nějak nabaluješ nebo co..přijde mi, že si magnet na problémy nebo že se kolem tebe vyloženě koncentrují, protože zatímco jiný lidi nepotkaj nesvéprávnýho člověka ani jednou za celej život, ty jich znáš hned několik...jak to děláš?
    POA: prosím tě a jak se soukromý záznamy od psychiatra dostanou ven? jak se vůbec může někdo (kdokoli, lidi ve škole/zaměstnavatel/sociálka) dozvědět o tom, že si brala nějaký léky na psychiku, pokud jim to ty sama neřekneš? (teď pomineme exmanžela, kterej to pravděpodobně nabonzoval...mě zajímá, jak je vůbec možný, že se něco takovýho dostane ven a že kvůli tomu můžeš mít problémy)
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Aha, no doufam ze to neni tak jednoduchy. ID Blondynka bych neresila, myslim ze ta ma po celym Nyxu zavarenou reputaci :)
    POA
    POA --- ---
    MEESHA: definuje se to tím, že přijmeš od lékaře nějaký ten receptík... a byť na čas jsi ochoten brát nějaké léky...

pročti si třeba tuhle diskuzi [ BLONDYNKA @ Brňáci!!! Chcípnul v Brně pes, nebo žijeme ve vířivém tempu velkoměsta? ]
    a jak se o mně vyjadřuje ID BLOND7NKA... pár let zpět o mě psala, že jsem nebezpečný psychopat... a to mou diagnozu pravděpodobně zná moc dobře, ale rozhodně ne ode mne!!
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    POA: Psychicky nestabilni jedinci to jsou snad vsichni na svete ne :) bo se to nejak definuje?
    POA
    POA --- ---
    OMI: já taky počítám do tisíce ve chvíli kdy moje matka otevře ústa... když mi začne vysvětlovat, že takhle jak to dělám to přece nejde...

my máme ve sklepě zásoby jídla ... to by nebylo řešení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam