• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEVIN00: Ok, beru; uz vam tu nebudu kazit idylku. So long and thanks for all the fish.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    PISKVOR: Hele beru to takhle. Plno lidí tu psalo "až to bude umět aspoň záložky možná to vyzkouším". Umí to lištu, tak jsem jen dal info pro případné zájemce. Myslím, že z tohoto stavu se neraduje nikdo a nikomu se ten vývoj "vpřed" nelíbí. Ale na druhou stranu tu všichni mrmlali, že "až" a když "až" se přiblížilo, tak je to stejně na ho... To už taky jeden neví co vlastně chcete. Lepší už to prostě nebude. Buď si zvykneme na to, co nám předhodili a budeme se "radovat" z malých pokroků nebo můžeme volit jiný prohlížeč. Tím ,že tu bude jeden post za druhým "je to v pr...", "to je na ho..", " no jasně stejně to je k ničemu", apod si nepomůžeš v ničem a bude to jen místnost o tom kdo ze sebe vyplodí víc "ho....". Těch zlepšení je tam víc.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEVIN00: Ja te z toho nevinim, to by prece byl nesmysl. Ale s tim "naznakem zlepseni" zasadne nesouhlasim: Opera team vzal patnact let vyvoje a splachl je do hajzlu - mam se radovat, ze vynalezli hranate kolo ke trakari, kdyz predtim meli luxusni sportak?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ja to rozhodne ocenuji, jen nemyslim, ze je potreba bouchat sampus proto, ze vratili do prohlizece neco, co v nem uz drive bylo :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    PISKVOR: To píšeš jako bych já za to mohl ... každý včetně mě tu fňukal a když konečně náznak zlepšení, tak to ani neoceníte :D :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Třeba za deset let do Opery jako ohromnou inovaci přidají mailovýho klienta :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEVIN00: Slava, pokrok, vynalezli dvacet let starou funkcnost. To je upe jak pred deseti lety, kdy Firefox zurive kopiroval featury, co Opera uz mela dva roky, a FF tym se placal po zadech, jaky jsou originalni a inovativni.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Opera next v 17té verzi umožňuje lištu záložek s vytvořením adresáře.
    KOKES
    KOKES --- ---
    OCTOPUSS: tady je k tomu docela vášnivá diskuze s návrhama, jak řešit sledování.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Díky všem :) To mi stačilo, mám uložená hesla pro přístu do různých systémů, banky to rozhodně nejsou, ale nakonec jsem se rozhodl hesla nesynchronizovat...

    A ještě dotaz, jak je to s přenosem nastavení poštovních účtů?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    opera v mojej banke heslo ani neumoznuje ulozit.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CERMINEK, PISKVOR: (prakticky z toho plyne, že heslo k nyxu v Opera Linku mám, ale heslo k bance ne)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KOC256: To byl příklad na ujasnění priorit (webová stránka s přístupem k penězům vs. webová stránka s přístupem k omezené sadě málo užitečných dat), ale teda budiž - skryté titulky pro lidi, který viděli internet prvně včera: "Milé děti, pokud máte _odkudkoli_ přístup k penězům, mělo by to být zabezpečené odpovídajícím způsobem, bez ohledu na způsob toho přístupu. V dnešní rozvinuté společnosti už totiž lze platit nejen hotově nebo složenkou, ale i přes různé online obchody, a někde si můžete i platební údaje uložit; dokonce existují i hry, kde lze za skutečné peníze zakoupit herní měnu. Takže jestli jste si v Travianu nakoupili milión zlatejch, chraňte si heslo podobně, jako by to bylo bankovní heslo." Je to takhle lepší?
    Jo, promiň, Paypal jsem zapomněl.

    Jinými slovy, pokud jde o prachy, je vhodné se chovat, jako by šlo o prachy (nebo se pak nedivit); pokud jde o to, že místo mě někdo napíše ošklivý příspěvek na nyx, není třeba být až tak ostražitý.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PISKVOR:
    Tak zrovna u banky je vsechno dulezite pod SMS... :)

    Ale naopak ti mohou vyluxovat ucet ulozenymi platebnimi udaji v nejake online hre... nebo treba slevomatu (aby to nebylo jen o hrach)...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CERMINEK: Asi tak stejně jako u ostatních cloudsyncových služeb tohoto typu (Chrome/FF sync, LastPass, whatever): hesla se _nějak_ zašifrují, a _někam_ odtečou; jinými slovy, téměř výhradně otázka důvěry v toho kterého poskytovatele syncu, páč způsob šifrování je u málokteré služby nějak ověřitelný (a i dostatečně silné šifrovací metody lze používat blbě, a tím dosáhnout slabého zabezpečení).

    Laicky řečeno: pokud si syncuješ heslo k bankovnictví do cloudu, koleduješ si o průser bez ohledu na to, jestli ho máš uložený v Opeře, FF, nebo v iToustovači; u hesla k online hře je to zabezpečení adekvátní.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Možná lama dotaz, ale jak moc bezpečné / nebezpečné je synchronizování hesel přes Opera Link?
    LUDO
    LUDO --- ---
    OCTOPUSS: furt mi vsetko ide, a to som na linuxe 12.16

    Je pravda, ze pouzivam rozsirenie ExtendTube a to si dost upravuje ten youtubacky prehravac
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    The Adobe Flash Player is required for video playback.
    Get the latest Flash Player

    Super, tak přestalo fungovat i Youtube. Já se z tý Opery fakt podělám.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    TOMAS3333: Mluvil jsem o dvou věcech, který spolu nesouvisí.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    OCTOPUSS: moment, takze si si vypol posielanie referera v opere a odisiel k ff, ktory referera posiela furt?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam