• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESKPeak Oil - zlom ropy
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MESK: přímé ,nepřímo ,v tom není rozdíl...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MESK: je jedno jestli toho člověka skidneš nebo mu to zakážeš, neni efektovnější sterilizace?????.Hádej kdo to dělal......
    Svoboda vychovat dítě a zajistit rod je nedotknutelná,kde bereš tu drzost to někomu zakazovat nebo penalizovat.Co jsi ty zač???Chápeš že bys tu třeba nesel být????
    Společnost=stát, nemá rozhodovat o takto bytostných právech, nicméně společnost =stát ,ale nemá za dítě ručit
    Z takovýchto hlášek na mě čiší neznalost, hloupost a drzost nezkušeného mládí, které ze života zná prd, nevychovalo ani dítě, není soběstačné ale sežralo šalamounovo hovno a chce z pozice svého radikálního a ještě mdlého rozumu řídit svět.
    Věř mi že věkem a zkušenostmi se velice,ale velice názorově přiblížíš tomu co tvrdím já a tvůj pohled na věc bude jinde.nebo to přijde, zmoudříš....
    MESK
    MESK --- ---
    ITCHY: Nerekl jsem nikde, ze je potreba snizit stav populace primym, nasilnym zasahem. Naopak, snizeni porodnosti napr. zdanenim jako v Cine, nas muze jednou vyvarovat valek o posledni zdroje, ke kterymu to pospeje, pokud se budem drzet tvych predstav o skvelem zivote jednotlivce. Nevazany zivot jednotlivcu vede k sebereflexi cely spolecnosti, at chces nebo nechces. A necpi mi nejaky hippie predstavy o komunitnim zivote.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MESK: zbytečně nikoliv
    větou je nás tu moc si autor takovéhoto výroku zaslouží opravdu brutální rozbití huby
    příště si uvědom co píšeš, páč podobnou argumentaci jistě používala jakákoliv mašinérie chtějící vyvraždit etnické či jiné menšiny
    takže argumentovat ano, vyzývat ke genocide,nic jiného tato hláška není , NE!
    MESK
    MESK --- ---
    ITCHY: nejde ti uz pena od huby? zbytecne to tady vyostrujes. delas si predem sebenasiraci dedukce.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LOPIK: jde jim o komunitní způsob života v lásce míru a porozumění
    nevím proč si jelita myslí že by k tomu patřil internet ,zábava, multimédia , mobilní telefony a prostředky o kterých si lidé diodova ražení myslí že jsou nezbytné k života.
    JÁ TŘEBA NEVLASTNÍM MOBILNÍ TELEFON, ZEPTEJ SE DIODA ZDA TUTO VESKRZE KONZUMNÍ,ZBYTEČNOU A DRAHOU VĚC, SAKRA TO BY BYLO POTRAVIN DO AFRIKY MÁ....
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MESK: apropos, je nÁs tu moc, ergo pomož civilizaci,zabij se

    chápeš,JE NÁS TU MOC ZANMENÁ TEBE MĚ MÉ ŽENY TVÉHO DÍTĚTE JE ZBYTEČNĚ MOC, JSOU ZBYTNÍ
    KDO ROZHODNE KDO JE TU NAVÍC KDO NIKOLIV, S PODOBNÝMI ZHOVADILÝMI HLÁŠKAMI JDĚTE DO *****

    nějak mi tvá argumentace připomíná nesmrtelnou repliku z císařova pekaře kde se spiklneci zdravili hláškou ve jménu civilizace,což v reálu znamenalo v jménu nás 4
    nakonec jen 2
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Popravdě vlastně nechápu o co lidem s názorem jako Diod jde - řešení je aby nebylo tolik lidí a aby se tolik nespotřebovávalo - vždyť to je přesně to čeho se tak dá bát, kdyby se hrozby alarmistů vyplnili.. Snažit se tomu vyhnout tak, že se předem udělá to samý je postavený na hlavu. To je jako si zapálit předem dům, aby potom nevyhořel..
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BIDAK: eh, to znamená že jsi posledních 10 let dělal,co?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MESK: CIVILIZACE JE MYŠLENKOVÝ KONSTRUKT, NEMÁ ZÁJEM NEMŮŽE JÍ BÝT PROKÁZÁNO DOBRO,jsme já a ty a střet našich zájmů
    takhle to nefunguje.
    kdyby to tak fungovalo těžko bys užíval výhod moderní společnosti, od teplé vody, přes mýdlo a hlavěn bys tu nešířil pindy na netu..to totiž rozhodně v tvém pojetí není zájem civilizace...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    DIOD: tot údajné řešení
    znamená buď to všem direktivně nařídit nebo udělat jakýsi chirurgický zákrok an mozku
    člověk se totiž z podtsaty nespojkojí s minimem a kdyby neusiloval o balhobyt a přepych tak ještě dnes hnípáme v jeskyních
    ekonomie a snah mít se líp je motorem vývoje a pokroku
    nic proti ale tvá představa se zakláda na podmínkách které nejsou a nemohou být nikdy splněny a sebevětší reglementační tlak ti bude prd platný, po majetku bohatství a moci budou lidé toužit stejně jak ve sovbodném systému tak v tom nesvobodném.důsledkem je to že nesvobodný systém pak musí vyhlásit teror a násilím potlačovat lidskou přirozenost.
    LIDSTVO NENÍ A NIKDY NEBUDE HMYZÍ KOLONIE PRACUJÍCÍ KU PRSPĚCHU CELJU,LIDTVO NEMÁ KOLETIVNÍ VĚDOMÍ ,JSME SOUBOREM INDIDUALIT, PRŮNIKEM PŘÁNÍ, MOŽNOSTÍ A MYŠLENEK, JČLOVĚK JE PŘÍLIŠ SLOŽITÝ NA PODOBNÝ ZJEDNODUŠENÝ MODEL.
    JE TI HOUBY PLATNÉ ŽE BY SIS TO PŘÁL.já sobně nikoliv, jsem vděčen za moderní dobu, techniku, dlouhověkost,pokroky v medicíně dopravě, letectví, atromomii, agronomie a dalších tisících oborů.
    tvé vize nás vrací do prvobytně pospolné,ale ovšem i do její technologické úrovně...
    MESK
    MESK --- ---
    E2E4: DIOD mi mluví z duše. Je nás tu moc a jelikož máme demokracii, tak si můžem dělat co chcem. Na individuální úrovni málokdo myslí ve jménu dobra celé civilizace - stáda...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIOD: No já třeba nevěděl, že podíl na ropy na produkci energie klesá.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    "Navrhuji minimalizovat reprodukci" - tomu říkám fér názor :))
    DIOD
    DIOD --- ---
    No rozhodně se nestanu technomesianistickým kazatelem, jako ten pán z videa.

    Jako řešení bych navrhoval opustit konzumní životní styl, minimalizovat reprodukci a sanžit se nalézt naplnění života ve studiu a tvorbě, nikoliv v dementním hromadění materiálních statků (marketingová masírka k povzbuzení poptávky minulých desetiletí v tomto smyslu nadělala víc škody, než Hitler se Stalinem dohromady).

    Pokud se počet lidí vejde pod určitou mez, většina problémů dneška zmizí - neobnovitelné zdroje jako dřevo, zvěř a ryby se zase stanou obnovitelnými.

    Jenže většinový typ člověka je tupý stádní tvor odmítající samostatně uvažovat - stačí mu cítit teplo ostatních členů stáda a věřit, že neustálý klus směrem vpřed je "pokrokem" - no a tak se odsuzuje k redukci stavů násilnou cestou, stádo v krizi požírá své slabší členy, je to vidět na začínajícím honu na staré lidi, sociálně slabé, atd.

    Žádné "řešení" jako ze scifi povídky neexistuje. Řešením je racionalita, která by mohla vymanit člověka ze zvířecího způsobu chování - bohužel tuhle transformaci zvládá jen malá menšina. Lidstvo jako celek tedy čeká osud ostatních přemnožených druhů, které naruší rovnováhu s prostředím, ve kterém žij - příkladů je habaděj. Žijeme jako zvířata, dopadneme jako zvířata.

    To, co se stalo v Mexickém zálivu dobře dokládá nefunkčnost systému, ve který stádo vkládá tolik víry.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MESK: a ty taky - můžeš teda nastínit, jaký řešení navrhuješ?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DIOD: hele a odpověz mi:

    1. jaký máš "axiomy" peak oilu?

    2. jaký řešení navrhuješ?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: ty totiž vůbec nemáš představu o číslech. viz zákaz žárovek a vytahování nabíječek na mobil ze zásuvky..
    DIOD
    DIOD --- ---
    BIDAK: Pan nerika absolutne, ale absolutne nic noveho. Dokonce ani nemluví o nějakém konkrétním řešení - jen vyjadřuje nezlomnou víru.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: myslet je hovno vědět, říkal můj strýc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam