• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    ALEXIS: ano, nemužu zpět...a chuťový buňky se daj trénovat, takže ano su kvalitne .)
    ale pravě v nazvu tohodle klubu je první slovo Čokoláda.(a když tam vidim Nestlé ztrácím vědomí na pár vteřin).... srry za OT už konec..už budu přispívat jen čokoládama
    ted mam v tašce pro jednu slečnu a teda jsou to muka, abych ji nenačal..a na slečnu zapomněl .)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LOOP_ONE: to, ze ty si nemohol spet je len tvoja vec, ale to este neznamena, ze tvoje chutove bunky su nejaky etalon kvality :))
    ja nechcem flame, len si rada vyjasnujem pojmy a dojmy a to tvoje je proste dojem, a naproti tomu je cokolada jasne definovany pojem, ktory s tvojim dojmom trochu koliduje ;)
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    NANTHEI: jo něco tam bude ..to si budu muset ještě zpracovat ---
    upřímně: jak už ma v sobě takový pocit(moje iluze-), že vim, co je to čokoláda proto jsem napsal to dole...začalo to ve chvíli přečtení DeZAAna a roky jezení čoko .)...a pak už se to nabalovalo...a když máš kolem sebe lidi, který tomu rozumí a jí stejný věci ...tak mam pak člověk pocit, že ví co je dobrý a rád se snaží o tom přesvědčit ostatní ..aby si pak uvědomil....že každej sme original a pro každýho je slovo dobrý definovaný trošku jinak... :)
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    ALEXIS: ja ale říkam, že když jsem přešel 65 tak už jsem nemohl zpět né že vy nejíte 65tku a víš - že by to bylo něco hrozného...

    ja tady nerozjíždim chocolate flame :) uzavřeme to ..jsou sladkosti a kvalitní čokoláda a tady se ta hranice rozpouští jako nekvalitní ztužený tuk .) ...
    jinak abych nebyl OT
    dobrá náhrada za Lindt .) http://www.godiva.com/subcategory/chocolate-collections-treats/chocolate-bars/large-chocolate-bars/id/228.gdv
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já si zas budu muset pořídit tu pistaciovou? laderach, kterou mi kdysi za nějakou drobnost koupila watteville :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LOOP_ONE: a kto hovori, ze tunajsie osadenstvo nekonzumuje cokoladu s 65% a viac?
    s tym co je a co nie je cokolada polemizovat fakt nehodlam, cokolada je vsetko, co splnuje normy na obsah kakaoveho masla, etc. a teda povedat, ze nieco co je menej oktanove nez ty mas rad nie je cokolada len preto, ze to obsahuje ovocie, prichute, whatever je trochu uzkoprse... a letne specialitky su proste to - vynimocne potesenicka - po lete sa zasa kazdy vrati ku svojim staliciam :))

    mojou stalicou je napriklad 72% matova cokolada alebo ina 72% so zazvorom :))
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    ALEXIS: máš pravdu,
    že každý na to má jiný pohled a svojí chut a ja ho nikomu neberu, (jenom davam nazor co považuji za čoko) :)
    cokolada se jmenuje proto, ze je to cokolada...a souhlasim třeba s EU v tom, když zavedla tu hranici obsahu kakaa pro označení čoko..protože spousta věcí co se prodavaj v obchodě je bohužel pouze cukr.a příchuť...u nás začali používat slovo pochoutka...(orion je těžký zlo) .)
    ja když dostanu náhodou studenskou pečeť nebo něco podobnýho tak to považuju za urážku :DD.....jako ruku na srdce ja jedl to samý jako vy, ale pak jak sem přestoupil na hořkou stranu 65 a víš tak už nebyla cesty zpět... jak něco vemu jinýho tak cítim ty příměsi a hlavně ten nechutnej bílej cukr a stužený tuky,brrr....

    LENIEUX: ovocný jo tak aspon 70% http://www.amedei.com/repository/products/pdf/5390E.pdf MNAM...třeba ta AMadei jedna z těch čistých amadeii je hořká nic v ní neni a chutná po švestkách a nemusí tam nikdo nic dávat...http://www.amedei.com/repository/products/pdf/5340E.pdf
    QUERER
    QUERER --- ---
    to já svého času hrozně ujížděla na téhle čokoládě:


    snad teď nebudu na čuně :D
    PAFKA
    PAFKA --- ---
    LENIEUX: já nemůžu koupit čokoládu do zásoby, to nefunguje ..prostě ji sežeru brzo, když ji mám na dosah.

    Jinak já jsem zastánce mléčné čokolády bez ničeho, žádný oříšky a mandle a hlavně ne ovoce, to mi nejde vubec dohromady, nějaká ovocná věc mi tu čokoládu uplně znehodnotí. (mluvím o mých ustech jak to vnímají)
    Preferuju mléčnou milku, nebo tu s těma bílejma flekama (kravičkovou) ale jen bílou ne, ta mne uplně neuspokojí.

    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    Nedávno jsem učinil velmi pozitivní zkušenost s čokoládami značky Ghraoui ze Sýrie (dárek od známého). Dělají nejen tabulkové, ale i bonbony a ovoce v čokoládě. Naneštěstí tady nemají zastoupení :-(
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    QUERER: chichi :)

    LOOP_ONE: kazdy ma jine chute, ja ujizdim na takovych ovocnych...:)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LOOP_ONE: orion je zlo, lindt je taky dobry priemer... to, ze ty povazujes za cokoladu len to, co vzniklo rozomletim cokoladovych bobov spojenych s cukrom a maslom, je tvoj problem, ini ludia sa vyzivaju aj v roznych prichutiach...
    a ked uz sa otieras o povodnu cokoladu, tak to bol velmi koreneny napoj z rozomletych cokoladovych bobov zahustenych kukuricnou mukou, okorenenych vanilkou, chilli, roznymi piprami, etc. a podla roznych ludi, ktori si to skusali pripravit to nebolo prilis chutne...

    anketa na to, co si cokoholici kupuju by bola velmi dlha a malo preukazna, pretoze je na trhu tolko roznych druhov a typov a i ludia maju odlisne chute (niekto ma skor rad horke, iny sladke); ved staci filtrovat v tomto klube, o com sa tu pise, to je preukaznejsie a rozumnejsie zhrnutie :)
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    A co skutečná čokolada ?
    Za čoko bych považoval to, co se otře o původní Criollo a jsou tam jen 3věci (C.mass,třtinovy cukr,a C.butter (max Vanilku)
    skutečna čokolada je jak archivní víno- člověk si vychutnává tony chutí, které tam zanechala příroda a maillard. ... :) a né výrobce
    dejte do toho zahlaví něco co je čokolada prosím...
    ITALIE-AMADEI 5/5*,
    Belgie-Dolfin
    EKV- PACARDI
    Bolivie- El Ceibo
    Francie -Bonnat 5/5*
    atd...
    Bych rad videl vaše degustace :) ne ja bych se tam rad zastavil a vzal nejaky čoko sebou :) když už nějakou udělate...
    Lindt je zlo .) srry... to už raději BIo v DMku nebo M&S 72%Dark...i když to co prodavaj v Markovi za to bych je zavřel, :) tam evidentně to špatně skladujou, protože ta čoko má na sobě krystalizovany cukr...ale hadejte se s nima...
    Mě by zajmalo, co si pro svoje mslný jazýčky kupujete? Anketu?
    QUERER
    QUERER --- ---
    LENIEUX: ahoj, já jsem querer, těší mě! :) patřím teď taky mezi známe? :D
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    tak neco pro zname a do zasoby :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    CNV: Já právě vždycky měla v knížkách nejradší takovéhle podivnosti. :-))
    CNV
    CNV --- ---
    MALKE: Už jsem tam dala radši bonbony... do beletrie je to stejně vhodnější, než abychom rušili čtenáře nějakými skořápkami.
    MALKE
    MALKE --- ---
    CNV: Není řešení tvého problému, že v té továrně se nevyráběly jenom skořápky? Laicky - továrna jenom na ně je asi ptákovina, ale vyrábí se tam třeba tabulky, takové ty ťuflíky na vaření, skořápky, blabla - prostě čistá čokoláda, jeden z produktů je dodáván dalším subjektům za účelem výroby jako polotovar - ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: Jsou-li to klasické pralinky, tak ty jsem viděl, jak se vyrábí... :)
    CNV
    CNV --- ---
    GOBERS: Jo, už mi to došlo. Potřebovala jsem to po lopatě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam