• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARCHNATONASteampunk
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SADAKO: Sucker Punch je vybornej :) Tech narazek a easter eggu je v nem hodne docela :)

    a co takhle https://www.csfd.cz/film/71700-lemony-snicket-rada-nestastnych-prihod/prehled/ pripadne sesrial pokud by nekdo chtel https://www.csfd.cz/film/267961-rada-nestastnych-prihod/prehled/
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    SOMBRA: Comics (tedy co znám, má to víc dílů) je fajn, pokud čtenáře baví Mooreovy odkazy v odkazech jiných odkazů a hrabání se v kontextu, tedy, přesně proto jsem to četla já. Příběh... well, jako zcela jistě tam byl, ale já si ho v podstatě vůbec nepamatuju a nemyslím si, že proto, že by byl špatný; ale prostě mi neutkvěl, neb pro mě byla zajímavá primárně Mooreova reinterpretace postav a síť kontextu.

    Film žel selhal na všech frontách a skončil jako nudná a velmi nestylová mrdka.
    Jinak "steampunková alternativa k superáckým filmům" well, well, well, když "filmům" nahradíme "seriálům", tak se něco najde na Netflixu.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Penny_Dreadful_(TV_series)
    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Nevers (jako tohohle seriálu bych se zrovna já nedotkla ani pětimetrovou tyčí na dráždění opic, ale můj vkus není podstatný))
    Ripper Street - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ripper_Street
    https://en.wikipedia.org/wiki/Whitechapel_(TV_series)

    A z filmů vzpomínám na Sucker Punch https://en.wikipedia.org/wiki/Sucker_Punch_(2011_film)
    On by to možná někde cpal pod diesepunk, ale jelikož jsem eklektik a nikolivěk purista, tak ho sem klidně vrznu. On tedy nebyl Sucker Punch moc úspěšný, já mám ten film vyloženě ráda, je podvratný, chytrý a správným způsobem přepíčený. Ale kdo nedá tu stylizaci, asi po pěti minutách uteče.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    MOUNTBATTEN: to je asi stejny u vsech "zajmovych skupin" :) ti kdo jsou nejvetsi poucovaci o jedine "spravne ceste" vetisnou delaji nejmin
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    občas na steampunkové akce chodím a musím říct, že dementní puristi, se tam nevyskytujou, nebo aspoň mlčej. A organizátoři většinou jsou pravý opak a kdo je zdrcen, když si před akcí přečte nějaké takovédle prudy od všeználků, tak ho uklidňujou. protože většinou takoví jen mektaj na netu, škatulkujou, každýho vychovávaj, ale většinou nikam moc nechoděj a rozhodně málokdy přiložej ruku k dílu :-))
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Steampunkový piknik: Land of Steamcraft
    4. září od 15 h; Parukářka

    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    MAWERICK: mít steampunkovou alternativu k běžným "superáckým" filmům by mohlo být hooodně dobré; ale máš pravdu, do toho se asi nikdo hned tak nepustí...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SOMBRA: njn... ale uz to zfailovalo jednou takze nemyslim ze bychom se dockali v dohledne dobe nejakeho restartu/rebootu nebo tak...
    A vzheldem k tomu ze jina uspesna SP tvorba v mainstreamu asi neni tak nema holywood co kopirovatr/rebootovat a nic moc jineho ted posledni dobou nedela bohuzel :(
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    MAWERICK: já si taky říkám, že v tom nápadu a settingu je dost potenciál...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SOMBRA: ten jsem necetl, ale asi si dokazu predstavit ze pokud je to udelany trochu s rozmyslem (coz film nebyl) tak to muze byt zajimavy. Material tam urcite je.
    Je asi skoda ze ten film je takova sragora... Mohlo bejt zajimavy kdyby existovala franciza jako MCU v tomhle settingu.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK: k lize vyjimecnych

    1. natacela se v praze
    2. ma v ni malej stek Jarda Svec Umelec, ktery je zvecnen v pisnicce od Visaciho zamku Znamka punku
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    MAWERICK: co si myslíš o komiksu?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    jeste me napada... tohle se tu jeste neobjevilo ne?
    Liga výjimečných (2003) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/7000-liga-vyjimecnych/prehled/

    je to sice dejove naprostej shit (a je otazka do jake miry to prechazi do Dieselpunku) ale vizualne jsou tam zajimave veci.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    COMODOR_FALKON: oni to mu tak urcite nerikali... ale to nemeni nic na veci ze v dobe vedeni teto debaty (a par dekad predtim) jsou brani jako jeden ze "zakladnich prikladu"
    COMODOR_FALKON: u LAst Exile je to chyba u me.. jsoutam spatne uvozovky. ta "magie" mela byt taky v uvozovkach
    SATAI
    SATAI --- ---
    COMODOR_FALKON: máš asi problém s pochopením sporu realismu vs nominalismu, doporučil bych návštěvu filosofa nebo si zavolat filozofickou pohotovost.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    ALDARION: To už je na tom, jak moc jsi nebo nejsi běžný Franta divák a jestli máš nebo nemáš vpálenou nějakou verzi, která ti seděla víc.
    Mimochodem, Sherlocka s Brettem považuju za jednu z těch lepších holmesovských adaptací, je to svého druhu dialog s tím originálem, velmi subtilní, ale poznat tam je.
    Naopak Muškterýři s Yorkem pro mě mají zásadnější plus asi jenom v tom, že tam hraje Christopher Lee Rocheforta :D

    A když jsem u toho Christophera Lee, hrál nejenom Henryho Baskervilla a v několika ne moc dobrých filmech Sherlocka Holmese, ale zahrál též Mycrofta Holmese v naopak velmi zábavném snímku The Private Life of Sherlock Holmes.
    Soukromý život Sherlocka Holmese (1970) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/9790-soukromy-zivot-sherlocka-holmese/prehled/
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SOMBRA: Já asi klidně, protože obojí mi přišlo stejně pitomý. :D Tedy - vizuálně to bylo zábavné a vlastně i jako film docela vtipné a rozhodně mne neuráží, že to někdo takto interpretoval. Ale když dostanu náladu na mušketýry, pustím si ty s Yorkem a když na Sherlocka, tak s Brettem. :) Jsem beznadějný zpátečník. :D
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    SOMBRA: Fskutčnosti ano, to je asi dobrý příměr. Včetně toho, že Dumas psal svého druhu spektakulární brakovou literaturu a taky proto byl tak populární; jako zejména ti Tři muškteýři fakt nejsou žádné veledílo, je to ve své podstatě jednoduchá dobrodružná literatura, jenom psaná pro jiného běžného Frantu čtenáře, než je dnešní běžný Franta divák. Anderson to podle mě pojal dobře.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    SADAKO: přirovnala bys ty Tři mušketýry třeba k Sherlocku Holmesovi (2009) a pak Hře stínů (2011)? jako žádoucí modernizaci?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MAWERICK: "Magie" není úplně správně - ačkoliv jsem LE zmínil v souvislosti se steampunkovou estetikou, ve svém jádru je to významně odlišný žánr a jeho "maskování" á la steampunk, které je přítomno cca prvních 75% první série je dáno zápletkou a maskování začne opadávat ve chvíli, kdy se děj přesune na půdu Gildy.

    MAWERICK: Ani jeden netvořil steampunk, akorát do něj byli dodatečně napasováni coby zdroje inspirace… Tzv. proto-steampunk
    Karel Zeman vycházel z verneovek - adaptoval je přidáním trochy retrofuturistické patiny a určité karikatury - dělá si z Verneovek (a zastaralé sci-fi obecně) blahosklonnou legraci tím, že posiluje bizarnosti v predikcích…

    A Jules Verne nepsal steampunk ani smykem - Jules Verne byl autorem čistokrevné hardcore Sci-fi a do kategorie "steampunk" spadl jen tím, jak jeho dílo "zastarávalo" až se stalo "komicky bizarním" a nabralo nový dech. To co psal Verne je v podstatě metaforický "cyberpunk 19. století" (Verne zemřel 1905 - a do dnešních dnů třeba neexistuje tak rychlá ponorka, jako Nautilus).

    Jednou se ve stejné kategorii "jak si předci představovali budoucnost" pravděpodobně ocitnou i Startrek, Star Wars a W40K… Lze jen doufat, že je pak zpětně zařadí třeba do "starpunku" a ne do "steampunku", ačkoliv jim to nejspíš s ohledem na časovou osu bude splývat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam