• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARCHNATONASteampunk
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    SOMBRA: ))) nyni uz se vsak sféra zameřeni na prvky stylu ponekud vycerpala, ta tam je tehdejdi vtipnost svarecskych bryli a hodinek s vodotryskem, avsak je to jen pouze zachytavani vỷrazu časoveho úseku prolnutí předskoku a pokračování typickymi prvky a materialy kdysi uz prožitymi.. .nyni jiste fascinuje sváření, svařování toho co lze a hodí se nějak k sobe vzhledove,tvarově či pro nečekanou funkc. , v nynějšim čase,ovsem s představou jineho pruběhu minulosti . .šlapací metro, vzducholoď na prdy nebo hydraulickou mucholapku ještě nemáme. .
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    TROJKA: a jestli se ptáš na hranice žánrů a jejich určování (třeba u té židle), tak to máš těžké :) někomu na steampunk stačí estetika, čistě dekorativní ozubená kolečka apod.; jiný, pokud ta židle neběhá sama a není poháněna párou, tak dostane totální psotník, kdyby to (božínku!) někdo chtěl označit za steampunk :D
    (a cokoli mezi těmito dvěma extrémy) :)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    TROJKA: hele, jestli jsem v těch podivných příspěvcích správně identifikoval tu tvoji otázku, kvůli které jsi to všechno psal (je nejake nepřátelstvi steampunku a dieselpunku?), tak odpověď zní - Není:)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    FIELDMAN: vždycky se mi libily punk- styly, takove to skladani a vrstveni ruznych prvku az do finalniho ,naprosto puvodniho vzhledu a i funkce, tak se tim zabyvam ve sve tvorbe, delam si veci podle sebe , inspiruju se z filmu , fotek a prace jinych, rozvijim moznosti i pro jine a nekdy od příchozího návštevnika pŕijde dotaz: to je steampunk? -a kouká na židličku z vodovodnich trubek s rezatobronzovou patinou. a nebo post- apo? Industrial? No a jsem na vahach , jak to určit , proto se takto ptám tady, nadnášim dotaz k tematu a tak očekávam nějakou odpověď a reakci k tematu , pokud je kdo by se o to zajimal, napomenutí za slovní skladbu za odpověď příliš nepovažuju, ovšem děkuju za reakci , však to můžem probrat..
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    TLOUDEV: ty řezníku,sedláku a houmlesáku v jedné osobě, rád vás zas navstivim, delam zase židle a divokola, co takhle treba zrovna nejak zajimavej tác u šlapek, šlo by? B A bude!
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    TROJKA: Málo a k tématu vůbec.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    FIELDMAN: . .neni, zamerem je , jsa v nalade na to , polozit dotaz a jak uz to u dotazu byva , vyckat odezvy ci odvěti . .jak moc jsem ti odpovedel?)
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    TROJKA: Je záměrem ta záplava zbytečných teček a inkoherentní stavba textu? Já jen, že si tak napůl domýšlím, co jsi tím textem vlastně vůbec myslel. To, že se tam vyskytuje otazník, lehce napovídá, že jsi chtěl položit otázku... Jak tedy ta otázka zní? (...a prosím, polož ji v nějakém jazyce, kde není diakritika a interpunkce distribuována na první pohled náhodně, děkuju)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hele kdybyste někdo chtěli vyříznout nějaký artefakty fiberlaserem, tak dejte vědět. ozdobná ozubená kola, děrovaný plechy atd.. rozjel jsem kovovýrobu. https://laser.woodcoregang.cz
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .přátelé, je nejake nepřátelstvi steampunku a dieselpunku, co myslite ? .je to celkem velky tvurci rybnik a tak se vejde lodí. .skoro by se az prolnuly. .a post -apo ..sbíram styčne body ..

    SATAI
    SATAI --- ---
    Peak steam:

    Viktor Sodoma feat. F.R.Čech - Parní stroj
    https://youtu.be/j2s3jcLwauo
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TLOUDEV: ale jako film je to rozhodne zajimavej se zajimavym napadem a stylizaci
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TLOUDEV: :) to uz teda ale hodne ujizdime imho...

    Hmmm... tak si tak rikam.. dedikovana DP diskuze tu neni.. co rozsirit tuto? (vzhledem k tomu ze DP ma bliz ke Steampunk nez k Cyberpunku :))
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SOMBRA: takovej Blade Runner si o to vyloženě koleduje :)
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    CORNHOLIO: super, díky za vhled a kontext!
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    MOUNTBATTEN: jo, se zahraničními steampunk komunitami mám zkušenost, že jsou velmi v pohodě, otevřené a podporující
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SADAKO: mě to spíš přípomíná naše fakultní studijní, co na všechno mají formulář :)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    MAWERICK: Yep.
    Popravdě musím říct, že mě tady na tom žánrovém vymezování se minoritnějších subžánrů fantastiky přijde zejména v kontextu steampunku nejzábavnější to, že to obsedantní trvání na přesné kategorizaci je imo dědictvím osvícenství, moderny a 19. století. Tj. té představy, že lze všechno absolutně precizně rozparcelovat a popsat a ono to taky taky zůstane a nebude se to drze přelévat přes okraje svých ohrádek. Je to takové authentické. :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    MAWERICK: SADAKO: i kdyz oboji je fakt asi psis dieselpunk nez steampunk.

    Ne druhou stranu oddelena diskuze o DP tady neni :) TAkze tohle je asi nejblizsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam