Ahoj makrobiotici. Coby fanda této stravy - avšak ne 100% uživatel - mám pár dotazů: 1) Proč je užívání mražené potravy zavrhováno (myslím tím mraženosti do vaření - zelenina, ovoce...)?
2) opět téma snídaně - již nějakou dobu snídám cornflakes a kaše - instantní. Velmi mi po ránu vyhovuje teplé a kašovité. Zajímalo by mě ale, jak makrobiotika nahlíží na pravidelnou konzumaci instantních kaší? Je to ok? Anebo jsou vhodné spíš jen občas, když jako není čas... (a já bohužel po ránu tedy nemám času nazbyt, takže si neumím představit delší přípravu snídaně - ale mám tak nějak pocit, že to není úplně košer, stále to samé a ještě k tomu instatní, i když natural a celozrnné.. )
3) v lunárním kalendáři krásné paní byla zmínka o pročišťovacím dni - rýžovém, zeleninovém či ovocném - přijde vám to ok? Není to spíš než čistící zatěžující, dát si celý den např.jen na ovoci???
Díky za odpovědi. Berte mě s rezervou - jsem začátečník a ještě k tomu spíš teoretik, než praktik :-S Ale do budoucna na tom chci zapracovat - proto i sleduji toto auditko a táži se :-)