PASH: ty jo!máš to husty, ta zelenina na páře vypadá krásně, poslední dobou nedělám jinak, a nedá se to srovnát
ja vařím obdobně:luštěnina, zelenina na paře, syrová, obilovina..
DITKA: na tvé dotazy odpovím, ale musíš mně brat taky s rezervou, spíše bych v tomhle směru dala prostor někomu jinému..
1.no ja bych neřekla, že přímo zavrhuje, ale spíš dopuručuje se ji vyhnout..s nakrájeného ovoce a zeleniny se strácí voda, vitamíny, hromadí se bakterie(ty se hromadí i po uvařeni), tak že vše v čerstvé stavu(což by mohlo znamentat utrhnout si na zahrádce a jít vařit), ale tak idealizovaný to není:) v případě mražené zeleniny, se bakterie hromadí po rozmražení o něco rychleji(proto se nedoporučuje zmražovat jídlo víckrat)
2. instantní věci, no taková je doba, ale asi by se tím člověk nemněl cpát pořád.
3.myslím, že pročišťování je fajn
ono je to těžky, Makrobiotická cesta je běh na dlouhou trať, u mně je teda cíl ještě pekně daleko, osobně myslím, že nejde o to si odříkat než spiš si uvědomit souvislosti a zařidit se podle svých možností, což může byt i tvůj případ, vyhovují ti instantní věci, tak je klidně jez, vyčitat si, že něco je špatně, může být mnohdy horší než "kus bučku"