• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    super, díky moc, holky*) vyrážim právě na trhy a do biopotravin pro chybějící ingredience a pustim se do toho!
    KAREN
    KAREN --- ---
    _AGATA_: mne chutna (blansirovana, nastrouhana/nasekana...) s blansirovanym celerem, drcenejma vlasskejma orechama, jeste treba nejakou zelenou nati, jarni cibulkou atp., kapkou oleje, muzes i kapku pomerancovy nebo citronovy stavy, spetku bilyho pepre, mozno (ume)ocet nebo co ti proste na dochuceni chutna a spojit nejakou tou ~nezou, pripadne naredenou sojade (sojovej jogurt/ smetana apod.)
    VODA
    VODA --- ---
    VODA: ale jestli nemáš doma sojanézu bude stačit olej a trochu hořčice:)
    VODA
    VODA --- ---
    _AGATA_: řepu oblanšírovat (vetší kusy řepy krátce povařit v osolené vodě), nastrouhat na jemno, přidat lžíci sojanézy/tofunézy, můžeš i česnek, případně trochu umeocta:)
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    ahoj, přinesla jsem si právě domů řepu a nevím jak z ní udělat nějakou dobrou pomazánku? čím to spojit a čím dochutit? poradili byste? díky moc!
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    STARF: já určitě již několik let, nenaděláš nic.;))
    STARF
    STARF --- ---
    tak co, trpite orthorexii? :))

    Orthorexie – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Orthorexie
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: Mám rádla tohle recyklo hraní - z dýně a náplně by byla i luxusní pomazánka s lehkým dotekem magické hůlky alias tyčového mixéru. A ten koláček je opravdu roztomilý, autenticky podzimní. Určitě by se dal plnit i slanou náplní. S houbama si ho dovedu taky živě představit:)

    Jak se nám ochlazuje, což aktuálně úplně neplatí, mám čím dál tím víc chuť na smažené a tempura, na zpestření talíře, se dá udělat z kde čeho (zeleniny, mořských řas, plevele - listy jitrocele, nať mrkve, květy lichořeřišnice) a variace na namáčecí omáčky jsou taky veselé...mám ráda sojovku s citronovou šťávou s kapkou zázvoru. Těstíčko se připraví jednoduše z mouky kukuřičné s trochou hladké pšeničné, soli a ledové vody. Snaží se ve vyšší vrstvě fest rozpáleného oleje, který lze použít i víckrát.

    KAREN
    KAREN --- ---
    hmotu do naplne jsem teda jeste "slepila" jednim vajickem, pro jistotu [a trochu te zivocisne vyzivy;)]
    DARJEEL: jj, ty karbenatky mely luxusni konzistenci.))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: ta hokkaido byla výborná...

    To co nám zbylo (dýně a náplň), jsem po částech rozšmelcoval v mixéru, smíchal s trochou hrašky a osmažil na karbenátky, ideální a krásně oranžová barva :)))
    KAREN
    KAREN --- ---
    ITCHYHEAD: linecke uplne ne (tusim) - nejak jsem si zmodifikovala recept na "pie", psala jsem ho tady: KAREN
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    KAREN: to je domaci linecke? dostal jsem z toho chut na sladke:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAREN: podzimní - krajně tematická.)) - verze (jablka, hrušky, rozinky, mandle, skořice. a omylem i muškátovej květ ,D)



    a hokaido plněná adzuki a rýží s kořenovou zeleninou, pórkem, česnekem, kořením atd. posypaný praženým dýňovým semínkem zakáplým shoyu, troška kozího sýra, kysaný zelí...

    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    NutritionFacts.org | The Latest in Nutrition Related Research
    http://nutritionfacts.org/
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    VODA: Svata pravda, kvasene, to mi nedoslo. Dekuju
    VODA
    VODA --- ---
    ITCHYHEAD: echtovně vyvážená kompozice - nutričně, barevně i konzistencí. Chybí mi tam jediné, nějaká kvašenina:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Trochu echtovni zalezitost:

    lehce naklicena psenice v papinaku, naparena mrkev, cervena cocka loupana pulena (umeocet, kuzu), mangold na cibuli s cesnekem

    VODA
    VODA --- ---
    KRALIK: a jsme doma, tenhle dezert staví na své nepřekonatelné vlhkosti...máš ho mít kočovníku!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KRALIK: ať jsou klidně bez dezertu, když jim to nechutná :o)
    myslím, že jsi se dotkl pravého umu komunitního cukráře - udělat takový dezert, který bude výtečný, ale bude chutnat jen Tobě, takže si na něm pochutnáš a zároveň se nemusíš bát, že Ti někdo sní byť kousíček :DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam