• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    SISTA: co je kokosak bez chuti a vune? mne prijde, ze je kokosak citit.)
    jo, na maslo to taky vidim, pak alsan bio pry je nejak certifikovanej, ze jako udrzitelna produkce (kdo neveri, at tam bezi...), tak castecne pouziju i ten a pak pripadne nejaky kombinace kokosak - olej...

    ... a pak uz se jen tvarit, ze mouka ze zdravky bude jiste zdrava - jak jsi postovala ty testy [ SISTA @ Domácí pekárna ] , dost me to nepotesilo...
    SISTA
    SISTA --- ---
    tam, kam vylozene nechci tekutej olej, pouzivam bud kokosak bez chuti a vune, ale uplne nejradsi lokal prepusteny maslo.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: aka rozbij prasatko?;)
    ... navic olej svou konzistenci neni vhodnej uplne do vseho.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: olej z dýňových semínek?
    KAREN
    KAREN --- ---
    makrobio hratky za tri tisice: jakej tuk pouzivate do vanocniho cukrovi apod.?
    olej nemam rada, ten palmovej "zazrak" je temer ve vsem - zajimalo by me, odkud se bere ten v Alsanu - tak zbyva kokosak? mate s nim nekdo zkusenost do lineckyho apod. nebo pouzivate neco jinyho?
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    AKHIBARA: no tak ne vzdy ma clovek tu moznost, si v zime extra vic pospat... :D
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    MARTIN_KOHOUT: Je dobry se v zime nakopavat? (ja se spis zakopavam k zimnimu spanku:) )
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Jídlo je větší tabu než sex, říká autorka filmu Cukr blog | Kultura | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...a-autorka-filmu-cukr-blog-piv-/kultura.aspx?c=A150323_130221_ln_kultura_hep
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    cim se takhle zacatkem zimniho obdobi nejvic nakopavate?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ITCHYHEAD: tak ono každej má jinou defaultní rychlost a voda je trochu hyperspeed...
    VODA
    VODA --- ---
    DARJEEL: jj, prapůvodní konzistence, u které začínáš a zase se k ní vrácíš:) a navíc různý kombinace luštěnin a zelenin v téhle konzistenci jsou extra lahodný
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    VODA: tojo, myslim ze prave to by meli ucit na kurzech vareni; jak v kuchyni pracovat efektivne.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KOCOURMIKES: ani adzuki nápojem?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    makrobiotika je vyborna vec. i jako prevence. vylecit tim rakovinu ale nezkousejte.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: madam mixer v prvni kuchynske linii!! :-)
    VODA
    VODA --- ---
    ITCHYHEAD: dobroty to jsou a dík:)! možná to vypadá složitě, ale zase tak moc náročný to není. Příprava nezabere víc jak 45 minut, když přemýšlíš trochu dopředu.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    VODA: tybrďo, to jsou dobroty!
    VODA
    VODA --- ---
    pyré z azuky a červené řepy, kulatozrnná rýže s shitake, čínské zelí s tempehem, salát, pickles brokolice květák


    tofu vařené s daikonem v shoyu, zázvorové šťávě s shitake, kulatozrnná rýže, pyré z máslové dýně, pickles z ředkviček, salát


    kamut, pyré z azuky a dýně, restovaný celer, napařený kadeřávek, pickles zelí mrkev cibule


    noky, pyré z petržele a cibule, sojanéza, tofu s mrkví, salát z čínského zelí, květákové pickles
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Jednoduse, ale na ctyri hodiny sily jak drak:

    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    VODA: ok zjistim a kdyztak pomerove upravim. Dam vedet v poste co dal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam