SPIKE411: Jinak - vstupné je za stovku (honor system, kasička, nezkoumal jsem, jestli tam jdou házet drobné, tak si radši vezměte odpovídající bankovky). Prý jsem měl štěstí, že jsem přišel brzy, na dvanáctou. Kolem jedné půl druhé už tam bylo dost plno, kritické to prý začíná být asi ve tři.
Chodí tam hlavně místní a přespolní stará garda. :) Ale byli tam i mladší. Někdo přijede autem, někdo na kole.
Ptal jsem se po odpočívárně, prý tam nějaká je s nějakým lehátkem, ale co jsem pochopil, nikdo do ní nechodí, je tam haraburdí, tak jsem ani nezkoušel (takže jsem si tam ani nepohověl a nečetl, jak jsem měl původně v plánu), většinou lidi po zchlazení v koupališti chvíli odpočívají venku v mrazu (na to se hodí mít župan, já měl jen velkou osušku, ručník na finální dosušení, pantofle). Venku je hezky, klid.
Sauna hřeje podle toho, jak kdo zatopí. U dveří je vcelku zima, na dlouhých lavicích se natáhnou dva lidi jen pokud si lehnou trochu naštorc a sdílejí prostor. :) Na horních lavicích není dost místa na vzpřímené sezení, ale trošku shrbený se to dá.
Ale pak už tam bylo tolik lidí, že se dalo spíš jen sedět. To se tam vejde tak asi 8 lidí.
Vedle je nějaké občerstvení, otevírací dobu jsem viděl od 15 hodin, ale nebyl jsem tam tak dlouho, ani nevím, jestli to není jen letní otevíračka. Místní hostinec má (aspoň mimo letní sezónu) otevřeno taky víceméně jen o víkendech večer a to ještě občas, teď byl zavřený (nějakou otevřenou pizzerku jsem kdyžtak viděl ve vedlejším Holoubkově).
Je to prostě takový specifický zážitek, takhle jako zakončení pěšího výletu to bylo super, ale jinak asi vypravit se tam jen tak do sauny z Prahy nemá moc smysl, pokud nebydlíte někde poblíž.