SPM: S tím rozptylováním plně souhlasím. Služební auto, které jsem před lety nafasoval nemá nouzové brždění, ale pouze zařve ve chvíli, kdy si myslí, že nabourám. Co čert nechtěl, systém byl nastaven tak, že řval s fakt velkým předstihem, ale já do té doby jezdil autem, které řvalo pouze když došla nafta. No a služební Berlingo tedy zařvalo, já začal na palubce hledat proč a mezitím jsem to málem napálil do auta před sebou. Tedy do auta, kterého bych si bez toho debilního asistenta normálně všimnul a v klidu ho dojel.
Asistent jsem tedy permanentně vypnul.
Asistent držení v pruzích mě pak jednou poslal do provizorního betonového svodidla na rekonstruovaném úseku Jižní spojky v Praze. Myslel si, že se mám držet pouze bílých čas a ty žluté že mám ignorovat.
Od té doby vypínáno při každém nástupu.
RALI: Na tohle mi zafungovalo koupit si dodávku (Toyota ProAce Verso) na rozdíl od osobáků nejsou tyhle minibusy ještě přecpaný nesmyslama. Jen si musíš dát pozor, jaký paket si přikupuješ, aby se ti tam náhodou neinfiltroval nějaký asistent či nepřepínatelný adaptivní tempomat.