LUCKILL: o výpovědi uvažuju nejen kvůli pirátům :-) klid, ještě mám firmu, tu kvůli nim určitě nezruším... naopak by to mohlo být v synergii, možná....
4 roky v Parlamentu by každopádně bylo dost dobrodružství, které by mi za ledacos stálo. a ano, s Linuxem nás ve straně dělá víc.. jestli svobodný software miluju, to nevím :-) ale používám ho a živí mě.
ČPS není rozhodně přímo enviromentalistická ani anarchistická. jsme středově liberální. svobodný internet - včetně toho, že média nebudou pod kontrolou korporací - mě přijde jako nutná podmínka společenské změny (rozuměj: možná by to šlo i bez Internetu, ale když už existuje, tak musí být svobodný...)
s těmi schopnými lidmi je to opravdu těžké: každopádně opakuji, jsme středově liberální a nejsme v zásadě proti volnému trhu, kde budou schopní oceněni lépe. Pirátská strana na to jde z druhé strany: jakými prostředky lze lidem zabránit, aby si mezi sebou kopírovali filmy, software, apod. ?
A já opakuji: v podstatě pouze nějakými takovými, které používá k cenzuře internetu Čína. Tzn. narušení soukromí na internetu v kombinaci cenzurou vyhledávačů. To je to, čeho se bojíme. V zásadě chápeme, že bezplatné kopírování jako primární způsob šíření hudby a filmů může být pro řadu lidí a profesí problém - ale otázka je: za jakou cenu by tomu šlo zabránit ? A my tuto cenu platit nechceme !