• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: otázka kolik kdo utratí za kulturu je zajímavá.. bývá to dost peněz, člověk přeci jen párkrát za rok zaplatí vstupné na koncert, párkrát si tam koupí CD, párkrát jde do kina.. a to i v letech, kdy má pocit, že kulturně moc nežije.

    jenže problémem téhle doby je, že většina peněz není v příjmech ze vstupného a z prodaných nosičů (toto je vyjímka snad u velkofilmů) .. většina peněz je dnes v reklamě. a jen zlomek těchto peněz končí u autorů obsahu, každopádně.

    reforma kterou navrhuje ČPS nemá rozhodně ožebračit autory obsahu (ale bolševici ve volbách v roce 1946 také tvrdili, že nechtějí znárodňovat firmy do 50 zaměstnanců a násilně kolektivizovat zemědělství.. hmm...)

    pro dnešek asi poslední názor.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    XCHAOS: Vidím to velmi podobně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: já libertariánství docela podobně studoval, neboj ...

    to co říkáš o hasičích a pojišťovácích platí dost obecně.. ale samozřejmě... si lze představit i přesně opačnou situaci (pojišťovací podvody týkající se požárů, apod.)
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: zrovna hasici mohou fungovat jako soukroma firma, kdysi tak take fungovali treba v americe. mas zaplaceno za sluzbu -> mas cedulku na dome -> mas jistotu ze tvuj dum bude hasici chranen.
    popravde mam prave s hasici velice nemilou zkusenost z nedavne doby. u jedne firmy (par stovek zamestnancu, klasicka montovna v prihranicnim mestecku) probehly v jednom mesici dve zajimave udalosti. prvni byla kontrola hasicu ohledne bezpecnosti prace a druhou bylo uzavreni nove pojistne smlouvy. kontrola hasicu probehla v pratelskem duchu u sudu piva a par kilogramu masa na grilu. hasici neshledali zadny problem a dali firme razitko. asi o dva tydny pozdeji prisli pojistovaci zjistit, jak ono to skutecne je s tou protipozarni ochranou objektu. z 10 bezpecnostich ventilu fungovali 2:-) behem jednoho dne byla stara pojistna smlouva okamzite zneplatnena a behem dalsiho tydne doslo ke kompletni kontrole celeho systemu a vymene vadnych komponent.
    to bylo trochu OT, ale ta myslenka, ze se treba jednou budu hrde hlasit ke svemu statu se mi libi. :-)
    a jinak ja nejsem anarchista ale spise libertarian, hranice casto nepatrna presto vyznamna
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: ano, originál toho znaku je černobílý, i jsou taková trička. což symbolizuje asi právě tu dvojznačnost našeho vztahu ke státu a zákonům...

    já tě chápu, že symboly státu rád nemáš: ale faktem je, že kandidovat do parlamentu není zrovna anarchistické, a nemá cenu si hrát na to, že kandiduji proto, že ve skutečnosti jsem proti státu. kandidovat do parlamentu znamená být "státotvorný" - kdo chce být anarchistou, tak by měl nejen nekandidovat, ale nejlépe ani nejít k volbám. já ale věřím v pestrobarevnou demokracii, která se nezvrhne v soupeření (či dokonce velkou koalici) dvou megastran - a věřím v to, že pokud by se stát dokázal zbavit dostatečné části svých represivních funkcí (kromě těch opravu základních - ochrana života, majetku, apod. - v podstatě hasiči, že... ), tak že by se lidé k státní a národní identitě nakonec hlásili třeba i dobrovolně...

    ad OSA: jj, dělají nám zadarmo reklamu. zní to skoro jako by říkali "dejte nám ránu z milosti..." :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: dík :-)) byla to tréma jak kráva :-)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    XCHAOS: podle me dobry ;)
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: ja jen nerad symboly statu, coz vlajka je. samotna trikolora, byt nevim ani presne, co ty barvy znamenaji, by mi prisla lepsi. ale jde o ciste a jen muj nazor. ale mas pravdu, ze zde vubec nejde o statni vlajku, nejak jsem nepochopil, ze original toho znaku je cernobily.

    XCHAOS: ber to tak, ze vam davaji vcelku levnou reklamu a publicitu. nevim kolik lidi by volilo piraty, ale jsem si jist, ze mnoho lidi by volilo stranu, o ktere OSA rekne "Nevolte je!" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak že nás OSA srovnává s pedofily, tak to je fakt už síla :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: jsme ČESKÁ pirátská strana. už to, že ta vlajka není vyvedená v trikolóře, je docela nezvyklé. mě osobně to vyhovuje, vycházíme ze stejného rámce, jako ostatní pirátské strany, a v rámci strany jsme si odhlasovali, že s tímto asi nikdo nebude mít velký problém se identifikovat.

    rozhodně nenechám ponechat "copyright" na Masarykovu vlajku nějakým národovcům nebo dokonce neovlastencům a tak... národní identita pro mě osobně není nijak klíčová a nevnímám jí nijak dramaticky, ale pokud jsme politická strana registrovaná na území nějakého národního státu, tak prostě nemá cenu snažit se tento fakt nějak skrývat. nejsme filiálka těch Švédů.. hlásíme se k nim, to ano, jeví se mi to jako jakási nová "pirátská internacionála", dá se říct :-) ale současně se ani nestydím, za to, že jsem Čech - naopak, pokud všichni ti neovlastenci a neonáckové by si češství rádi zprivatizovali pro sebe, tak je upozorňuju: prvním pirátem byl Jan Hus, když začal překládat Bibli z latiny do češtiny... a o pogromech proti Romům taky zrovna nekázal...
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: :-) gratuluji, neni to vubec spatne
    akorat se mi nelibi ta ceska vlajka na znaku strany, vypada to dosti narodovecky. ten cisty cerny symbol se mi zda mnohem lepsi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Uff, tak se mi podařilo se dokonale znemožnit... ale slečna Lang aspoň vystříhala ty části mého projevu, které byly nejpříšernějí :-)

    http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/nehotovo-ceska-piratska-strana-miri-do-parlamentu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTZ: samozřejmě.. už léta.. ale doteď ne osobně (teda mluvím za sebe). ale teď jeden člověk od nich ČPS v podstatě spoluzakládá...
    OTZ
    OTZ --- ---
    a znáte SNA?:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: co takhle živá vystoupení ? dobrovolné příspěvky přes net za download hudby, dobrovolný nákup CD na koncertech ?

    já si prakticky všechna CD v posledních letech koupil na koncertech příslušných kapel (od Dengue Fever s kambodžskou zpěvačkou, přes Mythematicu až po Sestry Steinovy). prakticky vždy si kupuju CD na koncertech, když se mi to líbí a kapela ho nabízí. A nejde o nedostupnost té hudby na netu.. někdy to už dávno mám v MP3kách (Dengue Fever...)

    nějaká forma ochrany, to ano.. především zachování identity autora je důležitá otázka. ale to, že s tím jsou spojené tak velké peníze, tenhle úkol paradoxně spíš komplikuje ! každopádně jde spíš o způsoby, kterými je dnes copyright vynutitelný - a já tvrdím, že by byl vynutitelný pouze za cenu totální cenzury Internetu (vyhledávačů) a narušením soukromí jeho uživatelů. dostali bychom se někam tam, kde je Čína.. a celé je to samozřejmě zneužitelné (kdo bude hlídat hlídače ?)
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    XCHAOS: no právě já si nedovedu moc představit jak bychom mohli mít profesionální hudebníky a spisovatele bez nějaké formy ochrany jejich tvorby.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LUCKILL:
    TEKKET: nejen v současnosti.. ale bez nějaké formy copyrightu by si pomalu ani nemohl obhajovat svoji identitu autora nějakého díla.. každý by prakticky o čemkoliv mohl prohlašovat, že to vytvořil sám, apod.

    Piráti požadují reformu copyrightu... ne jeho zrušení. Ti Švédové navíc ještě chtějí rušit patenty, a to úplně. Já nejsem proti, ale ČPS je ohledně tohohle zatím spíš skeptická...
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    LUCKILL: zrušit copyright jako takový - v současnosti naprosto nereálná možnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam