• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    OMEGAPOINT: a k cemu nam ta nenasilnost byla? to jak to probehlo byl ten nejhorsi mozne zpusob


    OMEGAPOINT: a kdo stal u zrodu OF? Kdo psal prvni OF prohlaseni? Vzdyt to cely OF vedl Havel, nez se stal prezidentnem - a OF lakalo stada volicu na hesla typu "jsmetu jen na rok jako protistrana vuci ksc" coz byla od zacatku vedoma ucelova lez. mozna bysis mohl sundat klapky z oci. Veskerou tu ods ccsd oda verbez tady v tomhle state pod sva kridla zformoval Havel, a mame je tu do dneska. A svou domluvou s komancema prakticky znemoznil jakykoliv vyreseni minulosti, vzdyt se d dneska pise, jak sou bejvali stbaci v obecnich uradech a jinejch verejnejch a politickejch funkcich

    Proti Havlovi jako cloveku nebo spisovateli nic nemam,ale jeho role v revoluci je priserna, at uz z naivity nebo z vypocitavosti, to uz at si kazdej zhodnoti sam
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    OMEGAPOINT: To je čirá propaganda. Stačí si uědomit, že v době sametový revoluce padly už všechny komunistický režimy ve východní Evropě a v žádný z nich nedošlo k nasazení armády z iniciality KGB. Jedině v Rumunsku už to Ceaucesco přehnal, když se nechal zvolit v listopadu 89 na dalších pět let prezidentem, a tak šel viset...a armáda se prakticky okamžitě přidala na stranu protestantů.
    Havel má určitě velký morální kredit za své chování v době před revolucí. Je mu sice vyčítáno luxusní vězení a dárky ze zahraničí, ale to nic nemění na jeho postoji k pravdě. To ale neznamená, že by se kolem něj měl budovat posmrtný kult osobnosti a přisuzovat mu činy a atributy, se kterými neměl nic společného, obzvláště, když z těch samých úst o chvíli později zazní výroky omlouvající jeho účast na pochybných akcích, do kterých se v následujících letech zapletl.
    Smějeme se Severní Korei, za oslvané články na Kim Čong Ila zaplněné nesmysly o jeho údajných zázracích, ale sami si tu lebedíme ve stejném prostředí.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Priklad: K. Kryl, co mu V. Havel učinil, že napsal: "král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedný partaje se sejdem."

    Neni to nepodlozena projekce do VH, z prdele argument ? Kdyztak to argumentujte, rozeberte, vyjmenujte ty smelinare v parte s VH, popiste.. netyka se nahodou tohle stran povstalych z OF, ODS/CSSD...

    Druha vec je zahranicni politika.. VH koncil 2003 a PNAC (narozdil od Vondry) nepodepsal.

    Tohle jsem napsal v reakci na bezpredmetne spineni/projekce do VH po jeho smrti.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    V podstate se jedna o poklesle konspiracni teorie/pomluvy okolo VH. Pokud tento vycet nekomu tady vytahne hlavu z prdele, tak je to dobre.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    OMEGAPOINT: k tomu jeste dodam, co se tyce tech projekci do VH, hospodarskeho a legislativniho fiaska v CR, nebo politiky us-nato (bombardovani Srbska nebo nelegalni valka v Iraku (statisice mrtvych civilistu): tyto a jine zminene partikularni problemy nesouvisi s VH, kdyz je rozeberete zvlast

    Jeste jsem vynechal Rimsky klub jehoz byl VH clenem ("depopulace") a zednare ( bosak Havel, kratke nohavice, kdyz si vytahnul gate).

    Absurdni ze.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    VH nenese prakticky vinu na našem hospodářskémm fiasku, na chybách ekonomické transformace a hlavně tedy legislativy, která je naprosto kritická pro všechny procesy a mechanismy ve společnosti, a jako taková je jedinou cestou jak společnost nastavit/měnit. To fiasko je odpovědnost politiků v čele s panem VK/MZ, zákonodárců a politických stran klidně po "pětiletkách" za sebou - na základě této nedostatečné legislativy tento systém fungoval a funguje, čemuž pak odpovídá politický styl (ODS/CSSD) a politická kultura ČR.. veškerá státní moc a její mechanismy jsou dány jen a jen právě zákony.

    Není to tedy fiasko VH, ani v nejmenším, je to fiasko našich politiků a tedy i nás všech.

    "If you do not turn on to politics, politics will turn on you."

    ("To the youth of America, I say, beware of being trivialized by the commercial culture that tempts you daily. I hear you saying often that you’re not turned on to politics. If you do not turn on to politics, politics will turn on you."

    http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=104x949032 )


    Četl jsem kritiku a pomluvy VH - jedná se o bezpředmětné, záštiplné projekce - projekce do prezidenta, který kromě ústavní funkce neměl žádnou efektivní politickou roli, je to však bezpředmětné ve skutečnosti pokud si o tom zjistíte více faktů a souvislostí, jmenovitě některé intelektuálně pokleslé urban legends z "novinek", v uvozovkach vse: zruseni zbrojovek (okurkaren, ČKD atd.), katastrofalni amnestie recidistu, rozbiti Ceskoslovenska, VH opilec a slechta charty 77 (Wolf, Cibulka, Kryl), prolomeni Benesovych dekretu, atd. Nesmysly, hovadiny, pomluvy, projekce stavu spolecnosti do prezidenta, "za vsechno muze Havel".

    Co se tyce zahranicni politiky, kde ma CR prakticky symbolicky vliv: vstup do NATO, bombardovani Srbska kvuli Kosovu ( aby se neopakovaly masakry, zcela jiste by k masakrum albancu jinak doslo, cca 1 000 Tomahawku padlo, doporucuji film Uloupene Kosovo - obvinuje z tohoto nekdo VH ? z 9/11 VH snad nikdo neobvinuje, krome tedy americke nwo konspiracni teorie, spis Izraelske tedy, jako by neexistovala globalni politika, Rusko a Cina ze, nebo treba Severni Korea, a Iran), operace Irak, Lybie, phony Afganistan, Gruzie a nevim co vsechno jeste, "za vsechno muze Havel", absurdum, "humanitarni bombardovani" je jednou z techto stupidnich, intelektualne pokleslych zkratek, hloupa a iracionalni zast/projekce do VH.

    Aneb vsechno je mnohem slozitejsi a slozitejsi.

    Tohle vsechno jsem vyjmenoval v dobre vire na zaklade reflexe techto projekci do VH mezi (s)prostym lidem v CR. Pri tom minulem tydnu to bylo tristni.



    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    DOCKINEZ: 1989.

    "Bohužel by to dopadlo jinak, v plánu byl i zásah armády, kdyby se tehdy začalo ubližovat komunistům. Zabránit občanské válce šlo jen hladkým průběhem.Už v lednu 89(Palachův týden) jsme čekali v kasárnách na rozkaz vyjet zasahovat proti nepokojům (s ostrými) v Brně."

    V.H. má zásluhu na nenásilné změně režimu v ČSSR v souvislosti s perestrojkou/glasnosti Gorbačova v SSSR, situaci v Polsku a Východním Německu.

    To, že s tím kalkulovali politické špičky včetně tajných služeb (stb/kgb, tedy spíše s výraznějším posunem do té kgb na úrovni řízení celé socialistické soustavy) je pochopitelné, nicméně státní zřízení, ekonomické vztahy a stav společnosti jsou diferenciované, pokud to tedy není přímo stalinistický systém s kultem osobnosti jako v Severní Koreji.

    OBCANKAA
    OBCANKAA --- ---
    Rozladění Rusové si založili vlastní kondolenční stránky pro Havla
    havelinmemoriam.ru | Condolences to Czech people
    http://havelinmemoriam.ru/
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Lukáš Jelínek: Co zůstane z piety? - ČRo 1 - Radiožurnál (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/publicistika/_zprava/lukas-jelinek-co-zustane-z-piety--993821
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    Respekt za vše co v životě dokázal a jak skromným člověkem přitom zůstal. Myslím, že ta skromnost a lidskost je tím důvodem pro jeho všeobecnou celosvětovou uznávanost a respekt který k němu všichni pocitují.

    nerad srovnávám...nicmene zejmena z tohoto duvodu nas druhy preziden Vaclav Klaus teto popularity a respektu nemuze dosahnout, protoze skromnost a lidskost on zrejme povazuje za zbytecnou nemoc.

    velky kontrast vidim mezi temito dvema pany, pri vsi ucte k nim.
    ve skromnosti a lidskosti se máme asi všichni co učit. Vaclav Havel bude pro mě navždy připomínkou toho, že úspěch a skromnost k sobě patří. s tímto má hodně lidí problém, resp. si tuto spojitost vysvětlují opačně... klaus, paroubek... nebo třeba kuchař rytmus.

    Vaclave, diky za tuhle lekci do zivota. 100% leading by example
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    JUNIPETRUS: tak tohle je už ale celkem tragikomický, když člověk vidí s jakym hajzlem je K.S. ve straně
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Karl Schwarzenberg
    Pane prezidente Havle, za pravdu a lásku a jejich vítězství budeme nadále bojovat. Neustaneme, můžete se na nás spolehnout. Děkuji.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Madeleine Albrightové
    Jako vězeň konfrontoval své věznitele pravdou, protože kolaboraci považoval za odpornou. A naději za mocnější než jakoukoli zeď. Jako prezident vdechl nový život nejen této republice, ale také hluboce zakořeněným tradicím humanismu Komenského a Masaryka. Jako světoobčan vnášel světlo do míst nejhlubší temnoty. A vytrvale nám připomínal, čím jsme si navzájem povinováni.
    SHEANY
    SHEANY --- ---
    ECO: souhlasím
    TEKKRO
    TEKKRO --- ---
    ECO: trefně napsané
    ECO
    ECO --- ---
    Uf chlape,kazdy zastava nazor ktery je pro nej s casti nejak dulezity.Myslim ze na tema Havel bude jeste mnoho kontroverznich otzek,a verim tomu ze dnesni noviny a masmedie vubec toho cloveka pretvorej k obrazu sveho.Nejsem krestan ale myslim ze lidi kterejm dopomoch se nejsk prosadit,angazovat a rozvijet svuj talent a schopnosti na nej nikdy nebudou vspominat jak napriklad na loutku klause.Pro mne to byla nej.ikona v Ceskych a vubec Ceskoslovenskych dejinach ktera sice byla ve spravny cas na spravnym miste,ale myslim ze to nebyl clovek ktery si necha vse nadepsat a pak to jenom precist.Jeho obycejnost kdyz jeste neznamenal nic byla pro mne vskutku pravdiva,a to urcite vic nez dnesni jakykoli dobromyslny gesto tech sasku ktery delaj dobry skutky,veci jen proto aby se zviditelnily.Vsichni jsme si postavily kolem sveho majetku plot aby jsme vsem ukazaly co mame a jak se mame,ale proc neotevrit vratka a poslechnout si taky nazor lidi co si o tom myslej.Verit sam sobe je dulezity,ale proc si nevyposlechnout nazor taky lidi ktery maj k tomu co rict ale nikto je neposloucha.Myslim ze Havel nebyl jen jeden z tech sasku jak dnes co kuli tomu aby dostaly sve prachy tak budou mluvit hovna.Pro mne to byl OBCAN ktery si prosel svym a muze soudit a ne kadrovat jak tomu zamezil.namaste
    KECAM
    KECAM --- ---
    ECO: Nejde o to si jej brat do huby, nejsem bulvar, nicmene ten obrazek dnesnich dnu typu :ECO: me osoben velice rmouti, nebot, mnoho zmen, ktere prosadil ukazuji spise na to, ze kral je nahy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam