CRAZY_IVAN: To u olova prostě problém také není. Tuším že někde na Veronice nebo kde jsem četl článek o recyklaci a o tom jak jí zvýšit. Ale většina z těch neodevzdaných padesáti 50% jsou prostě jiné příčiny na které neumějí cílit. U těch autobaterií to bude asi lepší protože cena je fakt velká, ale...
CRAZY_IVAN: To už je slušný
JIMIQ: Sen si nevšiml kurzu k CNY :-D
nicméně kdo ví kde to skončí. Nemůžeš počítat že vytěžíš víc než 10% celkových zásob, tak jako u jiných surovin. Většina je za současných podmnínek netěžitelná. A automobilový průmysl jen jen zlomek toho co bude potřeba. Dále nás čeká jistě kartelový systém like OPEC.
Netvrdím že cena nejde dolů, jen zdaleka ne tak rychle jak se o tom mluví. A jako zákazníkovi mi je celkem jedno kde se to ztratí. Důležitá je výsledná cena.
Podle mě tomu ani moc nenahrává fakt, že do některých míst už se se spalovákem nedostaneš. Na to cílí hodně VW s jeho e-Craftrem.
Další věc je fakt, že cenu zvýší věci které v tuto chvíli vůbec nevidíme. Například požární bezpečnost a pod, které na to třeba nemají na první pohled přímý vliv.