DZODZO: počkej to je věc kterou slibuje ženě, jealita pude 5x 6x do roka :-)
BOBASH: No jestli je to pravda tak ti nezávidím. Já mám jiné představy o trávení volného času. Taky někdy můžou svou Teslou přijet na návštěvu i rodiče.
No máš asi dost zkreslené představy. o tom co je běžný nájezd málo intenzivního používání.
Cenu za to půjčení-DRŽENÍ nebudeš platit protože ty budeš mít všechny sloty obsazeny aby jsi mohl každý týden jezdit několik set km za rodiči. nevytrhávej prosím věci z kontextu. Část (ta důležitější) té ceny bude tvožena totiž tím že když máš ten akumulátor v autě nikdo jiný ho nepoužije i kdyby jsi s ním nejezdil. Jenže ty jim za to dáš akorát jinej, tedy nic nezadržuješ. Platíš jen za amortizaci a servis v podobě nabytí.
aha tak to mi pak tak strašné nepřijde naopak by se to držení vrátilo za 33let, pokud dobře počítám, ale ono je to jedno, to je nějaké nastavení jednoho miniritního modelu, nemá to nic společného s možnostmi. Koukni se na ten projekt s tím nabíjením aut na silnici, taková sprominutím kokotina a stejně o tom někdo uvažuje. Kdyby se ty baterie vyměňovali, tak jich takové auto bez vozejku přehodí během chvíle hned několik po cestě a nemusej tam šaškovat na silnici a omezovat dopravu.
2) 150k Kč stojí dle toho článku 22kWh baterie. pro představu kolik menší kapacitou ušetříš. Jinak jsi to napsal obráceně proto jsem to špatně pochopil.
4) přesně tak jen se to prostě stave, protože se to stave velkou konkurenčí výhodou.
A jakou energií se to bude dobíjet? Ty vážně nemáš představu jak moc to bude zatěžovat síť co? Stejně tak jak zabezpečít to nejdůležitější, aby to pralo pouze tu zelenou energii.
BOBASH: Za cenu toho že to auto bude nepředstavitelně drahé a bude potřeba 5x více baterií. Všechno jde jen ne každej na to má prostředky.
BOBASH: Protože neberu fet jako ty, nemám problém přehodit 15ti kilovou baterii. To běžně zvládnou ženy, všechny co měli někdy dítě, ale až to přijde tak to taky poznáš. Raději 2 baterie než jedno vztekající se dítě. Ale chápu, že fetující hipster je nižší silový level než průměrná zena. V nejhorším požádáš ji :-)
1) to záleží jaký systém vymyslíš, žárovku si taky můžeš vyměnit na 50/3ku a tam je to nebezpečnější. Záleží jak vymyslíš konektor.
2) hmotnost bude podle velikosti modulu. Ideálně tak aby byl celý sériový článek v jednom modulu. Ale v dnešní době není problém vymyslet jednoduché zařízení technologické vyspělosti paletového vozíku které tvůj problém vyřeší. Není třeba žádná vesmírná hi-tech technologie. Paleťákem zvedneš klidně i auto nejen tu baterii :-) Předpokládám že ten fet tě zatím omezil jen fyzicky, že hlava pro potřebné základní úkony ještě funguje. :-)
Měl by to dělat někdo kdo dokázal získat alespoň řidičák. Každý takový jedinec by tu baterii dokázal vyměnit sám.
Je to jen o zvyku. V některých amerických státech si ani sám nesmíš natankovat auto. :-)