BOBASH: Já tyhle důvody samozřejmě chápu, ale nějak si nemůžu pomoct, aby mi to jako spotřebiteli nebylo uplně fuk. Když si představím, co by bylo za humbuk, kdyby u shellky jedni zákazníci platili dvojnásobek oproti jinejm... Já spíš narážel nato (tak jak ty tady
BOBASH: že i kdybych měl kartičku od výrobce, stejně na cestě v nejvýhodnější poloze potkám nabíječku od firmy se kterou nemám smlouvu/tarif a budu platit dardu. Tak se měli všichni výrobci spojit, a financovat to společně - vím, že něco takovýho je Ionity, ale nejsou tam všichni, zase jako konzumentovi mi jsou interpolitiky ruznejch podniků fuk)
Myslím, že ani možnost předehřátí s nabíječkou v navigaci tam není no (možná se to změnilo tím posledním updatem, ale najít k tomu dost informací je oříšek, ani prodejce si s tím moc nevěděl rady, když jsem se ho na to loni ptal...). Každopádně vyzkouším v zimě, ale nevím kolik času by k tomu předehřátí bylo potřeba, i lidlovskou nabíječku mám kousek.
GOR: těch dlouhodobých 25kw/100km je určitě mojí těžkou nohou, ale třeba to zvýšení při konstatních 140km/h už neovlivním.