LAUNCHER: Mne nejde zas tak o geopolitiku, hovorim, mam nejake za tie roky nazbierane skusenosti z AI z automobilky. To, ze moze prist policia s nariadenim sudu s konkretnym vinkom a donutit ta na zaklade sudneho prikazu tie data vydat nevylucujem (zazila som mimo automotive), kazdopadne to, ze by niekto v EU (i ked cinska matka) tieto veci zneuzival pre tajne sluzby je zaujimava teoria, kazdopadne ako ine konspiracne teorie predpoklada, ze veci su omnoho jednoduchsie, nez realne su (byvali kolegovia co robili v Cine v Home Credite sa tiez divia, jak tie EU automobilky vobec mozu existovat). Bezpecnostni analytici mozu mat nejake nazory, otazka je, co je vobec technicky mozne, je to ina odbornost ako datar :).
Tiez som videla, ako nefunguje vymena dat v EU koncerne. Jak si kazdy mele na svojom pisecku (znacky nechcu aby ich matka sezrala) a jedine, co sa prelieva je vypalne pre matku :). Mozno su ine koncerny na tom lepsie, ktovie, ale moc by som tomu nedavala. Mozno som ja mimo, ale cerpam z vlastnej skusenosti.
Neriesim historiu, riesim to, ze Musk je v Septembri 26 nekontrolovatelna entita pochybnych nazorov s prehnanou konzumaciou psychedelik a podivne far right nazormi, diktatura jednej osoby, nepride mi, z toho co o tom viem, ze by to tam bolo ako klasicly korporat, vzhladom na to, jak prelieva funding z jednej firmy do druhej podla toho ci jeho ego potrebuje momentalne udrziavat pri zivote skomirajuce llmko, ktore neni v top 3 na trhu. Rovnako ako ich elektroauta. :)