• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    rozbalit záhlaví
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: vzájemnost je jistě velmi podstatný důvod; jen to už nakusuješ jiný pohled, nebo tak se mi zdá. Protože tam je jakákoliv moc zcela nemožná z podstaty.
    SNOP
    SNOP --- ---
    NATASHA: souhlas. Plus (ba mozna je to na prvnim miste) kvuli vzajemnosti.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Hmmm. SETEC: Přemítám, že právě to, že nelze mít nad vším moc, zajišťuje, aby člověk byl ochoten příštího dne vstát.

    Kvůli tajemství. Kvůli unikání.
    SETEC
    SETEC --- ---
    KUATO: No nezbývá mi jen dodat, že to kuře bych si kdyžtak dal já :)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SNOP: To je take vyborny postreh, ono totiz moc nad tim clovek ziska kdyz se dostane k prvniudalosti "na retezci"
    SETEC
    SETEC --- ---
    GRETKA: ano to je taky skvely postreh proste si jeuvedomis v te nevedome a presunou se do vedome a pak s tim muzes neco delat.

    Me se treba jako vedlejsi efekt toho procesu - podarilo prestat kourit. :) Ja to povazuju za vedlejsi efekt, protože to koureni me prestalo bavit samo jakmile jsem si vyresil jeden postreh v minulosti.
    SETEC
    SETEC --- ---
    SNOP: Jo to je výborný postřeh :)
    SNOP
    SNOP --- ---
    Imho to, ze neco zreflektuji, to necini vedomym, minimalne ne v tom smyslu, ze bych nad tim nutne mel nejakou moc.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SNOP: takova blba otazka, ale kdyz jsi schopen je reflektovat, tak se presouvaji ze sfery nevedome do vedome, ne? a tudiz clovek je schopen - aspon castecne - neco s tim "delat"?

    A take to tak mam, tyka se to obou rodicu, proste prevzate vzorce, nekdy mne to prekvapuje, nekdy mne to pobavi, a nekdy si i rikam, ze i chci takovahle byt - ze to jsem ja à travers d'eux :o) proste zpusob jak neco s nimi sdilet i kdyz zrovna nejsou uplne nablizku, delat jako kdyby tady porad byli uplne nablizku :o) no a nekdy mne to neuveritelne stve a v ten moment kdy si todle uvedomim to proste zmenim a dal uz se takhle nechovam, aspon v te uvedomele sfere... :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: :o) to mi pripomina real scenku, kterou jsem zazil pred lety na obede s kolegy:
    Nikol: Tome, nechces kus meho kurete?
    Tomas: Ne, diky.
    Nikol: Ale neostychej se a vem si, je moc dobre..
    T: Ne, diky, mam dost sveho.
    N: Ale Tome, tak vem si prece to kure..
    T: Nechci.
    N: Tak muzu ti ho dat na talir?
    T: Jsi pica nebo neslysis?!! NECHCI!!
    N: hhhh

    pamatnou vetu mivam v podobnych pripadech taky na jazyku - je dukazem toho, ze spravne pouzity vulgarismus muze usetrit v konverzaci s kretenem mnoho casu a sil.
    SNOP
    SNOP --- ---
    YouTube - "A Typical Conversation With My Mom" Tales Of Mere Existence
    http://www.youtube.com/watch?v=XmecyCCdknk&feature=fvw
    SNOP
    SNOP --- ---
    NATASHA: Ja jsem pochopil, ze slo o nevedome vzorce - ktere jsem sice schopen reflektovat, ale houby s nimi udelam (pridavam ja).
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SETEC: Stačí asi napsat "rodičům jsem přiměřeně naslouchal, ale jsem schopen vlastního úsudku".
    SETEC
    SETEC --- ---
    SNOP: Hm tak to já vim ,že mi přesně nerozumíš. :( :))
    Můj otec mi dal spoustu dobrých rad do života, ale to neznamená, že se musím chovat jako můj otec. Já jsem já. To samozřejmě neznamená, že se neřídím těma radama. Řídím se jima protože jsem si vyzkoušel že byly dobré a jsem rád že mi je dal, ale neřídím se jima protože mi je dal otec, nebo protože by byl můj vzor, jen jednoduše protože se mi osvědčilo že jsou dobré, dal mi taky řadu špatných rad a vzorců a těma se samozřejmě neřídím a řídit nebudu, protože nechci. Takže v tomhle mi určitě nerozumíš. No co naplat, asi to teda budu muset napsat jinak
    SNOP
    SNOP --- ---
    SETEC: Hm, ted uplne nevim, jestli te chapu, ale treba ja ve svem otci vidim celkem nasledovanihodny vzor a to, ze prebiram nektere vzorce (a sklanim je trochu dle sebe) mi prijde dobre a nehodlam na tom nic menit... nebo ti nerozumim :-)
    SETEC
    SETEC --- ---
    Nevím jestli to bude dostatečně related, ale nedávno jsem byl sám překvapený, že kolikrát se člověk nějak chová a je přesvědčený "ano toto jsem já" a potom zjistí někde v minulosti, že to nebyl on to jak se choval, ale že to byla třeba jeho matka a v momentě kdy to pochopí ho to osvobodí, začne bý víc sám sebou. Ale to není to podstatné souběžne s tím jde, že člověk má s něčím problém a nakonec zjistí, že skutečný důvod proč visí v tom v čem si myslí že má problém e někde dlaeko dříve a zvláštní je fakt že v momentě kdy to najde tu pravou příčinu pozná to tak, že to celé zmizí. :) No nevím jestli jsem srozumitelný :) Můžu vyzkoušet jiné téma :))
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: ...ad děti - jojo, já jsem to myslela tak, že ten (případný) problém si dělá člověk sám. Postaví si překážku, zvedne ji tak, aby se nedala přeskočit, a pak se o ni přerazí.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SETEC: Vyber něco related :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: no tak, co se tyce toho sebeobrazu - tady to mam nahozene trochu, jak popisoval niz Snop - ze on v podstate zacina byt nejaky, az kdyz komunikuje s dalsim clovekem. jakoze tvoje vychova, prostredi... ti nabidlo nastroje, jak komunikovat, jak se projevovat, a tak je vyuzivas. muzes to zmenit, ale vetsinou to (namaha) nestoji za to. lidi te neznaji, oni vidi jen ten obraz. ono obecne je to s posuzovanim lidi podle sebeobrazu slozitejsi - nekdy to jde (kdyz se s nim ztotoznujou), nekdy to nejde (kdyz se za nej schovavaji - vedome).

    btw. deti nevi co znamena "dokonalost".
    SETEC
    SETEC --- ---
    Cau lidi přišel jsem na skok tak vás alespoň zdravím :) Mám asi milion věcí o které bych se s Vámi mohl podělit, no ale začnu alespoň tím že vám popřeju dobrý den :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Myslela jsem to tak, že když máš v pořádku sebepojetí či sebeobraz, jsi svobodný v tom, jak o sobě mluvíš.
    Kdyby ses dětem prezentoval jako Dokonalý otec, nemohl bys rázem připustit ani stín selhání, protože to už bys pak nebyl jejich hrdina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam