• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SAMIEL: aaa jako super. Vyvar byl skvelej, silnej, morek uz jsem nemela ani nepamatuju, takze me uplne rozneznil :) a to maso se krasne rozpadalo, kombinace s krenem s jablkama moc dobra.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    VENIKA: a bylo to aaa jako eee nebo spis jako mmmm?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DIVER: ja to mela nedavno primo u Plachutty a bylo to aaa
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vysvetluje to burty se slehackou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NEvím kam s tím, tak sem. Antropologický sborník o nordické kuchyni - full texty




    S7 | 2012 Nordic Food Culture
    http://aof.revues.org/6950
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: taky bych šla z Prahy, býti tam ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ještě je tu podvratná otázka - proč jde z Prahy do pohraničí?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: kuchařka psychopatka je ze hry a druhá kráva krávoucí taky, i když to ani jedna ještě neví:D dneska si Nejvyšší plácnul s novým provozákem, který myslí, vaří a tak, takže to bude lepší.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    No, a právě od toho by tam měl být nějaký ten šéf/provozní. Pokud bude systém nepravidelně pravidelných kontrol relativně častý a zaměstnanci budou mít strach, aby to na ně neprasklo, tak by se jedno z úděsných dědictví socialismu (kdo nekrade, okrádá rodinu) mohlo docela výrazně snížit, ne-li úplně vymýtit..
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    ZUZKAOU: Bojim se ze na to prijdou rychle. Pokud jsem pochopil tak to jede na principu automatickeho odecitani surovin podle prodanych jidel. Takže baby brzo začnou šidit na porcích.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: no proto se zavádí ten systém, který to hlídá, že. A proto z něj personál není nadšen.

    Výhodou je, že podle toho co G. píše, tak jim bude nějakou dobu trvat, než se ho naučí ovládat tak, aby v něm mohli šidit.
    STUPID_141
    STUPID_141 --- ---
    ZOIDBERG: Furt to jde, když se chce))
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zásobování magi - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=zQGOt5Ielts
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Mít známého někde v kuchyni bylo u nás na vsi považováno za terno - hned se mohl koupit pašík na vykrmení navíc. Ale čekal bych, že dnes už si to bude majitel hlídat, asi jsem naivní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: potvrzuji, paní Zelenková z Křivé uličky sice dělala jen umývačku nádobí na mé ZŠ, ale domů jezdila s menším dvoukolákem. Byl modrý, měl odrazky a paní nijak neskrývala náklad mléka, másla a masa. Asi to sami doma žrali, s manželem byli oba tlustí. Ani nevím, zda ještě žijí.


    GENTIANA: Ubezdušte nejtučnějšího člena personálu, to bude na 90% spravedlivé ;)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: Na základce naše kuchařky chodily po práci domů každá minimálně s jednou kabelou velikosti zavazadla na týdenní pobyt, třeba to u vás funguje taky tak a zmíněnej konzum je utajenej u někoho v garáži.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Inventura vyhodnocena.

    Podle schodků v kde čem to vypadá, jako by někde za barákem někdo měl koloniál. Jenom aby se napravilo manko v oblasti masa, bylo by nutno ubezdušit nejmíň jednoho pocestného, nebo radši dva malé.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: hovězí špičku? Nejedla jsem u plachutty, ale je to starý vídeňský recept a na vařené hovězí to je dobré, ale fakt musíš mít co nejlepší suroviny, protože tam nic ničím nezamaskuješ. Včetně té zeleniny.

    1. udělat klasický silný hovězí vývar s klasickou aromatikou (pepř, nové koření, petržel, tymián, libeček, celerová nať)

    2. ve slitém vývaru táhnout maso a morkové kosti (jednu na osobu) tak 2 hodiny. Pak tam na 30-40 minut přihodit mrkev a případně další kořenovou zeleninu, kterou chceš pak jíst.

    Maso nakrájet na plátky, přidat kost, zeleninu, zalít vývarem, posypat pažitkou či petrželkou. K tomu křen s jablky, topinky na morek, případně brambory a různé omáčky.

    Tady to má Žídek

    Recept: Tafelspitz | Nebíčko v papuľke
    http://www.nebickovpapulke.sk/recept/tafelspitz
    DIVER
    DIVER --- ---
    STEPNI_VLK: "(...) tvrdí to alespoň proslulý vídeňský kuchař a restauratér Ewald Plachutta (to je ten, který naučil celý svět baštit vařenou hovězí špičku s morkem a pažitkovou omáčkou)..."

    znate to nekdo?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak připravit plíčky na smetaně? Poradí Roman Paulus | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/jak-pripravit-plicky-na-smetane-poradi-roman-paulus-fy1-/dobra-chut.aspx?c=A130117_173545_dobra-chut_ape
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ... a jedna veselá historka tak mimochodem.

    Vím, že sem leta letoucí jezdí v lednu jakási matematická konference. A taky lyžařský zájezd z jedné školy kdesi v Bohumíně. Taky se mi doneslo, že se jeden matematik pokoušel o sebevraždu z nešťastné lásky skokem z okna. Z prvního patra. Včera mě ovšem učitelé pozvali na slivovicu a kus řeči a dozvěděla jsem se, že se tu tehdy lyžák a matematici potkali, a že zdravotníkem byl jakýsi otec - chirurg, díky kterému matematik po pádu na hlavu chodí, myslí a podobně, a že tahle záležitost byla pro děti nejlepším zážitkem z výletu (tomu se nedivím, to ve škole nemaj).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam