• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JELLYººFOOD-DIARYºº
    SASH
    SASH --- ---
    - ovesná kaše + 2x kiwi
    - Activia bílá, jablko, 4raciolky jablko&skořice
    - filé zapíkaný se zeleninou, brambor, hlávkovej salát
    - 2x suchar Wasa, cca 100g pažitkovýho cottage, okurek
    - banán po cvičení
    - kornspitz, 2 plátky šunky, 3 plátky sýra, ledový salát, 300ml Aloe vera nápoje

celkem asi: 6134.9kJ, 23.2g Tuků(8%), 80.3g Bílkovin(27%), 197.2g Sacharidů(66%)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    jo ja to nasla:))
    177 kcal/200g
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    kdyby nekdo shanel inspiraci na zdravy recepty (anglicky)
    http://mypaleokitchen.blogspot.com/
    PIZI
    PIZI --- ---
    Výrobce je povinen uvést na obale výrobku výživové hodnoty pouze pokud při jeho označování, při uvádění do oběhu nebo v reklamě uvádí tzv. výživové tvrzení.

Takovým tvrzením je sdělení, z něhož vyplývají informace o zvláštních výživových vlastnostech potraviny v souvislosti s energetickou hodnotou, kterou tato potravina dodává ve snížené nebo zvýšené míře anebo nedodává vůbec. Výživové tvrzení se také může týkat obsahu živin, které potravina obsahuje, popřípadě že je obsahuje ve zvýšené nebo snížené míře, anebo že je potravina neobsahuje vůbec. Výživovým tvrzením není informace o druhu, množství živin nebo energetické hodnotě.

http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1001155&docType=ART&nid=11342
    PIZI
    PIZI --- ---
    Celozrnné pečivo musí podle zákona o potravinách obsahovat minimálně 80 % celozrnných mouk z celkové hmotnosti pečiva. Pokud je ve složení uvedena na prvním místě hladká pšeničná mouka a celozrnná až na druhém nebo třetím, nejedná se o celozrnný výrobek (výrobce všech druhů potravin musí uvádět suroviny ve složení podle množství, takže na prvním místě je vždy ta, které bylo použito nejvíce).

Vícezrnné pečivo musí obsahovat minimálně 5 % mouky z jiných obilovin než pšenice nebo žito. Pečivo tedy může být vícezrnné, ale přitom vůbec nemusí být celozrnné.

http://www.viviente.cz/celozrnne-pecivo/
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    PIZI: jestli je na to zakonna norma nevim, ale pocitam, ze bude, spis jde o to, ze lidi tmavymu pecivu casto rikaj celozrnny

nejaky info zde
    http://www.femina.cz/zdravi-a-fitness/je-tmave-pecivo-skutecne-celozrnne-/articles.html?id=4180
    MEDEIA
    MEDEIA --- ---
    Když už se tady na to narazilo, jak poznáte, z jaké je pečivo mouky? Poznám akorát žitný chleba, protože je balený a je to na něm napsáno, ale jinak prostě nevím, jak vybrat správně...
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    a zatim jsem vypila pouchy 0,5 litru bonaquy
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    neco jako kaiserka:), takze myslis, ze je lepsi jist takovy ty tmavy ( trochu mokry chleba)?
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: myslel jsem, ze na celozrnost je nejaky zakon, ze nelze oznacovat jako celozrnne neco co neni z celozrne mouky. Mozna nejaka minimalni procenta celozrne mouky. Neco jineho je pecivo vicezrnne.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Ja se snazim veci, ktere nemaji napsanu energii nekupovat. Hlasuji penezenkou kdo na trhu prezije. Chci aby prezili ti, kteri energii pisou.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    HARIBOKACHNA: na sladky jogurty bacha, je v nich velky mnozstvi jednoduchejch cukru a ty hollandie jsou myslim i dost tucny

celozrnna bagetka jaka? tmava bageta z psenicny mouky (= srackovy pecivo jako chleba jenom obarveny) nebo nejaka echt celozrnna (napr z zitny mouky) ?
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    jeste jsem mela hlad tak jsem si dala celozrnou mini bagetku a pul baleni cottage madeta:)
    PITCHWIK
    PITCHWIK --- ---
    SASH: špatně sem tě pochopil, ta tvoje formulace je jaksi.... matoucí.
    SASH
    SASH --- ---
    PITCHWIK: ne a co to má s tím společnýho?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    dnesne ranajky: Activia tvarohova cucoriedkova
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    svacina hollandia jogurt - merunka+maracuja:nepisou na obalu kolik ma kj:((
    PITCHWIK
    PITCHWIK --- ---
    SASH: takže můj jídelníček se ti líbí.... ? :o))
    SASH
    SASH --- ---
    FANAE: imho tady lidi, co si někde přečetli že mají mítmíry modelek, vůbec nejsou, takže zbytečnej a úsměvnej dotaz..
    a ad chlapi, co se snaží zhubnout popř. jíst zdravěji a chřoupaj saláty..radši budu s takovým chlapem, kterej navíc bude chápat moje snahy, než s opakem
    PIZI
    PIZI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam