• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KAREN: hezky, taky si rikam, ze uz je na tom bidne...
    zatim bojkotuju jen kurata, ale asi to rozsirim:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    CRAZYHBO: hmm hmm az na toho tunaka dobry;) tunaka se snazim bojkotovat;)
    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    KAREN: v poslední době jedu hodně tunaka..takže tunak..protklak-kečep..česnek..+doplnit dle libosti(napadej mě žampiony,cibule, atd)..udělat směsku..naplnit a zapect s parmazanem a mohlo by to bejt hodně epesní:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: dobré by taky mohlo byt podušení té zeleniny na víně před naplněním..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAREN: imho by mohlo byt super to naplnit nějakou osmahlou zeleninou typu cuketa, lilek, rajče...k tomu trošku nějakého koření a česneku, osmahnout na pánvi, naplnit tím mušle, zasypat parmazanem a zapect..
    KAREN
    KAREN --- ---
    CRAZYHBO: jj, na neco takovyho se chystam - pripravit napln, nacpat to tam a pak na chvili zapect. akorat este nevim, cim to naplnim ;)
    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    KAREN: to může bejt dobrý na zapejkání takovýhle velký mušle..
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KEEE: kupuju v podstate jenom od Klusacka, jsou dobry.
    neni to uplna spiscka, jako italsky,ale z ceskejch modelu a levnejch nudli, to nejlepsi na co jsem narazila.
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemate nekdo tip na idealne vege (pripadne s krevetama nebo jinejma morskejma zviratama) plneny testovinovy musle? (btw. kolik ks vychazi na jednu porci pro hladovyho cloveka?)
    vzdycky delam testoviny stylem rajcatova omacka na ruzny zpusoby nebo spenat se smetanou, syrem atd., vetsinou par zakladnich ingredienci a je to super. ted sme koupili ty velky musle na plneni, tak hledam inspiraci)

    Conchiglioni

    KEEE
    KEEE --- ---
    zdravím, dneska jsem viděla v obchodě Klusáčkovy vaječné těstoviny, máte s nimi nějaké zkušenosti? Docela se mi líbily, přemýšlím, že vyzkouším...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    mno zrovna gnocchi ani nemusíš vařit zvlášt - krásně se uvaří i přímo v omáčce - proto je mám ráda, vaření na jeden hrnec je fajn.
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: to vlastne jsou halusky v takove tovarni podobe, myslim ty kupovany gnochci. Ja je mam rada se slaninou a smetanou, akorat me po tom chyta zlucnik. Takze jsem si rikala ze tenhle recept je vlastne relativne zdravej...
    CAMELLA: tak to se omlouvam, ale fakt me to prijde podobny. Je to dalsi vec z testa, uvaris a smichas s omackou a to vsechno za 20 minut. Presne to co od vareni ocekavam.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    CAMELLA: to sou, ale vetšina lidí je upravuje jako těstoviny...takže bych to neřešila...
    nevím, ty mě něják neoslnili, to mám tisíckrát radši halušky...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IVNA: gnocchi rozhodně nejsou těstoviny:)
    spíš bramborový nočky:)
    IVNA
    IVNA --- ---
    A co takhle gnocchi? To jsou taky testoviny, ne?

    Uz dlouho se chystam udelat jedny netradicni. Snad se mi to tento tyden podari....takze

    Gnocchi s rukolovym pestem

    625g sladkych brambor (bataty)
    15g masla
    75g hladke mouky
    100g krupice
    cerstve nastrouhany muskatovy orisek
    sul, cerstve mlety pepr

    na pesto:
    50g rucoly
    2 strouzky cesneku
    3 lzice piniovych orisku
    100ml olivoveho oleje
    (a me tam teda chybi parmesan, tak si ho tam asi pridam)

    Zni to slozite, ale udajne trva jen 30 minut!


    Uvarime brambory, nechame vychladnout na pokojovou teplotu.
    Vsechny ingredience na pesto dame do mixeru a rozmixujeme na pastu. Hotovo.
    Brambory rozmackame na kasi, pridame maslo, mouku, krupici a koreni. Rozhneteme na hladke testo. Potom vyvalime z testa asi 2cm silne valecky a ty pak nakrajine na kousky.
    Varime ve velkem mnozstvi vody dokud nevyplavou. Potom zcedime a smichame s pestem a hned servirujeme.
    HOLY
    HOLY --- ---
    Denska jsem zrevidoval [ KAREN @ Těstoviny, nudle, pasta a basta! ]

    Udělal jsem toho míň, odhadnul jsem suroviny pro dva lidi, trochu změnil poměry a poučil se z předchozích chyb :-)
    A dopadlo to výborně, díky za recept.
    IVNA
    IVNA --- ---
    ZUZKAOU: parada!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: krásně vyčerpávajíjí dýňování
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IVNA: tohle se prodává v Brně na Zelňáku pod názvem muškátová dýně.

    Letos jsem docela předýňovaná - testovala jsem každý tvar co jsem objevila a vychází mi z toho následující.

    Hokaido - na grilování, polévky a pyré - výrazná chuť a hlavně krásná barva.

    Muškátová - na pokrmy, kde jsou potřeba kousky, co se dají kousat, nebo aby udržely tvar - nerozváříse

    Špagetová(protáhly tvar, béžová barva slupky)- na grilování - je z ochutnaných dýní nejkyselejší, takže s nejvýraznější chutí.

    Zelená/olejná - na semínka (nemá okolo nich slupky) a na vytváření objemu v něčem - neutrální chuť i barva, hodně dužiny

    Mexická (taková ta velká Haloweenová) - takové slabší Hokaido.


    Článek o dýních majá na svých stránkách třeba Vlkanečtí http://www.preklad.cz/ekostatek/dyne.html
    (tvrdí že jedlé jsou i ty okrasné - budu to muset vyzkoušet...
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: Prestante shanet dyne, nemaji zadnou chut. Ja pouzivam Tykev Pizmovou. Ma mnohem vyraznejsi chut. Da se jist jen chrilovana, nebo jako polivka ci na spagetach a mimochodem taky italska vec risotto je z ni uplne nej. Nevim jestli se da sehnat, ale urcite se da pestovat.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Butternut_squash
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam