DRIZZT: v pohodě, každý na to má svůj názor. Já jsem se celý život potýkala s nadváhou až obezitou a nehodlám podobným věcem vystavovat své dítě. Takže tyhle (pro mě) srágory svým dětem dávat nebudu. MOžná jsou to silné řeči, mám těsně před porodem, ale zatím jsem odhodlaná to fakt vydržet a neustoupit.
Já si nemyslím, že když dítě bude jíst hranolky s tatarkou, bude pít slazený limonády a bude se cpát taveňákama, že nepřežije - to by nepřežilo docela dost dětí. Jen mu prostě těmahle věcma nehodlám zadělávat na možné budoucí problémy (a ty se nemusí objevit v 10 letech, ani ve 20, ale třeba kolem 40, ale to už si nikdo nebude spojovat s tím, že je to díky blbým stravovacím návykům, které to dítě naučili rodiče a ono se to s ním celý život veze). Beru to totiž i tak, že mám dispozice k dědičným nemocím, které jdou zdravým jídelníčkem a životem ovlivnit.
ZEMINO: hranolky pečené v troubě je trochu jiná liga než ty klasické dělané v přepáleném oleji (klasika v drtivé většině restaurací). Těm bych se tolik nebránila ani já, ač teda raději nabídnu bramboru vařenou:o)