• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAIDEL: srovnavas veci dost nesrovnatelny... asistent bitcoinistovo pocinani na ubytovne ci oziracku u Rusaku ohlidat nemuze, ale podklady pro jednani jednoznacne ano. Pikal ty asistenty ma hned tri. Vic nez jednoho asistenta ma skorem kazdej Pirat ve snemovne, celkove tech asistentu bude tak 2-3x tolik, nez je samotnych poslancu. Ale i tak Pirati fnukaji, ze nestihaji... :-) Je vtipne, jak maji zmaknutou kontrolu u druhych, ale kontrolovat praci vlastnich lidi s kyblem caidlovskych vymluv jednoduse nezvladaji. A pak fnukaji, kdyz tu kontrolu udelajo media a vytahnou piratsky slendrian.

    Jak to delaji jini/druzi je tu ale naprosto offtopic, tematem tohoto klubu je to, jak na svoji praci placenou z verejnych penez serou Pirati. A nelze zapominat, ze v minulosti meli Pirati plnou hubu toho, jak to vsichni kolem delaji blbe a jak ono jsou ti (nej)lepsi a hlavne jini. To samozrejme se ziskanim korytek uz padlo :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Teď jí někdo přiznal - a pořád je to špatně. Tak já nevím. Co je spatne? No treba to, ze se to vubec stalo. Jo, jasne, priznali, vy-/o-mluvili, ok, ale stat se to nemelo. Neco zjevne delate spatne, kdyz se dejou takovyhle chyby. Kontrolovat nominovany je presne prace pro asistenta poslance a tech asistentu mate dost. Nebudu pouzvat slovo "armada", abys nemohl kricet neco o lzi, ale staci se podivat na vase vyuctovani, ze. Peknejch par tisic za ne platite. Pokud takovouhle urednicinu skutecne dela poslanec, delate neco spatne.
    A co jeste je spatne? Cela nasladna reakce. Omluva, ok. Ale to potom? Nechutny kecy o pilotech, co "jen" plnili rozkazy? A cely to "a proc jste zly jenom na nas, kdyz pro hlasovala i TOP/CSSD/SPD"? TO je tak ubohy a nedustojny, z nekolika ruznejch duvodu, z nichz nejvtipnejsi je ten, ze kdyz jde o volebni kampan, tak pirati jsou jiny nez ostatni strany. Ale ted, kdyz neco poserete, tak najednou srovnani s ostatnima dobry. Je fakt tak tezky rict "Proste jsme to posrali, sorry" a dal drzet hubu, misto takovejhle recicek?

    Ale co ja vim, ze jo. Ja jsem jen "tenhle typ ksindla", ze jo 8)))
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DANYSEK: V rámci mezilidských vztahů si očividně neporozumíme. Pokud se hlavní osoba za tohle zodpovědná (Pikal) normálně veřejně přizná že udělal chybu, je to u mě vcelku relevantní omluva a naprosto správný postup.

    U tebe je to ovšem "armáda asistentů" (což je mimochodem z tvé strany lež) a na Pikala "to bylo uboze hozeno". Nevím, co ti na to dál říct. Snad jen že budeš asi pěkný křivák.

    Zvlášť v kontextu toho, že jsi pár dní zpátky fňukal, že ten bitcoinista vinu naplno nepřizná. Teď jí někdo přiznal - a pořád je to špatně. Tak já nevím.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAIDEL: a ostatni podklady nekontroluji? Pirati maji celou armadu asistentu a hazet to na jednoho cloveka je ponekud ubohy. Presneji vizitka toho, jak se cela ta banda poslancu obklopena dalsi bandou z verejnych penez placenych asistentu flaka.

    Babis piratske volice nepretahne, ale jejich hlasy muzou pretahnout jina "protestni" uskupeni, diky kterym se vysvihli - kdyz opakovane predvadi, ze po zvoleni se chovaji stejne, jako ti, ktere predtim kritizovali.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Aaaaw, cute. No jo, hexky rychle postavit vozovou hradbu a nadavat a utocit na kazdyho, kdo si dovoli proti vam neco rict 8)))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: takze je kalouskova vina, ze piratum nevysvletlil, pod koho se podepisuji... jasne trololo.

    //mam takovy podezreni, ze ti unikaji principy fungovani vyboru.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Vždyť to máš na webu.. Já už to konkrétní hlasování i patřičný "sněmovní dokument četl. Jen jaksi nevím, co myslíš tím "Kalousek podepsal" tak ti na to těžko můžu reagovat.

    Kalousek byl v podvýboru který ty jména navrhoval a pustil dál. Sýse konkrétně navrhl komunista Luzar a sekundovali to dva z ANO.

    Ve sněmovně už si to ovšem Kalda pohlídal a pro Sýse nehlasoval, šikula :)

    Nicméně mi není jasné, proč bych se v tom měl dát nimrat. Pikalovo zdůvodnění mi stačí a pokud z toho hodlají někteří věštit a generovat rázná prohlášení o celoplanetárním pirátstvu, prosím...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    nj, Babisovy media rozjeli boj proti kazdemu preslapu,aby se zapomelo na cistky u policie a snahu sam sebe udelat "nevinym". Je to kampan,ucelovka...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: jasne, sam piratsky panacek netusi... :D

    //ale dobry je, ze uz umis vkladat obrazky organizacnich slozek :D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak zkus i to myšlení. Fakt to nebolí tolik jak se říká.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: ja nemyslim, ja se ptam...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Aha, ty jsi tenhle typ ksindla. Tak nic, že já se vůbec snažím.
    VYHULENY_UFO: Co myslíš?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: mam tomu tak rozumet, ze i kalousek podepsal?

    jinak skvela prace, vidim, jak sou pirati uplne jina strana, ktera se do toho pustila.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Hmmm. Být gay je srovnatelné s tím, být dobrovolný poskok násilného totalitního režimu? Dobře vědět...


    CAIDEL: "Ostatní dělají svinstva taky", dobrá výmluva. Rychle jste se v politice zabydleli...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Tak doufám, že si taky půjdete stěžovat na Kalouska, Němcovou a další...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DANYSEK: Hele, víš ty vůbec jak funguje poslanecká sněmovna? Pokud to měl Pikal za Piráty na starost a špatně ostatním dodal podklady, tak je to chyba jednotlivce.

    Ach jasně, každý si může zpracovávat podklady sám, ale buďme trochu realističtí - v podobném hlasování jde celkem o houbeles a vzhledem ke způsobu jakým se tu rozdávají různá vyznamenání (zejména v gesci posledních prezidentů) vlak kdy to byla supervážná a prestižní záležitost už tak trochu ujel.

    Takže opět blbé (což se pirátům poslední dobou stává častěji než by bylo vhodné, ale co si budeme povídat, Babiš potřebuje brát procenta tak příslušní novináři snaží), leč nepodstatné.

    PJGEPR: Tam ani pořádně netuším co tím chtěl vlastně říct, ale dost se do toho zamotal, o tom žádná.



    No a pak je tu zajímavá další věc: Síse koneckonců neznám (a tudíž si velmi snadno dovedu představit že bych zreplikoval Pikalovu chybu, pokud člověk nemá štěstí v google-fu), podle různých článků to vypadá na kvalitního komunistického (a nejen komunistického) lumena. Nicméně: dostává-li vyznamenání za celoživotní tvorbu pro děti, je tu otázka, zda by jeho „kádrový“ profil měl či neměl hrát roli. Za sebe v tom jasno nemám, ale chápu, že třeba mr. DANYSEK samozřejmě uvažování (z příbuzné kauzy) pořádně si lidi prokádrujeme a neudělíme někomu profesorský titul protože je gay, obdivuje z celého srdce.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    pro mě je teda horší ta omluva ve stylu "letci v 2. světové jen plnili rozkazy" ... padají z něj hrozný hovna...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAIDEL: tak nehlasoval vybrany jedinec omylem, jak ty tvrdis - hlasovalo pro navrh celkem 14 z celkove 20 pritomnych Piratu. Tedy nejde mluvit o pochybeni jednotlivce, ja to zde podavas.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WAMP_ELF: Víš jak. K pirátům ho nevzali, tak se chová jak zhrzená milenka. És normal.

    Jinak za mě Pikalova omluva cajk. Blbá chyba, leč jde o hovno. Kdyby ho Piráti nominovali (namísto omylem podpořili), asi bych zbystřil podstatně víc.

    Za pozornost nicméně rozhodně stojí, že pokud někoho opravdu trápí Sýs, bylo by asi dobré řešit to, že Pro jeho ocenění byli poslanci KSČM, ANO, SPD, ČSSD a právě Pirátů. (108/161 přítomných poslanců) a my se tu zabýváme vlastně jediným, který řekl, že hlasoval omylem špatně namísto aby se novináři zabývali těmi třeba sto dalšími kteří žádnou chybu nepřiznali a udělali to záměrně.

    Další bouře ve sklenici vody, ale jisté je, že tlak na to aby Piráti získali pro zběžného sledujícího mediální obraz na základě všech možných přešlapů tu rozhodně je.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: hele sorry ale ty se tu normalne ukajis, s objektivitou to nema nic spolecnyho.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WAMP_ELF: zde hodnotime Piraty. Tedy treba prave trapne vymluvy Pikala nebo Vymazala. Me hodnoceni je zde offtopic... ale dalo se cekat, ze piratska obrana se stoci k argumentum ad hominem. Zadne prekvapeni, ze na ty drive hlasane zasady Pirati zacinaj srat si jejich fanousci nepripusti :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: hele je ti jasny ze se projevujes jako uslintanej duchodce na novinkach uz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam