• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: podnikatelske riziko... to k podnikani proste patri. Co na tom chces komentovat? Aneb kde maji Pirati tu kristalovou kouli, aby dokazali predem odhadnout, jak se v nasledujicich letech veci budou vyvijet a zda ma nejaka podnikatelska aktivita smysl? :-) Protoze nejaky zverejnovani smluv (aka piratske "pseudoreseni") zrovna tomuhle vubec nijak nepomuze - ba naopak, konkurenti budou mit tu vyhodu, ze uvidi svemu souperi do karet, zatimco CEZ tuhle vyhodu na v Evrope volnem energetickem trhu mit nebude. Ja chapu, ze pro socku typu Michalek se to jevi jako velky penize, ale v celkovem objemu jde o ne az tak dramaticky objem penez. A ano, Pirati obecne jsou preborniky v micro-managementu, ale tak se zadna firma "zhora" smysluplne neda. Takze Michalek & spol akorat predvadi, ze neovladaji ani zaklady podnikove ekonomiky ;-) Ve finale Michalkovy napady muzou zpusobit skody vyrazne vetsi, nez udalosti v Bulharsku. A pochybuju, ze Michalek bude mit dost penez, aby to zaplatil ze sveho, i kdyby se na nej slozili vsichni Pirati.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: .. a aktivitám ČEZu v Bulharsku taky budeš mít nějaký moudrý komentář, hele? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: at zije marketing... z celkovych 12 vyslanych vlastnich kandidatu uspel Piratum jen jeden jediny (ty podporene nezavisle nepocitam, protoze ti tam sli sami za sebe), ale PR oddeleni to bude vydavat za uspech :-) Ono by to chtelo mozna shanet lepsi kandidaty nez fnukaly, co neumi ani priznat svoji prohru a chybu hledat ve vysledcich sve prace :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: průmysl plýtvání elektrickou energií :-) hele, Piráti proti kryptoměnám nikdy nevystupovali... ale já si popravdě myslím, že je to blbost. v Číně si lidi vesele posílají yuany přes centralizovaný wechat a na nějaký BTC se můžou vykašlat...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: neni to prekrouceni. to je proste fakt. okolo konopi vznika novy prumysl a kdo v nem bude prvni, ten ovladne svet a vydela prvni milion dolaru. ostatne muzes to treba videt na kryptomenach, specielne bitkoinu. jak z niceho nic najednou vyrostl novy prumysl...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: to je zase naprosté překroucení toho, co píšu. i když ano, stanovit, odkdy drobné podnikání přestává být drobným podnikáním, to se samozřejmě netýká jen hulení, ale i celé řady dalších oblastí, např. celé tzv. "sdílené ekonomiky".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to je proste piratskej pristup. malej obchodnicek je v pohode, nadnarodni obchodnik problem. pravidla maji platit pro vsechny, budto teda nic a nebo plna legalizace.

    v americe a kanade kolem huleni vyrusta velkej prumysl, to neni o nejakym hobyckarskym pestovani par kytek doma na balkone. tady se bavime o prumyslu, ktery casem vyroste do nadnarodnich firem spojenych s wolstrytem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: odpověděl sis sám: vzhledem k popsanému stavu věcí, se kterým zjevně asi nejde pohnout, je absurdní šikanovat drobné malopěstitele. Ten mnohatunový business by pak Piráti perspektivně chtěli zdanit, tak jako je zdaněný třeba alkohol.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A teď, po 4 měsících trollingu, "what pirates actually do"...
    ČEZu hrozí v Bulharsku ztráta několika miliard Kč. Piráti žádají konkrétní kroky k nastavení průhledného hospodaření společnosti
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/cez-v-bulharsku-ztratil-miliardy.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HALCYON: sorry
    Piráti vyslali do Senátu Lukáše Wagenknechta
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/lukas-wagneknecht-zvolen-senatorem.html
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    XCHAOS: HTTP ERROR NO 404
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ke 100. výročí republiky docela dobrý nápad...
    Pirát Michálek inicioval generální úklid v právním řádu
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/michalek-generalni-uklid-legislativy.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIRIX: neni po cem patrat, tady jde hlavne o ten smich, kterej to vyvola a ja mam nasmato par dnu zivota.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    boze, tady se vyhuli nekolik desitek tun, cela evropa sem jezdi na dovolenou, protoze na internetovych forech je cesko huleni zeme zaslibena a tady by nekdo chtel legalizovat huleni pro vlastni potrebu a neprodej... :D :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIRIX: a kdyz neprodavas, jak pokryjes tu cesou spotrebu, ktera nas zene na celo uzivatelu konopi...

    si jako predstavujes, ze vsichni pirati budou pestovat huleni a pak ho rozdaji, aby pokryli tu spotrebu nekolika desitek tun... OLOL

    //je hezky, kdyz nekdo ryje do vzdelani :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIRIX: jen pro legalizaci pestovani pro vlastni potrebu. nebo jak tomu rikaji na tom svym webiku, kterej nedavno spustili. ale to neni skutecna legalizace, to je jen dekriminalizace.
    skutecna legalizace je, ze si budes moci pronajmout hektar skleniku, kde vypestujes metrak konopi a z nej budes moci vyrabet dalsi produkty...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIRIX: a soucasti dekriminalizace je legalizovani obchodu a jeho zdaneni? ty kvetniku...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIRIX: pirati nejsou pro kompletni legalizaci. v tom navrhu uvazuji jen to, ze budes moci nekomu huleni dat, ale ne prodat.

    a kdyz toho vypestuju kolik chci, proc bych mel huleni davat, kdyz ho muzu prodavat a nebo z nej neco vyrobit? od masti az po extrakty. tyhle slozitejsi vyrobky potrebuji plnou legalizaci, protoze jsou uz soucasti vyrobniho retezce. nekdo vypesti par tun, jiny extrahuje a treti vyrabi produkty....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EXCITE: jj a tenhle problem proste vyresi legalizace, az budes moci travu dat komukoliv bez toho, aniz by nejakej picus prudil.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    VYHULENY_UFO: jojo, brko se na veřejnosti nepodává, to se odkládá na zem nebo do popelníku :)
    (ale na to už jsem taky skoro zapomněl,asi moc nechodím ven)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JIRIX: ono,spise je otazkou co legalizovat/dekriminalozovat. Uzivani je uz dneska beztrestne, akorat to nesmis drzet,sklizet,susit. Do 5 kytek co maji thc to je prestupek,pak trestny cin. Takze muzes si zhulit,ale nesmis se k tomu nijak dostat.
    Chtelo by to upravit treba 5 kytek zadny postich. 10 prestupek a nad 10 trestny cin. Doma bys mohl mit odpovidajici mnozstvi susiny,mohl bys to susit a nejake mnozstvi treba 3-5g mit u sebe,kdyz nekam jdes. Samozrejme cisla se mohou lisit,ale principielne by todle mohlo byt odpovidajici,aby clovek nepodporoval verby trh,takle nejak by to bylo dekriminalizovane. Legalizace pak je o rad vis,kde to muzes i prodavat apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam