• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: 14% > 10,79%
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: recnicka otazka... aneb co asi delaji Pirati blbe? :-) Ono holt nestaci hodinu jen blabolit dost casto mimo tema :-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: a kdo kde přesně jásal? Máš příliš bujnou fantazii.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mikuláš Ferjenčík: Piráti nepodpořili návrh státního rozpočtu. Neřeší problémy ČR, varují
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-nepodporili-statni-rozpocet.html
    Piráti vládě předložili úsporný balíček, ve kterém zredukovali výdaje státu o bezmála jedenáct miliard korun a jasně tak ukázali, že existují oblasti, kde se šetřit dá.

    jj, typická levicová strana, co navrhuje škrtat a šetřit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Joint motion for a resolution on conflicts of interest and the protection of the EU budget in the Czech Republic - RC-B8-0582/2018
    http://www.europarl.europa.eu/...bclid=IwAR3XLInZDTNQcdpE-6AVfTEQgyiznIGqDQqifimnFPSqgNcw3xDa7VvHLWs
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: ...a ANO posililo o 4%... zatimco Pirati vicemene stagnuji... vazne je duvod k jasani?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak to holt dopadá, když se z druhé strany moc tlačí na pilu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: je to des, ano vyluxovalo komunisty, socany, spd. pirati luxujou mlade socialne/bolsevicky citici jedince. je smutny, ze jedinou relativne pravicovou stranou zustava ods i s tim silenym klausem mladsim, pomatenym nwelatim, kterej se na hodinu nahodou zakeca s rittigem...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PHOBOS99: bavime se o koncovych cenach pro bezny obcasny zkurky nebo turisty. samozrejme, jestli mas kamose pestitele, tak dostavas za jiny ceny.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    VYHULENY_UFO: to je v Praze fakt tak drahý huleni?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    SPD hodně padá, komunisté posilují, KDU, TOP a STAN se stále potácí na minimální hranici pro zvolení.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    CVVM - 12/2018

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //jeden by rekl, ze kdyz pirati maji v praze primatora, ze nastoli vladu odborniku a ne bankeru

    Dozorčí rada DPP odvolala generálního ředitele Gillara. Nahradí ho bankéř Witowski - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...zorci-rada-dpp-odvolala-generalniho-reditele-gillara-nahradi-ho-banker-witowski
    Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) odvolala generálního ředitele Martina Gillara. Potvrdili to dva členové dozorčí rady. Ředitelem a předsedou představenstva podniku se stal v první polovině roku 2016. Ve funkci by ho měl nahradit bankéř Petr Witowski.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak z dob, kdy do piratske kasy jeste statni miliony netekly ale takove navrhy padaly... toto psal pred par lety piratsky prvni mistopredseda:
      Nemyslím si, že bychom měli bažit po dalších státních dotacích, naopak bychom měli zpochybnit vyplácené příspěvky ostatním politickým stranám jako protiústavní diskriminaci malých stran a požadovat zrušení zákonného ustanovení, podle něhož je příspěvek vyplácen.

    A pak se slusi rovnez pripomenout i dlouhodoby program, ktery aktualne Pirati velmi radi take opomijeji... :)
      Dnešní volební příspěvek nebude vyplacen automaticky v plné výši, ale stane se pouze stropem pro výplatu. Skutečná výše příspěvku se bude odvíjet od drobných darů na činnost, které strana obdrží od občanů České republiky.

    Takze ano, mas pravdu - ale jen z casti. Pirati nikdy nemluvili o tom, ze by se prispevku chteli zcela vzdat, ale jeho omezeni ve svem programu skutecne maji a mluvili o nem. Aktualni realne chovani je ale presne opacne :-) Proste, dokud sami u "koryta" nebyli, tak pro omezeni tohoto typu vydaju sami Pirati byli, ale jakmile uz u "koryta" uz jsou, tak o omezovani nejen ze uz nemluvi, ale naopak resi, jak urvat z erarnich penez co mozna nejvic :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Tvoja bohorovnost ma stale fascinuje, ale uz som sa asi dostal do stavu ked to beriem, ze si proste ... taky.

    Stat kazdej politickej strane prispieva za ziskane hlasy vo volbach. Motivacia je asi ta, aby sa znizil vplyv oligarchov na volby.

    Tak ako je system nastaveny u nas, tak velku cast penazi dostanes postupne priamo, a ista cast je alokovana na prispevok institutu. Motivacia pravdepodobne suvisi s snahou kultivovat celkovu politicku uroven, umoznit stranam sa okrem samotnych volieb sustredit aj na dlhodobejsie ciele. Miesto situacneho populizmu mat (aj) dlhodobu strategiu.

    Pirati nikdy netvrdili ze sa chcu statneho prispevku vzdat, (to by ideologicky sedel skor k nejakej wanabe-ancap strane), ale je pravda ze v zaciatkoch padli navrhy ze by vsetky peniaze ziskane od statu mohli byt pouzite na viazane ucely (co ale nakoniec nikdy nepreslo).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: cetl si to? experte? to je dalsi bonus k prispevkum. a ano, meli by se jich vzdat, protoze jejich prijmem se pirati stali uplne vobycejnskou stranou presne toho typu, proti kterymu tak brojili.

    Založení Pirátského institutu, jak má znít oficiální název, podpořil místopředseda pirátů, poslanec a kandidát na lídra eurovoleb Mikuláš Peksa.
    ...
    Vlastní institut mají i další politické strany: ANO, ODS, lidovci, TOP 09 a soc. dem. Všem dohromady dal letos stát na příspěvcích 25 milionů korun.
    ...
    Roční příspěvek pro institut činí deset procent z celkové výše příspěvku státu na činnost strany, což se odvíjí z mandátů a hlasů ve volbách. Piráti by ročně od státu měli dostat asi 33 milionů korun, na institut by tak šlo zhruba přes tři miliony korun.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Ako si predstavuejs "doja statnu kasu"? Akoze by sa mali vzdat statnych prispevkov za volby?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //nejsme strana ajtaku, ale jsme parta stahovacu serosu z thepiratebay.se a kdysi sme na internetu zalozili sme olol partaj.

    Pirát Bartoš: Nejsme strana „ajťáků“, střet zájmů je závažná systémová korupce | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...jtaku-stret-zajmu-je-zavazna-systemova-korupce.A181219_125314_ln_domov_blv

    Mantra, která se kolem nás točila, když jsme ještě neměli jako neparlamentní strana přístup do médií, že jsme strana „ajťáků“, není pravdivá.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://www.novinky.cz/clanek/pirati-chteji-vlastni-think-tank-stat-jim-prispeje-40262838

    //rychle se kuci bukanyrsky etablujou. Dojit státní kasu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: no bylo by dobre, aby se jich ucastnili i sami Pirati a doplnili si mezery - ze maj ve znalostech historie taky mezery uz nekteri prokazali i verejne :-) Ono to, ze nekam posles prachy jako omluvenku neznamena, ze sis znalosti doplnil... :-) Je to jen moderni forma odpustku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam