• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Jako dát do stanov, pokud jseš exot, tak nemůžeš kandidovat? Mechanizmus k tomu žádný nejsou, pokud chceš kandidovat a seženeš si nějakou podporu, tak se na tu kandidátku dostaneš a čím chceš kandidovat na vyšších pozicích, tak si musiš sehnat větší podporu, proto exot mainello na tý kandidátce je, ale bude někde na nevolitelným místě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: to ale porat nevysvetluje, proc podobni exoti se na kandidatkach vubec objevuji a tedy je tolerovan fakt, ze podobna individua jsou s Piraty spojovana. Mechanismy k tomu tohle vyresit Pirati prece maji..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: tak maielo je extremista, ale faktem je, ze ty anarchisty mezi piraty poprit nelze. pirati z mladych lidi a zklamanych volicu pozrali vsechno co mohli. a k tomu, abys polapil volice ods a ano, musis byt trochu fasoun a nebo aspon mit nejakyho klause mladsiho.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: mainello uz se bouri
    ‚Strčil do mě u kuchyňky.‘ Piráti se dostali do konfliktu kvůli eurovolbám | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...nfliktu-s-mistopredsedou-strany-oba-chteji-v-k.A190114_083612_ln_domov_ele
    je to videt i na tech primarkach, kde skoncil na krasnem 26. miste z 29
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Na základní příjem 780 eur (téměř 20 000 Kč), který označuje vláda jako „nepodmíněný“, bude mít podle současného návrhu nárok každý měsíc člověk v domácnosti, jenž přece jen řadu podmínek splnit musí. Musí žít v podnájmu nebo ve svém bytě zatíženém hypotékou a nesmí mít jiný zdroj výdělku

    To není žádný základní příjem, to je příspěvek na bydlení. Skončí v kapsách majitelů domů a bank poskytujících hypotéky. Ty díky tomu nezkrachují, sociální hierarchie bude zachráněna, skutečně není divu že to preferují "názkové u moci". Pěkné - jen to nemá moc společného s konceptem ZP. Ten jediný cílý na opravdu potřebné (např. na ty, co v předdůchodovém věku skončí na ulici, apod.)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nzp je vec jen pro extremisty. tedka me napada italie, ze nackove u moci pomoci nzp oblbli volice.

    Itálie schválila základní „nepodmíněný“ příjem a snížila důchodový věk - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...italie-vlada-nepodmineny-prijem-duchodovy-vek.A190118_110907_zahranicni_baje

    kazdopadne, to ze se pirati stavaji pravicovou stranou poznas podle toho, ze vam zacinaji spilat a vyhrozovat odchodem lide, kteri s piraty poctive od zacatku chodi na anarchisticky prvni maje, lide kteri s piraty bojovali proti brdskemu radaru ci se vzbouri ruzni jedinci typu italsky silenec maiello. pak budes vedet, ze se pirati meni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: NZP není nijak zvlášť "levicový". Radikální levice ho pokládá za "chudinskou dávku". Demokratická podoba radikální levice v takovém Německu (ale i v USA - více lidí, než si myslíš) by místo toho radši zastropovala příjmy nad určitou hranici (tzn. 100% mezní sazba daně z příjmu). NZP ani není nějakým úhelným bodem programu Pirátů - prostě o něm mluvíme ve smyslu "výhledově by to šlo, omezilo by to byrokracii a nevyžadovalo by to nějakou extra práci s osobními údaji občanů". V ČR jsou teď jiné priority - např. dorovnání mezd na evropskou úroveň. Ale zaměřit se na nějakou stranu proto, že iracionálně nenávidíš koncept NZP, který je na škále možných přístupů státu k sociální politice je jenom velmi silně neutrální, neslaná a nemastná záležitost, je fakt praštěný. Jestli se bude TOPka vůči Pirátům chtít profilovat na takovýchle píčovinách, tak teda hodně zdaru... (ostatně, spíš se brzy rozpustí v těch "spojených silách pro cokoliv")
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: pirati a pravicovi? uz ste stahli z webiku jakoukoliv podporu nzp a podobnym srackam typu volne bezhlave stahovani kdeceho z internetu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ty troubo... co jsem tak sondoval názory včera na CF, tak Piráti jsou dnes pravděpodobně už víš "pravicový" snad i než TOPka. Stačí srovnat obsah debat o Číně, lidských právech, Rusku apod. Tvoje "vyznávání lásky USA" je absurdní slogan: ty nějak miluješ Trumpa? Současné USA jsou poněkud nepředvídatelné. My se vyjadřujeme ze všech stran nejsilněji "proevropsky" - z Evropy se musí stát kompaktní celek, bez ohledu na to, jakými peripetiemi si projdou Rusko a USA. Máme členy, co běžně studují a pracují v různých evropských zemích. Je to ten nejpřirozenější požadavek na světě.

    Pokud by sis zjistil např. názory Honzy Lipavského na obranu, tak zjistíš, že opravdu víc pro-NATO a pro-Západně už strana našeho střihu vystupovat nemůže, aby si zachovala integritu. A fakt už nemáme nikoho jako je Foldyna v ČSSD... ty názory jsou skoro jestřábí - typu "bavme se s Taiwanem místo s ČLR". Fakt nesmíš za vším vidět jen pelmeně...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ze pirati nejsou kinderbolsevici ze sebe neodparou. a bude to tak dlouho, dokud pirati nevyznaji lasku eu, nato a spojenym statum americkym.

    Ivan Bartoš: Aktivisté už nestojí ani o mě | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/ivan-bartos-aktiviste-uz-nestoji-ani-o-me_510848.html

    Jasně. Ale za aktivisty, kteří odmítali opustit prostory pražské Kliniky, se postavil třeba i pirátský primátor Zdeněk Hřib. Jak potom chcete přesvědčit lidi, že nejste pouze neomarxisté?

    Ano, jak mám dokázat, že něco nejsem (usmívá se). Podle mě se Zdeněk Hřib pouze snažil v celé té věci fungovat jako mediátor, snažil se najít nějakou cestu. Když se pojedete podívat třeba do Berlína nebo do dalších měst v západní Evropě, uvidíte, že tam radnice rovněž akceptují existenci různých komunit, které dělají nějakou společensky prospěšnou aktivitu. Ale k tomu neomarxismu. Politická strana má nějaké ideály, program a stanovy. To, že mají členové a příznivci různé náhledy na svět, je naprosto přirozené. Důležité je, co se pak odhlasuje v rámci strany a zda jsou její reprezentanti v souladu s programem. Pokud by u Pirátů něco z toho neplatilo, nemohu být předsedou. Ale že se postoje některých liší od většiny? S tím nemám problém, jsme liberální strana.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: yes, we ban
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: deja vu umi byt previt
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: copak, ID Linkos neschopne konstruktivni debaty se rozciluje nad tim, ze jsem se svobodne rozhodl jeho vylevy vyhradne v rovine "ad hominem" proste ignorovat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak sedím na workshopu, kde nějaký nový člen Pirátů, který vstoupil do strany před měsícem, a učí lidi manageovat místní sdružení, má na projektoru bod z programu, který jsem v nějakých pradávných dobách snad možná i spolupomáhal formulovat :-) Surreálný moment, aspoň teda pro mě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: yes, we can!
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    navrhuju, dat Danyskovy ultimatu,bud zrusi ignore u vsech,nebo dostane ban. Takle kokotsky neustale trolit, aniz by pulka osazenstva vedela o cem vlastne mele, to je fakt demence.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano, ty jeho nesmysly kolem vlakotramvaje jsme tu zesiroka pitvali :-) A zatimco se Zandl aktivne venoval sve politicke kariere, tak z CZNICu ho v mezicase mezi jeho vstupem a soucasnosti stacili od prace na otevrenem sitovem HW pokud vim vyhodit... asi ji neodvadel tak, jak by mel ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: zrovna tohle je myslím docela vtipný mem :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BTW, právě jsem na workshopu Patrika Zandla, který k Pirátům vstoupil asi před rokem. Odpor je marný - budete asimilováni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam