• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Dětský ráj, srsly?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Dětský ráj se tu již řešil, zde je k němu vyjádření co a jak.
    Dětský ráj. Ráj pro děti i pro provozovatelky | Piráti Ostrava
    https://ostrava.pirati.cz/aktuality/detsky-raj-vyjadreni-vyberove-rizeni.html
    To "stahovat legalne warez z netu" nebudu vůbec komentovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //v ostrave budou pirati oblibeny. libi se mi, jak z jedny strany chteji stahovat legalne warez z netu a z druhy strany jsou schopni potopit male podnikatelky. kvuli trose chlastu znicit dve zensky. coz je navic smutny ve srovnani s tim, ze pirati by chteli legalizovat opilost vodaku.

    Provozovatelky Dětského ráje končí. Prodávaly větší množství alkoholu, než směly - Echo24.cz
    https://echo24.cz/.../provozovatelky-detskeho-raje-konci-prodavaly-vetsi-mnozstvi-alkoholu-nez-smely
    Porušení nájemní smlouvy se měly nynější provozovatelky, Klára Merová a Petra Kunešová, dopustit mimo jiné tím, že prodávaly alkohol ve větším množství, než měly povoleno. Prodávat mohly alkohol o míře 0,25 litru, avšak místnímu radnímu Lukáši Janstovi prodala jejich zaměstnankyně celou láhev vína. Jansta byl dle tvrzení městského obvodu uzpůsoben ke kontrole poté, když jeho vedení rozhodlo, že ji jiná osoba provést nemůže „kvůli hrozbě úniku informací“.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: No samozřejmě můžou, protože v době opravy šel minimálně jeden Pirát po Staromáku a mohl si toho všimnout a práce okamžitě zarazit :-)))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: MEMNON666: Už jsem jen čekal, kdy se tu objeví, že Piráti mohou i za špatně namalovaný Orloj :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nový článek o tom, kam se chtějí Piráti zařadit po Eurovolbách
    Piráti a frakce Evropského parlamentu: Kam se chceme zařadit? - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/...nek-2401-pirati-a-frakce-evropskeho-parlamentu-kam-se-chceme-zaradit
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: V tom s tebou souhlasím, že někde v plánování té akce asi byla chyba.
    Ale vzhledem k tomu, že příprava akce probíhala někdy v roce 2017 na příslušném odboru magistrátu, jak to souvisí s Hřibem a Piráty?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: povidej detaily k piratskymu fake news
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    // Ale je vtipne, jak se v hlavach nekterych jedincu udrzuji ty bludy o tom, ze mi XCHAOS prebral nejakou zenskou...co tady buhvikdo nekdy vypustil :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: neni nutny prebirat praci od delniku, staci vedouci stavby nebo zodpovedny clovek za stavbu. proste si ty lidi posles na koberecek, podivas se, jestli maji vsechny papiry, ktery maji mit a nazdar. tady v tom pripade je zrejme, ze se moc neplanovalo a neanalyzovalo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: mi nerikej, ze by jim xchaos nerozumel...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Odkdy zvolení zastupitelé magistrátu chodí po stavbách místo úředníků a přebírají práci dělníků?
    Která navíc byla nejspíš provedena správně podle nějakého zadání a byla do provozu předána ještě před jejich zvolením :-))
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: omlouvame se, ale poradce na astrolaby zatim nezamestnavame :P
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: pokud chces skutecnou debatu a ne onanii na svymi prispevky tak navstiv nejakou akci a muzes primo s politiky debatovat a muzes pouzit nastroj, ktery ti nadelila priroda a je na debatu nejvice prispusobeny :)
    Ty si to nekonretizoval, ty si to prekroutil a dal tomu jiny smysl, stejne by si mohl vycitat automechanikovi ze nevynalezl lek na rakovinu, kdyz ti rekne, ze je vsechno hotove.
    BTW stale cekam na zdroj ohledne tveho naprosto konkretniho vyroku o phpbb, ale to bych se asi stejne dockal zdroje na Peroutkuv clanek od Ovcacka.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEMNON666: to se melo zjistit pri prebirani prace. predpokladam, ze si Hrib s ostatnimi piraty prosli, co vsechno je ceka a co by meli resit. ocividne orloj je nejak minul.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VYHULENY_UFO: aka opravte to, ale tak aby si toho nikdo z medii nevsiml? :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MEMNON666: rozkaz zněl jasně: Zastavit muže v kožené bundě!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEMNON666: v cem vidis problem? od ty doby meli pirati dost casu veci opravit a nenechat je probublat az do medii.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VYHULENY_UFO: ehm ehm
    "Orloj byl kvůli celkovým opravám za téměř deset milionů korun loni mimo provoz od začátku ledna do konce září."
    vs
    "Volby do zastupitelstva hlavního města Prahy v roce 2018 proběhly v rámci obecních voleb v pátek 5. a v sobotu 6. října."
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //tak tohle se piratum moc nepovedlo, ja vim, ze budou rotovat, ze za to muze kalousek nebo krnda, ale faktem je, ze jednou maji primatora, vladnou a prusery padaji tudiz na jejich hlavu.


    Staroměstský orloj čeká další oprava | E15.cz
    https://www.e15.cz/...keho-orloje-byl-pri-rekonstrukci-spatne-namalovan-ceka-ho-dalsi-oprava-1359038
    Orloj byl kvůli celkovým opravám za téměř deset milionů korun loni mimo provoz od začátku ledna do konce září. Po opětovném spuštění podle ČT zjistil Zdislav Šíma z Astronomického ústavu Akademie věd ČR, který skoro 40 let o orloj pečuje a seřizuje tamní astroláb, že astronomická deska ztratila některé své funkce přemalováním čar při opravě. „Ty čáry na orloji, to jsou ty přesné okamžiky, to jsou meze určitých dějů. To je asi něco, jako kdyby na slunečních hodinách někdo rozmazal některé čáry,“ řekl Šíma televizi.

    „Došlo ke špatnému nanesení barevných odstínů. Následně jsme došli k tomu, že bude potřeba celková lehká přemalba,“ řekl ČT mluvčí magistrátu Tadeáš Provazník. Město zahájilo opravu chybné malby před několika dny, práce budou trvat asi měsíc.

    Město podle odborníků loňské opravy orloje nepřipravilo dostatečně pečlivě. „Nikdo si nenechal vypracovat odborný posudek od žádného z astronomů, všechno se dělá ad hoc na poslední chvíli, a proto se to stále předělává. Stále tady není žádná pořádná studie,“ uvedl Šíma. Podobně se vyjádřil také Aleš Bystrianský z památkové inspekce ministerstva kultury. „Bylo by správné, aby už napoprvé tuto, řekl bych cennou, důležitou věc udělali tak, jak má být. Měli si to ohlídat už v průběhu té obnovy,“ řekl televizi.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Jde o to, že na základě toho co provede jeden člověk okamžitě provedeš generalizaci ve stylu "celé pirátstvo" - zkrátka jednu z nejtrapnějších manipulací vůbec. Demagogie 101. A když ti to předvedu taky, abys pochopil, jak to může být nepříjemné, tak tu trapně kňučíš.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    REDGUY: cywe a ty seš v týhle diskuzi novej? Tohle je prostě debata, kterou tu x let vede hlavní nyxí grafoman se dvěma trollama za občasný účasti náhodnejch kolemjdoucích s informační hodnotou nula. Zrovna ty bys to po deseti letech diskuzí o solárním letadle moh znát. Diskuze a pocity nejsou o pirátský straně, ale o tom, že jednomu přebral v devadesátkách buchtu a druhýmu asi přefik matku účetní nebo co. Feel free to join this shithole, ale pamatuj na ty slova o propasti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam