• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: uz tomu rozumim, smyslem Cernohorskeho komise k OKD taky neni neco vysetrit... smyslem bylo jen prijit si na vic penez na odmenach :) Dobre si to ti kluci piratsti v parlamentu vymysleli :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: stejne vsechny tyhle "vysetrovaci" komise jsou jen divadlem pro naivniho volice. Prakticky nikdy nic nevyresily. Ono se staci podivat na produktivitu te komise k OKD. Ale chapu, ze bys rad, kdyz by se o neschopnosti tvych spolustraniku radeji mlcelo... :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ty vole... :D

    no jo, asi nemuzu cekat od piratu dodrzovani slovicek. a pricemz skutecneho muze dela muzem, ze plni co slibil...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a tak to neni tezky dohledat...
    Komisi zřídila Poslanecká sněmovna 12. prosince 2017
    stanovila lhůtu deseti měsíců ode dne zřízení, tj. do 12. října 2018, v níž je vyšetřovací komise povinna předložit svá zjištění
    Poslanecká sněmovna na své 19. schůzi prodloužila lhůtu, do kdy je vyšetřovací komise povinna předložit svá zjištění Sněmovně, a to do 12. dubna 2019.

    Dalsi prodlouzeni si uz clovek musi najit jinde - tim uz se uz ani na webu ke komisi nechlubi, ze 26.brezna 2019 si vybreceli dalsi prodlouzeni - tentokrat do 12. rijna 2019. Z puvodnich 10 mesicu je uz 22...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: hele, uz pirati vyresili okd? uz sobotka sedi v krimu vedle kalouska a jeho padaku? uz ste splnili sliby ze sveho vezenskeho autobusu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jakub Michálek interpeluje vládu, aby po 19 letech odškodnila oběti H-Systému – hrozí, že výnos z trestné činnosti propadne státu
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/interpelace-vlady-odskodneni-obeti-h-system.html
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Tak Babiš se toho určitě chytne a argument opozice o vezení se na celosvětovém růstu už nezapůsobí, když se ČR posunuje i relativně vůči ostatním zemím.
    Nakolik je obsah té zprávy reálný a pravdivý (zda opravdu vypovídá o vyspělosti země a co to vlastně ta vyspělost je) hodnotit nebudu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JVMLOK: hm, tam jsou ale vcelku zajimave zavery... Vděčí za to zejména pokroku v oblasti potlačování chudoby, jediném ze sedmnácti cílů, které země podle OSN zcela bez výhrad splnila. Česká republika také zabodovala v oblasti ekonomického růstu a nezaměstnanosti. Meziročně se navíc v tuzemsku podařilo snížit nerovnosti ve společnosti. ...toho, az se chyti Babis, ten se bude cepyrit.
    Ale souhlasim s tim, ze kdyz se ucta neprojevuje ani v nejvyssich patrech politiky, asi tezko ji lze ocekavet od obycejnejch lidi.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DANYSEK: Ucta k pravu zacina od nejvyssich ustavnich cinitelu.
    A vzhledem k tomu ze
    Česko patří mezi nejvyspělejší země světa. Přeskočilo Norsko i Švýcarsko - Deník.cz
    https://www.denik.cz/...-v-zebricku-udrzitelneho-rozvoje-preskocilo-norsko-i-svycarsko-20190717.html

    tak tech vic "vyspelejch zemi" zas tolik neni

    VYHULENY_UFO: synek sedi, bo byl hlupy, nechal se chytit...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    helejte pirati, nechce zrusit ten blabol z nastenku, ze na danyska a me nema piratsvo reagovat?

    vypada to dost smesne, kdyz pirati nejsou schopni dodrzet svoje vlastni pravidla.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: 17+ let, kdyz se ptas :)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Ty už jsi tady snad déle než 4 roky. :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a tak krouzkovani poslednich na seznamu tu uz taky bylo... ja bych rizika teda nepodcenoval :)
    Podepsat muze kdochce co chce... papir toho snese :) Zadny sankce tam nejsou... prakticka vymahatelnost nulova. Krom toho, ze priste ho tam uz nenapises. No, ale ctyri roky pachat skody dotycny muze.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: vatu v kandidátce má každá strana. Pokud má třeba místní združení 5-10 členů a kandidátka v komunálkách 30 míst, tak to ani jinak nejde.
    Vždy se to ale sestavuje s ohledem na reálný počet získatelných mandátů, kterých je u 30 míst cca 5-6. Lídr a volitelné čelo je potom voleno transparentně na fóru.
    Jinak každý z kandidátů, i vata, podepisuje čestné prohlášení a "Demokratické minimum", takže se určitě nedá říct, že jsou to nějací náhodní lidé z ulice.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to se nikdo neboji, co by se delo, kdyby ta "vata" skutecne nahodou prolezla a nedejboze se v nejake funkci i utrhla ze retezu? :) To jste dobri strelci... prej zodpovedna politika... tady to mame ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: chápeš, to je Jakub Michálek... náš "záludný Kalousek", jak se o něm vyjádřili :-) přiznání, že na kandidátkách je vata, je aspoň transparentní, takže nám nemůžeš vyčítat, že jsme to co jsme. (a vatu tam mají všichni - i já byl na kandidátce jako vata, co nadělám..)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Konkrétně celkem 4 články v nákladu 228 tisíc výtisků, přepočtená komerční cena 1,6 milionu,... zacina dobre, zcela nepodstatnym balastem :D On tim pokracuje i dal, zejo : Kde byl Blesk, když se řešily Rittigovy pronájmy... jo to je dobrej projev toho - piste o problemech druhych, ale o nasich nepiste ;-)

    Jinak ten Blesk spekuluje podobne, jako jindy Pirati - napr. u Toka se spekulovalo o jeho vazbach na Skansku, i kdyz v ni formalne nedelal :) Proste Piraty zacina dohanet jejich vlastni retorika. Na tuhle svou retoriku Michalek uz pozapomel - tedy v momente, kdy haji jineho Pirata ;-) Vubec se v celem tom elaboratu nevyporadava s otazkou, jak se pani po otevreni obalek teda vlastne dozvedela, ze by bylo dobry tu svou puvodni nabidku navysit... ze tam neco smrdi je jasne.

    Priznani v textu, ze na kandidatku pisete lidi jen jako nejakou vatu je fakt vtipny :D Ja mel za to, ze na kandidatky se pisou lidi, kterym se nejak duveruje... a splnuji predpoklady pro (spolu)praci s Piraty. Zacina se to zajimavym zpusobem odkopavat...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: zrovna ty kouzla, co si vymyslel Blesk, bych jako problemy opravdu nepovazoval :)
    Tady se k tomu jeste vyjadril Michalek:
    https://www.facebook.com/smidak/posts/10219940204639172
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a pak prijde ta moc, zodpovednost a realne zakopnuti... pro priklady nemusime behat daleko, i v Praze uz par problemu vybublalo, posledni co si vzpominam byly kouzla s bytama na P1 :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: no jono, to je tezky. pricemz mit a vytvaret si kontakty, je zakladni nutna schopnost pro preziti v lidske spolecnosti. kontakty potrebujes k tomu, aby sis sehnal praci, abys sehnal remeslnika, kterej te neposle do prdele, aby zjistil, kde bude probihat tajna party a tak...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: A kdo ho ma? Ja treba zadnyho pravnika specializujiciho se na trestni pravo neznam, mozna tady krome par ID na nyxu, ale jak jsou spolehlivy netusim.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Piráti jsou nejsilnější opoziční stranou a chtějí vyhrát volby. Z chyb kolegů v jiných zemích se prý poučili | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...tranou-a-chteji-vyhrat-volby-z-chyb-kolegu-v-jinych-zemich-se-pry-poucili
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: ale vsechno je to otom, kolik mas na uctech a jestli mas k dispozici spolehlivyho pravnika.
    to mas jako, kdyz se pohybujes v prostredei hulicu. kdo nema svyho "trava-pravnika", je v prdeli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam