• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    KLIP: hmmm, skvělé, evidentně jsi pochopil jak se tahle hra hraje, akorát se pak nediv
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KLIP: Kdyby řekl třeba jednoduše "je to podle mě relativně malý problém, co se týče rozsahu, ale vím, že někteří lidé v této souvislosti i tak mají obavy" tak to může říct s čistým svědomím, že řekl svůj skutečný názor a bude to celkem OK. Když řekne, "je to psychologický problém", tak lidi, kteří s tím ten psychologický problém mají (ale nejsou schopni to takto reflektovat, což je 100% z nich) si z toho vezmou message, že Piráti je mají za nějak duševně choré.

Řečník se nemusí nutně snažit zalíbit audienci, je-li to jeho vědomé rozhodnutí, ale tohle na mě působí, jakože řečník netuší, k jaké audienci vůbec mluví a to je dost fail.
    KLIP
    KLIP --- ---
    KAMAHL: naopak. tahleta posranost z volicu a neustaly ohled na to, co na to reknou lidi, je jeden z duvodu, proc jsou pirati tam, kde jsou.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Tyvole už vidím jak se tohle zase bude propírat v médiích dva roky 🤦🤦 extrémně nepovedený výrok. Svým způsobem má samozřejmě pravdu, ale použít takovouhle formulace v televizním vysílání je podle mě politický amatérismus. Pak se strana diví, že se jí "nedaří výsledky prodat" 🤦🤦 tyvole tak neasi, když drahocennou mediální pozornost využijete na to, abyste dali svým oponentům na sebe munici.

Nějakých 400 tisíc migrantů ročně? Spíš jen psychologický problém, míní Peksa - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/migrace-eu-evropa-migranti-mikulas-peksa-nikola-bartusek.A240625_150550_domaci_kurl#anketa-progress-A20240625_remy_201
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Klaunkou myslíš tu proruskou dezolátku, kterou sdílíš?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    OTZ: Podla https://lide.pirati.cz/hledani/?q=marcela ziadna zelezna u piratov nie je
    OTZ
    OTZ --- ---
    hele pardon, co je tohle za klaunku?

Když je někdo na pozicí,kde být nemá | By Jana ČechovaFacebook
    https://www.facebook.com/100071641332634/videos/1200490420958127/
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: to co předvádí STAN na školství to je festival stupidity. Když si uvědomím, že jsem je volil i já mám chuť si vrazit do oka vidličku.

Dobře jestli se věci hýbou, tak já to nevidím a to se docela zajímám.

Ivan má vlastní ministerstvo digitální agenturu a výsledek? Digitální občanka a teoreticky stavební řízení, ale to má zatím auru zmetku.

Na tomto vás ostatní rozstrili.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KEDRIGERN: Že o těch věcech není slyšet je právě ten největší problém z hlediska budoucího volebního úspěchu.

Chtělo by to nějakou aspoň jednu hodně viditelnou věc. Zvládne se protlačit třeba legalizace? Nebo bude jen nějaký zákon o psychomodulačních látkách, který nás z hlediska uživatelů přinejlepším vrátí do stavu před rokem?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja zase hlasoval nakonec pro piraty, abych to hodil celu kandidatky a snizil sanci, ze se tam dostane ferjencik. Takze si muze pripsat ziskanyho volice! Svym zpusobem
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Tomu moc nerozumím. Děláme analýzu plnění programu a nevychází to špatně. Jasně je to daleko od ideálu, ale se 4 poslanci z 200 je to myslím dobré.

Z velkých věcí jsou dvě které nemáme v gesci - školství a sociál. To je neštěstí. A pro peníze na školství jsme bojovali jediní :(. Pak se stále nedotáhlo konopí. Ale jinak se většina věcí docela sune. Z úplně core témat jsme zastavili CSAM.

Můžeme říci, že ty věci nejsou v ideální formě, že o nich není slyšet, ale fakt to není tak, že by se neděly.
    KEB
    KEB --- ---
    ATROPOS: jj neuvěřitelně protivná Gregorová, komunistka Michailidu a tupá Šípová, to jsem ve svém okolí zaznamenal taky.

KEDRIGERN: no hlavně by to chtělo něco doručit voličů, protože zatím jste nedoručili nic
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já jsem zvědavej, jak to bude u nás v HK letos vypadat s kampaní do krajských voleb. Posledně v roce 2020 to byl koncert, pokrytí parádní, kontaktní kampaň běžela atd. atd. Piráti byli jasně vidět a byl to takovej recept „jak to dělat správně“ a výsledek 14,4 % solidní.

Tak uvidíme letos.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Souhlas. No je to velká výzva. A bohužel cesta jak to opravit není příliš jasná.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMNIHASH: Základ - ekologie a čistá příroda apod. - jsou, resp. měly by být skutečně nadstranický témata. Ostatně přístup „předat dětem Zemi ve stejném nebo lepším stavu, než v jakém jsme ji dostali od našich rodičů“ je hluboce konzervativní :)

Akorát Zelení u toho nezůstávají, že jo.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DOCKINEZ: greens nejsou primárně levicový a afaik si na tuhle škálu moc nehrají. Nepřekvapivě jim de hlavně o ekologii a čistou přírodu. Piráti tam jsou historicky dávno před tím, než se ty český do EP vůbec dostali, za křídlo svobodného internetu a elektroanarchie.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Sekce Gregorová, Michailidu, Šípová v mém okolí odehnala dva voliče.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mno, zas ruku na srdce: pokud si v tuzemsku Piráti hrají na středovou stranu (popř. na takový to „my nejsme ani vlevo ani vpravo, my jsme Piráti“*) a až úzkostlivě se snaží, aby je náááhodou někdo nespojoval s levicí (proč?), aby se pak v europarlamentu stali součástí levicový frakce Greens (a hlasují proti jádru apod.), tak to působí dost divně, jako by Gregorová a spol. byli nějaká sólo frakce, která si jede svoje bez ohledu na Ivana.

Nepůsobí to dobře.

*což je jen derivát starýho „my nejsme vlevo ani vpravo, my jsme vepředu“ od Zelených
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEB: jestli myslíš ty EU volby, IMHO celkem jo. V minulým období na ně kašlala v podstatě celá opozice od ANO, přes SPD a lumennáckovskou scénu, tentokrát byli všichni tihle podezřelý aktivizovaný COVIDem, čipovou totalitou, Turkem, Raichlem a dalšíma... řek bych, že valná část novejch voličů byla tenhle lumpenproletariát a halt podle toho volební výsledky odpovídaly.
    KEB
    KEB --- ---
    No pochválit se umíte pěkně, poplácat po ramenach taky, ujistit sami sebe o čemkoliv ještě líp, akorát si říkám jestli to bude stačit, protože podle mě ne a volební výsledky tomu napovídají...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    OMNIHASH: Co tak vidím, tak Lipavskému je od některých lidí, kteří určitě jsou potenciální cílovka Pirátů, vyčítán "nekritický postoj k Izraeli". Nechci teď polemizovat o tom, jestli je to ve skutečnosti dobře nebo špatně, ale konstatuji, že vytýkají mu něco i jiní, než jen přátelé Ruska.

Vesměs je to celkem populární ministr, to asi jo, ale opět: Zahraničí politika je ve volbách rozhodující téma pro málo významné procento voličů. Ministerstvo pro místní rozvoj je pro BFU voliče ještě méně viditelné a nějaký ten předseda legislativní rady vlády už tuplem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam