• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    KEDRIGERN: Pokud ucta k funkci premiera prevazi nad uctou ke strane kterou reprezentuji, kterou ten premier pred dvema mesici vymetl z koalice jako nejaky otravny levicovy hmyz, tak to podle mne neni prioritizace kterou bych nazvala Piratskou.

Pirati tradicne zradu trestaji keelhaulingem
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    IB podporoval spíše Hřiba. Ale nevím zda se někde přímo vyjádřil.

Tak pokud tě pozve premiér, tak musíš být docela antisystémový, abys to odmítl. Naprosto jiná věc je, co mu řekneš a jak to budeš prezentovat. Osobně bych jistě za premiérem zašel a to i kdyby to byl třeba Babiš. Prostě z důvodů úcty k funkci samotné. Osobně bych mu řekl: "Vzhledem k tomu, že to tu neřídíte tak úplně nevím o čem se máme bavit", ale to je věc druhá.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Ale Pirati to teda fakt dobacovali. Z Jacka Sparrowa ceske politiky, dredy included, na subika Petra Fialy, za jedno volebni obdobi - necele.

vcera jsem z pleziru hodila kamen o vaze 10kg do studny. jak padal dolu, najednou kolem nej bzunkla nejaka podivnost. kamen, maximalne konsternovan timto ukazem, za podivnosti zavolal - "kdo jsi, zahadny kolempadajici?" "Piratska strana", odpovedela podivnost.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    jestli to byl Hrib, nechci to vedet. o nektere iluze nechcete prijit. protoze kdyz prijdete o vsechny iluze...nevim co se potom deje, ale bojim se toho.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    koho podporil Bartos ve volbe predsedy? vite nekdo?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    FRK_R23: nojo, teď to po sobě čtu 🤦‍♂️ Ale tak úvaha je to asi ok, tak to nebudu mazat. A taky jsem zvědav co za ten rok ještě Piráti vymyslí.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    by mne zajimalo, co ho muze k takovemu jednani motivovat.

Fiala je nejvic nepopularni politik v CR ever. vlada jakbysmet. sance, ze Fiala bude po volbach vest jakekoliv politicke uskupeni je 0.

uz jen tohle by melo stacit, aby opozicni strana nesla do takoveho jednani.

but wait, there's more!! ale kdo by si dnes pamatoval, co se stalo pred dvema mesici, ze jo. a i kdyby, musime umet odpoustet. water under the bridge.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    too soon?

yes, definitely too soon. Hrib si muze usit z ostudy sako.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    STAROJDA: Já jsem reagoval na bod 2) od CHORCHE:
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: FRK_R23:

S tou digitalizací mi to na hovno vlastně nepřijde:
    Představte si - jste Piráti co podělali DSŘ. Zároveň jste rozjeli narativ o Zajíčkovi, kmotrech a wtf 3 letech na dodělání. Obě věci tak nějak jsou pravda a obě žijí ve veřejném prostoru. Piráti neumí digitalizaci a ODS je podrazila.

Co v takové situaci dělat? Zazdít digitalizaci, nechat to vyhnít někde v pozadí a nikdy o tom nemluvit? A nebo si jí "vzít zpátky"? Za mě - vzít si jí zpátky. Zkusit to. A když vzít zpátky, tak jediný způsob je útok. Snažit se porazit příběh o nekompetentních Pirátech, změnit narativ. Proto o ní pořád a dál mluví (Bláha, Hřib, Bartoš). Působí to teď hodně divně (až na hovno). Ale pokud vydrží celý rok, tak by to mohli přebít. Do té doby bude DSŘ zajeté, témata budou další a digitalizace jako téma pokročí dál, i s Pirátama.

Jde tedy o mediální útok, opakování pojmu nebo tvrzení pořád dokola. Podobně to dělá Hřib s Polákama.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    NIEKT0: a nevedou ji žádní Piráti. Ti lidi, co ji 15 let zpět budovali, jsou pryč, nebo byli vytlačení do pozadí egomaniaky s ostrými lokty. Teď je to taková kombinace Top09, ODS light a Zelených, řekněme. Opravte mně pokud se pletu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FRK_R23: Strana je vykastrovana:/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CHORCHE: Chápu tvou frustraci, jsem na tom dost podobně. Zároveň se ale snažím být realista a realita je prostě na hovno.

Do voleb zbývá ještě rok, tak uvidíme s čím strana přijde no.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: já s tebou souhlasím, že by měla jednat vláda i s opozicí (s Babišem a Pitomiem to neuvidíme)
    akorát po posledních měsících... jak to říct. asi že si to měli uvědomit dřív? třeba ten Michálkovo kokotskej tweet den před 1vs1 Fiala/Bartoš, že jo?

já z toho mám poslední měsíce pocity jako při jízdě na horské dráze... chvíli se směju, chvíli se mi chce zvracet

jestli to myslíš tak, že pirátská strana je tradiční, protože je tu dlouho a nejsou to lumeni z ranku Realisté a další, tak jo. ale pokud se změní na to, že chtěj jít s Fialou, kterej je skoro zaříz, tak nevím, jak si odůvodnit tuhle volbu

ve finále budou sbírat drobky a viz legalizace - spatlá to za ně nějak debilně klidně i ten Blažek. nedovedu se s tímhle vývojem ztotožnit a abych piráta příště volil (protože kalkul antibabiš a že by mohli bejt ve vládě příště nejen do počtu)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CHORCHE: 1) Já nevím, ale i opozice může něco prosazovat. To mi nepříjde jako mimo.

2) To je na hovno a naprosto souhlasím.

3) Upřímně řečeno to asi jinak skončit nemohlo. Piráti jsou už "tradiční" strana, druhé období ve sněmovně... etos protestu musí nahradit něco praktického.

Dodatek: Rozhodně mě taky sere, že strana opustila svůj drive na legalizace, revizi autorského zákona a podobná řekl bych core-pirátská témata.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: už tam vedle dodali link

Zdeněk Hřib: Zásadní je rozhýbat českou ekonomiku a nenechat zemi oligarchům, Piráti budou i z opozice prosazovat potřebné zákony a změny
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/zdenek-hrib-zasadni-je-rozhybat-ceskou-ekonomiku-a-nenechat-zemi-oligarchum-pirati-budou-i-z-opozice-prosazovat-potrebne-zakony-a-zmeny/

no já to čtu tedy jinak než ty
    1. prosazovat klíčové změny z opozice - po výsledku DSŘ/legalizace mi to už nepřijde jako naivní, ale jako debilní. když to nešlo při pobytu ve vládě, jistě to teď půjde mnohem lépe... akorát že vůbec
    2. přijde mi to jak tu psalo pár lidí, že Hřib chce být s ODS velký kámoš, pravděpodobně byznysově (a oni si s ním zas vytřou prdel, jak s Ivanem)
    3. starej pirát ve stylu pusťte nás na ně! je definitivně mrtev, ale zas tu máme další středopravicový shit
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CHORCHE: Osobně vidím jako pozitivní, že se premiér sešel s předsedou opoziční strany a zkoušeli být konstruktivní. IMHO by to měla být norma.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Ivan Bartos
    ·
    Můj předseda Zdeněk Hřib šel na 1v1 s premiérem Fialou a potvrdil, že Česká pirátská strana i z opozice bude prosazovat klíčové změny. Digitalizace, podpora bydlení a zrychlení veřejných investic jsou kroky, které rozhýbou českou ekonomiku a zajistí lepší budoucnost pro všechny. ❤️🏴‍☠️🇨🇿🖖

--- z toho si moc nevemu. ale nevíte, jestli se dostali třeba ke zrušení min. školství nebo k fialové křižovatce vzdělanosti? to bych v tom pvp modu 1vs1 i rád odposlech ;)
    o prosazování klíčových změn z opozici nevím vůbec, co si myslet - jako třeba legalizace, jo?
    tohle natírání trávy na růžovo, nebo na fialovo, mě nebaví od nikoho, natož od piráta
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    zaímavá polarizace...
    Odmítáním eura jde vláda přímo proti svým voličům, ukázal průzkum - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-odmitanim-eura-v-rezii-ods-jde-vlada-primo-proti-svym-volicum-ukazal-pruzkum-245188
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no, vedení bude mít google tabulky a na základě nich někomu zadá udělat statickou webovou stránku, občas. Normálka, ne. Jako se to dělalo zamlada, dnešní čtyřicátníci se v tomhle neliší od boomerů a jejich papírových notýsků...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: Jaký nový, TO už neexistuje, nebude to po novu do google tabulky? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam