• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUHL: protože legalizace udělat nejde, jsme vázaní mezinárodními úmluvami, minimální level represe musí zůstat. Možná na úrovni pokuty za špatné parkování, ale musí. Podobné je to s copyrightem. EU není jediná nadnárosní dohoda, která svazuje naší legislativu. Naopak, změna na celoevropské úrovni by celou věc hodně usnadnila...
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    KUHL: já už taky nevím koho volit... Ale spojenecké křídlo Michálek - Hřib, které stranu definitivně ovládlo, fakt volit nebudu :)) to jsou Piráti asi jako Lipavský. Pokud volby na podzim dopadnou blbě, tak bych místní Piráty poprosil o důkladný puč a opravdu úplně nové vedení, kompletně.
    KUHL
    KUHL --- ---
    YBUKO: no takze je to v prdeli a neni uz koho volit? Ja s vama teda nesouhlasim, Hrib mi pripada dobrej. Bartos neudelal core vec (coz od nej cekalo tolik lidi na vesnicich, asi ne uplne chytrejch a vzdelanejch, ale volicu) a to je legalizace marihuany. Nemel zadny marketing, nechal "mluvit" ruzny extremisty ve strane a image piratu kvuli tomu vypadala fakt blbe - viz. posledni volby, kdy se na ne skoro vsichni vykaslali. Stan na hovno, ods na hovno, kducsl ani nema cenu mluvit, zeleni jsou looseri. To tem odpadlikum od piratu zbyva ten Babis ne :)?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    PULNOC: Už se na něj třesou :-D

PULNOC
    PULNOC --- ---
    KEDRIGERN: Pokud ucta k funkci premiera prevazi nad uctou ke strane kterou reprezentuji, kterou ten premier pred dvema mesici vymetl z koalice jako nejaky otravny levicovy hmyz, tak to podle mne neni prioritizace kterou bych nazvala Piratskou.

Pirati tradicne zradu trestaji keelhaulingem
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: chces rict, ze existuje korelace mezi velikosti dredu a velikosti kouli? hmm hmm
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: Myslim ze je k tomu dobre nakroceno. AntiBabis pravicovy blok SPOLU. To Pcko v "SPOLU" prece znamena Pirati
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak souhlasím, že Janka měla ze všech Pirátů největší koule :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: jakože po neúspěchu koalice se STAN bychom zkusili koalici rovnou v rámci Spolu? :-)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    IB podporoval spíše Hřiba. Ale nevím zda se někde přímo vyjádřil.

Tak pokud tě pozve premiér, tak musíš být docela antisystémový, abys to odmítl. Naprosto jiná věc je, co mu řekneš a jak to budeš prezentovat. Osobně bych jistě za premiérem zašel a to i kdyby to byl třeba Babiš. Prostě z důvodů úcty k funkci samotné. Osobně bych mu řekl: "Vzhledem k tomu, že to tu neřídíte tak úplně nevím o čem se máme bavit", ale to je věc druhá.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Ale Pirati to teda fakt dobacovali. Z Jacka Sparrowa ceske politiky, dredy included, na subika Petra Fialy, za jedno volebni obdobi - necele.

vcera jsem z pleziru hodila kamen o vaze 10kg do studny. jak padal dolu, najednou kolem nej bzunkla nejaka podivnost. kamen, maximalne konsternovan timto ukazem, za podivnosti zavolal - "kdo jsi, zahadny kolempadajici?" "Piratska strana", odpovedela podivnost.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    jestli to byl Hrib, nechci to vedet. o nektere iluze nechcete prijit. protoze kdyz prijdete o vsechny iluze...nevim co se potom deje, ale bojim se toho.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    koho podporil Bartos ve volbe predsedy? vite nekdo?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    FRK_R23: nojo, teď to po sobě čtu 🤦‍♂️ Ale tak úvaha je to asi ok, tak to nebudu mazat. A taky jsem zvědav co za ten rok ještě Piráti vymyslí.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    by mne zajimalo, co ho muze k takovemu jednani motivovat.

Fiala je nejvic nepopularni politik v CR ever. vlada jakbysmet. sance, ze Fiala bude po volbach vest jakekoliv politicke uskupeni je 0.

uz jen tohle by melo stacit, aby opozicni strana nesla do takoveho jednani.

but wait, there's more!! ale kdo by si dnes pamatoval, co se stalo pred dvema mesici, ze jo. a i kdyby, musime umet odpoustet. water under the bridge.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    too soon?

yes, definitely too soon. Hrib si muze usit z ostudy sako.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    STAROJDA: Já jsem reagoval na bod 2) od CHORCHE:
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: FRK_R23:

S tou digitalizací mi to na hovno vlastně nepřijde:
    Představte si - jste Piráti co podělali DSŘ. Zároveň jste rozjeli narativ o Zajíčkovi, kmotrech a wtf 3 letech na dodělání. Obě věci tak nějak jsou pravda a obě žijí ve veřejném prostoru. Piráti neumí digitalizaci a ODS je podrazila.

Co v takové situaci dělat? Zazdít digitalizaci, nechat to vyhnít někde v pozadí a nikdy o tom nemluvit? A nebo si jí "vzít zpátky"? Za mě - vzít si jí zpátky. Zkusit to. A když vzít zpátky, tak jediný způsob je útok. Snažit se porazit příběh o nekompetentních Pirátech, změnit narativ. Proto o ní pořád a dál mluví (Bláha, Hřib, Bartoš). Působí to teď hodně divně (až na hovno). Ale pokud vydrží celý rok, tak by to mohli přebít. Do té doby bude DSŘ zajeté, témata budou další a digitalizace jako téma pokročí dál, i s Pirátama.

Jde tedy o mediální útok, opakování pojmu nebo tvrzení pořád dokola. Podobně to dělá Hřib s Polákama.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    NIEKT0: a nevedou ji žádní Piráti. Ti lidi, co ji 15 let zpět budovali, jsou pryč, nebo byli vytlačení do pozadí egomaniaky s ostrými lokty. Teď je to taková kombinace Top09, ODS light a Zelených, řekněme. Opravte mně pokud se pletu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FRK_R23: Strana je vykastrovana:/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CHORCHE: Chápu tvou frustraci, jsem na tom dost podobně. Zároveň se ale snažím být realista a realita je prostě na hovno.

Do voleb zbývá ještě rok, tak uvidíme s čím strana přijde no.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: já s tebou souhlasím, že by měla jednat vláda i s opozicí (s Babišem a Pitomiem to neuvidíme)
    akorát po posledních měsících... jak to říct. asi že si to měli uvědomit dřív? třeba ten Michálkovo kokotskej tweet den před 1vs1 Fiala/Bartoš, že jo?

já z toho mám poslední měsíce pocity jako při jízdě na horské dráze... chvíli se směju, chvíli se mi chce zvracet

jestli to myslíš tak, že pirátská strana je tradiční, protože je tu dlouho a nejsou to lumeni z ranku Realisté a další, tak jo. ale pokud se změní na to, že chtěj jít s Fialou, kterej je skoro zaříz, tak nevím, jak si odůvodnit tuhle volbu

ve finále budou sbírat drobky a viz legalizace - spatlá to za ně nějak debilně klidně i ten Blažek. nedovedu se s tímhle vývojem ztotožnit a abych piráta příště volil (protože kalkul antibabiš a že by mohli bejt ve vládě příště nejen do počtu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam