• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    DOCKINEZ: pragmatický liberální volič má po ruce už jen STAN a doufat že naskáče více liberálních než konzervativních poslanců ideálně bez měřičů radiace, taková česká ruleta pro zoufalé :D
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: No ten hypotetický volič jsem právě já a volím Piráty :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STAROJDA: Obávám se, že ten tvůj hypotetický generický a pragmatický volič volí ODS nebo ANO, ne Piráty.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: Se vůbec nedivím, když vidím jak se hlasití voliči i sami členové strany chovají po pár škobrtnutích a vlastně hlavně kvůli svému egu. Viz právě Šípová nebo Wagenknecht a další. Generickému, pragmatickému voličovi imho nevadí ani Votápek, ani Ferjenčík ani Michálek ani Hřib. Všichni mají nějakou kaňku ale ta nepřeváží důležitá témata, přístup k politice a hlavně ty ostatní strany, které jsou ještě horší. Je to možná povrchní, ale takhle přesně politika funguje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: Adéla Šípová zaujala nejvíce hned na začátku své politické kariéry, kdy mnohé politické pozorovatele šokovala svým vítězstvím v senátních volbách. Favoritem v nich byl dlouholetý poslanec a také dřívější ministr Petr Bendl z ODS, proti kterému byla v té době Šípová pro širokou veřejnost neznámou advokátkou.

A nešlo jen o Bendla, proti ní stálo celkem dvanáct soupeřů. A kromě Bendla musela porazit například velmi známého toho času sociálního demokrata Jiřího Dienstbiera mladšího, či Milana Volfa, dlouholetého primátora Kladna.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    "Není důvod k panice." Zklamaná Šípová opouští Piráty, prohrála souboj s Hřibem - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zklamana-piratka-sipova-neni-duvod-k-panice-dal-normalne-pra/r~656f4ae207d211f09af20cc47ab5f122/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS:
    DOCKINEZ: no, ještě budeme mít štěstí, když to nepodadne jako LIDEM... ale jen jako Zelení po roce 2009...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KRAMERIUS: Já nechci svým hlasem pomáhat Mikymu F ke snadnýmu živobytí. OK, přes Hřiba si zařídil amnestii a může teda CF navzdory kandidovat, ale že s tím takhle vyjebal neznamená, že to překousnu já. Nepřekousnu. A speciálně kvůli němu doufám, že budou stejně uvažovat i další voliči.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DOCKINEZ: Nebudu odhadovat co ostatní, ale já Hřiba nějak nemusím - mně prostě kariérní politik kravaťák k původnímu stylu Pirátů vůbec nesedí.
    A "nový styl" je jen jejich přetvoření v nezajímavou generickou politickou stranu (když pominu ty trapná videa s motorovku a bejsbolkou).
    Pokaždé když Piráti kandidovali do PS (samostatně), měli můj hlas, protože šli do voleb s pro mě zajímavými tématy a Bartošovi jsem fandil. S PirStanem se to bohužel změnilo a dnes mě jejich nabídka už úplně míjí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Každopádně pokud se dokážou domluvit aj dezolé z SPD, trika, PRO a Svobodných (o STAČILO! nemluvě), tak je hanba, že strany řekněme progresivně a liberálně lehce vlevo se domluvit nedokáží.

Jenže ona by se v případě domluvy nemusela dostat kapustička na všechny slimáčky, kteří o ni mají zájem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Za mě bude v aktuální konstelaci úspěch, pokud těch 5 procent překonají.

A to nevěřím na teorie nastíněné kolegou zde:

[NECROMAN @ Věci Veřejné - Ústavem po nějaké době cloumají mocenské ambice.]
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    XCHAOS: Votapka ja klasicka Michalkovina. Nejdriv normalizacni komunista Tlusty, jeho skolitelka Marvanova (ktera je ovsem v soucasnych pomerech ve svem sektoru ta nejlidstejsi moznost).
    Kdo vi, koho dalsiho mel a ma za lubem. Špicara? Singera?? Mühlfeita??? Dlouhého???? :D
    Jo, to si jeste uzijete, nez vam to ta ctyrka na dobro posle do kopru.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ad Votápka: ano, měly by se ohledně toho objevovat ankety. Aby bylo trochu jasné, že jestli Piráti nepřekonají 5%, čím to bylo....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ano, celá ta strana tím uzavřením fóra úplně ztratila hlavní pointu, proč byla založena. Měl to být i model fungování ve 21.století pro ostatní strany...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Za mě velký špatný, že je zavřený fórum. Měl jsem vždycky rád, když jsem mohl sledovat představovačky kandidátů a jejich grilování apod.

Takhle my z vnějšku akorát víme, že Votápka povede kandidátku v KV kraji, ale co tomu předcházelo, koho porazil, jak se popasoval s případnými námitkami atd. atd. chybí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: nemusím vymýšlet všechno. buď by tam mohly být možnosti, co podle účastníků je, nebo jestli jsou kvůli němu Piráti nevolitelní, nebo jestli je naopak zaujal jako někdo, kvůli komu by je volili (sic!)... prostě sakra, jsou tu voliči, zoufalí, nevědí koho volit, něco naformulujte, ať taky zaujmem a nejsme béčkový klub oproti Věcem veřejným...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    počáteční stav: navštívilo # uživatelů 1400
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Vymysli a přidám aj anketu o Votápkovi.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---

Jak s banánem po id DANYSEK?

29 hlasy od 29 respondentů
    • 6.9% / 2 hlasy
    • 13.8% / 4 hlasy
    • 62.1% / 18 hlasů
    • 17.2% / 5 hlasů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: rozhodně! Aklamace je dobrá tak pro koumuše, nebo teda ještě spíš pro bolševiky. Ale je jasné, že stav počtu unikátních id v klubu před startem a koncem hlasování by bylo dobré zvěčnit :-)

Další anketa by se mohla nějak dotýkat Votápky...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: To hlasování chceš anonymní?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam