• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    EL_TOPO: K tomu Pirati vubec nepotrebuji Blazka (tim ho nejak neadoruju) ...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    EL_TOPO: ono tezko se divit ze mu nekdo na to skoci, kdyz to co rika, zni kogentne. protoze legalizaci nemame. jsme na tom asi jako SLovensko.

meanwhile Nemecko se svymi zkostnatenymi institucemi ma legalizaci.

Pirati to fakt mohou rozpustit. nevim co jsou zac, lidsky, ale pokud jde o politiku, tak neschopnou a sebedestruktivni stranu jsme tady nemeli jeste.

a pokud nekdo co je tady chce delat politiku a delat ji dobre, zalozte novou stranu. Pirati jsou dead. nemaji zadny kredit protoze nic neudelali.

Vy jste meli byt alternativa a fresh breeze a ted jste na tom tak ze SPOLU muze na vas poukazovat jako na vystrazny pripad co se stane kdyz nekompetetni radobyhipisaci jdou do parlamentu a tim jste stezili situaci alterantivnim stranam minimalne na 5 let.

Dekujeme, odejdete
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Piráti pro legalizaci konopí nehnuli ani prstem, říká Blažek - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/blazek-marihuana-konopi-thc-ods-pirati-debata-ministr-spravedlnosti.A250522_163801_domaci_Ichuc

Blažek chce a vždycky chtěl Piráty pohřbít a skočilo se mu na to. Tečka.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tak jestli je tohle pravda, tak hustý. Snad konečně se něčeho pirátskýho chytnou média.

„Změnit audit DSŘ fakt není problém.“ Piráti se obrátili na policii, dostali nabídku přepsat obsah auditu
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/zmenit-audit-dsr-fakt-neni-problem-pirati-se-obratili-na-policii-dostali-nabidku-prepsat-obsah-auditu/
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Ano, egovernment má bezvýznamové identifikátory, které by to celé vyřešili. Ale asi je někdo liný to udělat správně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: "Pokud bude podle doporučení výboru hlasovat i sněmovní plénum, tak by nový registr mohl o ubytovaných osobách shromažďovat jen ročník narození a obec trvalého bydliště, což jsou informace dostatečné pro anonymní statistiku o cestovním ruchu, nicméně by neměly vést k identifikaci konkrétních lidí." ... pokud jste z Prahy, tak ano, ale ne pokud jste z obce, kde žije 100 obyvatel a polovina je starší 50 let a vůbec necestuje :-)

Anonymní identifikátory, které se už připravovaly místo rodného čísla (vygenerovaly by se, pokud jsem to dobře pochopil, pro každého shromažďovatele osobních údajů úplně jiné, i pro stejnou osobu) by zřejmě fungovaly tak dobře, že do nich někdo hodil vidle.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Podle výboru by eTurista by neměl sledovat ubytované | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/eturista-ubyport-cizinci-ubytovani-evidence-sledovani_2505190925_cib
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    YBUKO: No, zase ak na magosi niekoho nestves, tak v lepsom pripade nerobis nic, v horsom si za zapojil do korupcnej schemy...

EL_TOPO: O koho sa ma jednat s tym gazpromom?

(ad janka, no, tak aspon vidiet ze ODS buduje ten KOMUNIZMUS:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: hmm, níže zaznělo trochu jiné přirovnání ;-)

Obraťme list. Je třeba vymyslet, co s těmi, co u Pirátů zůstali. Mě přijde důležitá nějaká "informační suverenita" členů. Aby měli vlastní komunikační kanály mezi sebou i směrem k voličům. Protože občas se šíří skutečně neuvěřitelná vyprávění ....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Teď jsem se na to podíval pořádně a zas takový terno to není 550 na hod si účtuje každej druhej instalatér :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: já s Jankou několik let osobně nemluvil a neznám ji, ale reference, které na ni mám, tohle prostě vylučují. Ale.tak existují i "nabídky, které se neodmítají", že jo...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: Pokud by s tebou někdo totálně vyjebal, cítil by si k němu nějakou loajalitu? Holt současné vedení dalo jasně najevo, že o takovýhle lidi nestojí, tak proč by se neměli poohlídnout někde jinde?

XCHAOS: Taky mě to nesedí, ale situace se mění, pokud máš na výběr svoje téma, kterýmu si věnoval fůru času defakto zadarmo, zapíchnout, nebo ho dělat pro divnolidi, který ti ale za to náležitě zacvakají, asi bych se taky nerozmýšlel
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    EL_TOPO: tak legalizaci v CR realne tlacili Bem, Blazek, Voboril - Pirati to meli v programu, ale krom Michailidu (ktere se zbavili) na to nikdo nehrabl. Takze rikat ze jim nekdo chce ukrast tema je takovy slozity
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: nevím vůbec, jen vidím co teď postuje. Už vám v ODS přetáhli Lipavského a nějakého Piráta u Zajíčkové na Praze 5. Tak se nabízí že zkusí další tváře.

https://x.com/malajankaa/status/1922584671839216055

https://x.com/malajankaa/status/1921874646334365886
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tak samozřejmě, negativní reklama neexistuje, každý kdo je viděn v médiích, ke v povědomí lidí. Ale lidé, co jí znali osobně (já moc ne) říkali, že je hrdá a na peníze moc není. Tzn. tohle se mi moc nezdá...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KLIP: Blažek prej :-)))
    KLIP
    KLIP --- ---
    EL_TOPO: ukrast piratum legalizaci :D kdo to ted u piratu resi?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: s tou Michailidu je to weird. Vyšlo najevo že jí Blažek platil stejné peníze jako nějakému soudci vrchního německého soudu. Co odešla od Pirátů, tak na Twitteru pořád chválí Renatu Zajíčkovou. To vypadá že si ji ODS koupila jako další vaše lidi a teď ji používá aby ukradla Pirátům téma legalizace
    Jak Blažkův resort platí nejvíce kolegy z jihomoravské ODS | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pavel-mi-rekl-jestli-nechci-jit-k-nim-blazkuv-resort-nejlepe-plati-ministrovy_2505060500_hrk

XCHAOS: můj point je to že řešíte nějaké komunisty před rokem 1989 a pak si pustíte jako poradce do sněmovny člověka, kterej ještě před pár lety pracoval jako analytik pro Gazprom a neměl problém jet po anexi Krymu makat do Ruska. Prý je to teď nějaký váš top zaměstnanec ve sněmovně co má přístup všude, fellí s Richterovou a Michálkem a řídí se podle něj celá ekonomika strany a předvolební kampaň. Nepochopím.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: no, tak pokládat STAN za "liberální" sílu se ukázalo hodně naivní, no... ale jako jo, na magistrátu tečou velký peníze, je asi snadný tam někoho naštvat.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: zvenku to teda spíš vypadá, že Hřib by měl to působiště směrem do sněmovny už změnit, protože na magistrátu už moc lidí naštval a věci to komplikuje... Tohle třeba dnes tvrdí účet, o kterém se na Twitteru spekuluje, že je to někdo blízký vyhozenému Kubelkovi. Samozřejmě netuším, jestli nelže, je hodně protipirátský a hlásí se spíš k Ano a ODS.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: copak Votápka... ale to, že jediná ženská v čele kandidátky je za Vysočinu, je trapas. Zejména v Praze projde víc než jeden poslanec (pokud vůbec někdo), akorát vedení nechce riskovat, že by se Olga Richterová nedostala, ovšem není ani tak populární, aby mohla kandidátku vést (a potom: kam s Hřibem?). Takže nemáme lídryni ani v Praze. Je to skutečně takové neslané nemastné.

Piráty volit budu, protože co jiného proboha zbývá? Koukat se, jak v parlamentě rozhoduje sjednocená ruská pátá kolona? Nebo se rozhodovat mezi regionální a brněnskou mafií? Ale nejsem se současným stavem nějak extra spokojený.

Právě jsem hlasoval v primárních volbách a vlna-nevlna, určitě tam jsou kvalitní jména. Spíš z toho odchodu cítím, že ta tlačenice o volitelná místa na kandidátkách některé ex-členy přivedla k tomu, že pro ně to není (sám si psychologii politika, který dostává jednotky tisíc preferenčních hlasů, neumím představit: já to dotáhl nejvíc na stovky...)

Mě osobně nakonec Zděněk Hřib přijde užitečnější v Praze, než bude v parlamentu. Moc si ho jako poslance představit neumím (jako ministra spíš, dokonce spíš než Ivana Bartoše, jenže k tomu zase nemusí sedět v paralementu... no nevím).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam