DOCKINEZ: copak Votápka... ale to, že jediná ženská v čele kandidátky je za Vysočinu, je trapas. Zejména v Praze projde víc než jeden poslanec (pokud vůbec někdo), akorát vedení nechce riskovat, že by se Olga Richterová nedostala, ovšem není ani tak populární, aby mohla kandidátku vést (a potom: kam s Hřibem?). Takže nemáme lídryni ani v Praze. Je to skutečně takové neslané nemastné.
Piráty volit budu, protože co jiného proboha zbývá? Koukat se, jak v parlamentě rozhoduje sjednocená ruská pátá kolona? Nebo se rozhodovat mezi regionální a brněnskou mafií? Ale nejsem se současným stavem nějak extra spokojený.
Právě jsem hlasoval v primárních volbách a vlna-nevlna, určitě tam jsou kvalitní jména. Spíš z toho odchodu cítím, že ta tlačenice o volitelná místa na kandidátkách některé ex-členy přivedla k tomu, že pro ně to není (sám si psychologii politika, který dostává jednotky tisíc preferenčních hlasů, neumím představit: já to dotáhl nejvíc na stovky...)
Mě osobně nakonec Zděněk Hřib přijde užitečnější v Praze, než bude v parlamentu. Moc si ho jako poslance představit neumím (jako ministra spíš, dokonce spíš než Ivana Bartoše, jenže k tomu zase nemusí sedět v paralementu... no nevím).