• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: na druhou stranu... i kdyby Piráti nebyli dobrý k ničemu jinýmu, než že je donutili pochopit, že si to maj dát do programu...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Hele hele. EL_TOPO.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: nemyslím, že ti Zelení chtějí přejít k Babišovi... fakt ne :-) ale jako vezmi si teď. co se děje kolem zákona o národních parcích, jaká je tam drtivá parlamentní většina... fakt ti v téhle situaci 2 poslanci za Zelené přijdou jako riziko? Mě spíš jako záchrana.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: no jo, to takhle někdo nechtěl bejt závislej na TO, až se radši rozhodl stát závislej na korporátu, no. Je fakt, že diskuzí tady na NYXu to taky nevytrhneme, to je zhruba to stejný.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Je skupina na Signálu oficiální kanál strany? Diskutujme!

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KRAMERIUS: Ale že můžou mít Piráti, čistě hypoteticky, zase 4 poslance (a Zelení 6 a více), to samozřejmě možné je. ... no, s jejich "šťastnou rukou při výběru partnerů", to dost dobře možné je :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Pokud budeš uvažovat celou kandidátku, tak získat míň než cca 10 poslanců je nereálné, protože pak bys jako strana získal méně než 5% hlasů.
    Takže celkem 5 ne, ani hypoteticky.
    Ale že můžou mít Piráti, čistě hypoteticky, zase 4 poslance (a Zelení 6 a více), to samozřejmě možné je.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: no dejme tomu (čistě hypoteticky), že budete v parlamentu a budete mít 5 poslanců a z toho dva zelené a ti zelení vám přejdou k ANO spolku a budou hlasovat s nimi, takže ve finále zjistíte, že vaše kandidátka byla spíš proBabiš, než antiBabiš ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: njn, ale Tonda Blaník zase něco vymyslí :-) A nejhorší jsou Piráti, protože přece propašujou do volby jednoho nebo dva Zelené, které budou hlasovat proti jádru a to tak silně, že v tom mohutném počtu 2 hlasů všechny přehlasujou a bude zle...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: to fungovat nebude. Na Antibabiš už teď lidi neskáčou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: no jak říkám, měli jsme zformovat volební blok "Cokoliv" a pustit na kandidátku kromě Zelených třeba i ten Peksův Volt, apod. A potom jsme mohli mít jednoduchou kampaň: Cokoliv je lepší ANO, Cokoliv je lepší než Spolu, Cokoliv je lepší, než Stačilo!... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    German court rules cookie banners must offer "reject all" button | TechSpot
    https://www.techspot.com/news/108043-german-court-takes-stand-against-manipulative-cookie-banners.html
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    KLIP: proč, liberální středoví a levicoví eko voliči teď mají jedinečnou šanci kroužkovat. Pokud voliči pirátů kroužkování odbudou a dvě procenta voličů Zelených se pořádně zorganizují a budou důslední, může to pak teoreticky s poslanci klidně dopadnout třeba 50:50. Mně to vlastně přijde fajn, i voliči Pirátů nespokojení se současným kurzem strany by měli kroužkovat vše zelené:))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KLIP: jako pořád je tam docela dost zajímavých členů. Problém byl i s tím, že ambice části členů to prostě uspokojit nemohlo... ať už to podali jakkoliv.

Dvouciferný výsledek to asi nebude, ale jakási platforma to je.

Peníze, které politik dostane za volby, jsou jedny z nejčistších zdrojů, kromě platu poslance, apod. které kdy dostane. Korupce je samozřejmě daleko horší scénář...
    KLIP
    KLIP --- ---
    ja si poprve po dlouhe dobe rikal, ze ok, kdyz teda ted nebudu volit Piraty, protoze nechci, anby tohle vedeni dostalo ani korunu, tak budu volit treba Zeleny nebo neco jinyho, co mi sedi, a oni se spojej dohromady?

Coz mi pripomina, ze ctenim tyhle diskuze uz jenom ztracim cas, protoze situace s Piraty, je konecna. Z tohodle msenka nepokvete. Je cas na neco noveho a nebo se spis vice venovat tomu, co nejakej smysl ma. Tak se tu mejte hezky. unbookmark and pa pa ;)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: ten mám už skoro tři roky 🙂 - jak Musk převzal Twitter a ten začal Muskovatět, tak jsem udělal jeho toxickému Xku pá pá.
    A Facebook, tak ten jsem zrušil už dáááávno. Ani nepamatuju kdy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: ale jo, vypadalo to tehdy nadějně, no...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: v roce 2017 se stalo (například) to, že jste byli třetí nejsilnější strana v parlamentu a jako opozice jste prosazovali svůj program, kvůli kterému jsem vás volil. Měli jste silné zastoupení v krajích a městech, v EP volbách 2019 jste opět byli třetí nejsilnější strana po ANO a ODS a opět - prosazovali jste tam to proč jste byli voleni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: v roce 2017 se ale stalo... co přesně? Nejvíce stran v historii, které překonaly 5% hranici. To podle mě v podstatě byl teprve pravý začátek demokracie v ČR, nemůžu si pomoct. Současně to byl konec SocDem, ale SocDem prostě chtěla dělat politiku drahého politického marketingu financovaného na dluh, přitom by jim daleko víc slušel přesně ten typ guerilla marketingu, který jsme předvedli my.

Asi to co jsme předvedli bylo, že stále ještě dobíhal setrvačností ten původní guerialla marketing a pouliční propagace v tom původním duchu, ale přesto jela i profesionálně pojatá Horákova kampaň v jednotném vizuálním stylu. Proč ne. Ale bylo to opravdu to, kvůli čemu jsem Piráty spoluzakládal? šlo fakt jen o ten jednotný vizuální styl? :)

To, že jsme dokázali říct, co určitá část populace chtěla slyšet, to neznamená, že to byl úspěch. Úspěch by byla aspoň část z toho realizovat. Protože některé požadavky byly velmi radikální, bylo je nutné osekat na tu "modernizaci a digitalizaci". Ale kam vlastně dál modernizovat? V éře AI modernizace překročila určitý point-of-no-return. Dál už prostě modernizovat nejde. Část lidí určitě bude okouzlena nápady typu "necháme si sepsat draft zákona pomocí AI", ale ... brrrr!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: tak aspoň že máš Mastodon, no :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam