EL_TOPO: já hlasoval pro Witosze i když vlastně Hřib je viditelně lepší, zkušenější řečník a mluví víc k lidem. Ale nebezpečný je neřízený Hřib, za kterým by stála drtivá většina, Hřib, ke kterému by neexistovala alternativa. Můj synovec, který uvažuje o studiu politologie, mi jednoznačně potvrdil, že lidem připadá Hřibovo vystupování arogantní. Takže jakýkoliv hlas proti němu byl hlavně signálem: on teď moc dobře chápe, že musí změnit styl, celkově, nejen vystupování. Jeho osobnost poutá směs pocitové a možná i oprávněné kritiky. Tu oprávněnou měli jeho oponenti lépe prošetřit (odměny, dozorčí rady, blabla). Na té pocitové složce on teď nejspíš začne pracovat.
Witosz měl můj hlas protože se jasně vyslovil ke katastrofálním nákladům na zisk jednoho hlasu ve volbách, která je neudržitelný. Ano, má to důvody, za Babišem a jeho nohsledy stojí oligarchická média, miliardové rozpočty v celostátním měřítku, nonstop mediální masáž, ne jen drobné výdaje za formální kampaň.
Velkou neznámou je 500 "spících" členů, které volba předsedy nezajímá. Nejen, že jsme pidistrana, ale půlka členů je navíc neaktivních!
Jinak pro mě je určitou neznámou moje nechuť se CF účastnit. Fakticky je to trapné, ale nechtělo se mi řešit ubytování v Prachaticích, když to zpětně analyzuju. Varianta s obytným autem mě naštvala, když se mi neozval žádný spolupasažér.