• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: podle mě v nadpisu: čerpala evropské dotace pro nefosilní aktivity fosilní korporace, pokud jsem to dobře pochopil.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: To by mně přesně zajímalo, co jsou fakta a kde Půr schválně kecá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak copak o to, ona negativně rezonuje. Ale nevyrovná se to tomu, že ODS, aby Piráty poškodila, zašla tak daleko, že s nima utvořila koalici v Brně. Politici se fakt nebojí žádné špinavosti! :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Je to informacia, o ktorej si nejaky odsacky mastermind mysli, ze by mala negativne rezonovat u volicov piratov...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tohle je poměrně veřejná informace, ale současně nezinformace, pokud pro fosilní korporaci dělala dotace na nefosilní aktivity...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Nevím ale co Půr myslí tím Adamem Zábranským a kudlou do zad. Vždyť je dvojka :D To nějak ujelo. Snad mu stejně neujel i zbytek, magistrátu nerozumím.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Půr je evil. Ale někdo mu nosí info.

Piráti v krizi. V Praze je do voleb povede manažerka čerpání dotací pro „fosilní strukturu“ | e15.cz
    https://www.e15.cz/nazory-a-analyzy/pirati-v-krizi-v-praze-je-do-voleb-povede-manazerka-cerpani-dotaci-pro-fosilni-strukturu-1430987
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: ale v tomhle případě se asi mýlím já.. :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: jojo už nejsem pražský 20 let
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: Nebo pokud Brno půjde v koalici s ODS a kdokoliv sebeméně progresivní nám to okamžitě omlátí o hlavu?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Netuším, nemám data, ale reálných je dle mě 5-10. Ale hrozně rozhodne co se bude dít v celostátu a jak bude probíhat kamaň. Pokud to zas bude všechny zdroje ANO a ODS proti Pirátům, tak je to fakt těžké.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: počkej... on ten systém na Magistrát je fakt jak v komunále? s velkým archem, ne s kandidátními listinami? Tak to jsem fakt mimo....

No vlastně jsou to asi 2 velké archy, hmm. Já žiju nějak pořád v době, kdy na magistrát to byly kandidátní listiny.

Skok je nicméně tím těžší, čím víc lidí se dostane. Podle mě je reálných tak 5, co myslíš ty?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ok, to říkáš ty.

HONCKA: Zastupitelstvo Hl.města má systém skákání podobný krajským volbám, ne komunálním. Ty jsi mimopražský, že?

Osobně se vždycky ptám, proč volby do zastupitelstva nejsou v termínu krajských voleb, ale v termínu těch komunálních (městské obvody). Dávalo by to v ledasčems smysl, důvodem je nejspíš úspora za provoz volebních komisí. Hl. město je ze všech myslitelných hledisek prostě kraj, akorát hejtmanovi se říká primátor.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: akorát u komunálek narozdíl od jiných voleb skákáním utrpí strana jako celek, já osobně pokud v brně a v brně sever bych chtěl volit piráty, tak bych volil stylem, že bych dal hlas zeleným a zakroužkoval všechny piráty na koaličních kandidátkách
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: v Praze je 10. skoro volitelné, skákat se dá docela snadno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no to je odvážný cíl, a celkem se může i dařit, pokud jsi zrovna v opozici... ale co když zrovna není čas být v opozici?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tak je na nevolitelném místě, a to skákání bude zajímavé, v magistrátních volbách samozřejmě stačí v absolutních číslech nižší počty kroužků... aktivních taktizujících voličů je v každých volbých tak nějak stejně, tady ubude ten dav nezorientovaných, řekl bych...

možná to dělá jako průzkum veřejného mínění, aby zjistil zadarmo, kolik dostane kroužků i jen tak "jako". Nemyslím, že chce překvapivě doskákat na primátora, ale třeba překvapí...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Jo, úplně vidím jak Hřibovi říká ať zatne zuby, že na tu kandidátku jít musí:DD
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: čelo navrhuje lídryně Tereza Nislerová: necpe se tam, ona ho tam chce, protože taktizuje, že lidi budou volit známé jméno, možná i kroužovat... a tím zase odsaje preferenční hlasy těm, kdo by ji mohli přeskákat. V případě zvolení nejspíš odstoupí, aby zůstal poslancem (podle mě) ... i když kdo ví....
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Proč se tam zas cpe Hřib, když je předseda a poslanec... Nestačí mu nastrkat tam svoje lidi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam