• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: krom sck Ivan to udržel a zatím těsne drží 2. místo Sam Volpe, ten si to ale fakt těžce vydřel
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    NIEKT0: hmno a kdyz ma exporty pod palcem Lipo... ptal se ho cojavim treba lidskopravni priznivec a ministr Ivan Bartoy, jestli treba Jenda podskrabnul export neceho, co budou tahat australsky chirugove palestinskejm detem z hlavy? Pokud ne, proc ne?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Tak docela jistě víme, že to nikoho nezajímalo v momentě schvalování. V podkladech si to nevybavuji. Možná proto, že jsem zrovna danou vládu neviděl já, možná proto, že tam Ivan nebyl... Technicky to také může být něco jako, že se to dává pro infromaci a vláda by to aktivně musela zvednout a vetovat, kdyby to chtěla řešit. Přemýšlím zda by to mohlo být v režimu. To pak v programu není a u toho jsou jen ministři a úředníci, co tu agendu řeší.

U Lipavského není těžké odhadnout jak případně hlasoval.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HOWKING: Ivan Bartoš?

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: vlastně si nejsem jistý, že by politik měl být současně performer. Hřib je možná víc politik, než Ivan Bartoš, když se to tak vezme. Pouliční kontaktní kampaně byly cool, ale současně si nemyslím, že samy o sobě jsou kvalifikací dělat politiky. Ale jsou jistým projevem pokory vůči demokracii jako takové a faktu, že voliči jsou i "lidi z ulice"...

Nevím. Doba je obecně dost šílená. Pokud jde politika potkat na předvolební akci, která vypadá v podstatě úplně normálně a lidsky, a nekouká na mě akorát z billboardů, tak je to podle mě určitá hodnota.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak já si paradoxně od náboru nových lidí sliboval, že se rychleji najdou lepší tváře. U Ferjenčíka je spíš problém, že on a Olga Richterová by tam neměli být současně a z toho vyplývá, že on by měl mít rozum a odejít a jí tam nechat.

Jako podívej, tvoje výhrady dobře chápu... ale Hřib je opravdu lepší materiál např. na premiéra, než byl Ivan, už tím, jak vystupuje (za koho doopravdy kope... to je jiná otázka, ale umí to rozumně podat). Co se týče lidí jako Roman Kučera, Giuseppe Maello nebo Ivan Vašíček, tak ti vlastně byli důvodem, proč jsem vždycky tak nějak podporoval to Ivanovo-Jakoubkovo křídlo, což ovšem v podstatě znamenalo Ferjenčíka, Richterovou a vůbec spoustu téhle staré vlny.

Obecně opakuju, že jestli Piráti něco neuměj, tak je to vnitrostranická opozice. To, že ti vaděj konkrétní lidi, to prostě není program. Zaujatost strany sama sebou jsem kritizoval stejně jako Zdeněk Hřib.. je potřeba se nějak vyjadřovat k potřebám voličům, i kdyby to bylo populisticky, blbě a paradoxně, ale nemůžeme se zaobírat sami sebou a tím, kdo je hodný a kdo zlý.

Dovedu pochopit odchod lidí, pro který je koalice s ODS stejně nepřijatelná, jako koalice s ANO. Dovedu toho pochopit hodně. Ale prostě vzdát to a nechat to těm úplným blbcům úplně bez boje, to je prostě blbost.

Já obecně přemýšlím, že kromě motivace nedržet byty nepronajaté - to je bohužel velký segment trhu ty investiční byty - by měly existovat pobídky pro nezvyšování nájmů. V podstatě daňové úlevy pro byty, ze kterých po několik let nerostou příjmy (=nebyl zvýšený nájem). Výhoda je, že se to dá udělat prostě odkazem na loňské daňové přiznání, nemusí tam být žádná příloha. Naopak současný Hřibův návrh, aby spekulanti držící investiční byty platili obcím na dani z nemovitosti víc je nelogický v tom směru, že nepronajaté byty obci v podstatě nepůsobí náklady (ovšem působí ji pravda "ušlý zisk", protože obec by pak měla jiné příjmy z lidí, kteří tam opravdu bydlí, různými způsoby, nebo jiný prospěch než příjmy...)

Podle mě vnitrostranická opozice v Pirátech na to musí jít jinak, než řešit, kdo je hodný, kdo zlý, koho máme rádi, apod. Těžko sestřelíš Ferjenčíka, když on dostane v Pardubicích víc preferenčních hlasů, než celá Pirátská strana v krajských volbách. Problémech těhle lidí je, že se stali jaksi slavnější, než samotný brand. To souvisí s propadem Pirátů všude v Evropě... jsme jediná země, kde Piráti dlouhodobě uspěli. Jenže útoky na současné viedení a reprezentaci Pirátů ten brand právě neposílej, že jo. A založit si něco nanečisto jako Peksa... uvidíme, jak Volt dopadne, no, ale žádná sláva to podle mě nebude (vzpomeňme na rozklad Zelených asi na 4 pidistrany, z nichž ta proruská DSZ ani nakonec nebyla ta nejbezvýznamnější... ale nakonec vyhrála kontinuita značky)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ADAMIRA: nikdo se na ně nesoustřeďuje, pouze se objevila možnost, ktera byla zadarmo (nebo skoro zadarmo, jestli Ivan propagoval ten svůj fb post) a byla možnost to využít nebo nevyužit a řekni mi jedniný rozumný důvod, proč to nevyužit
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Ivan natáčel video plným průchodem řízení. Ale samozřejmě use casů jsou mraky. Jeden z důvodů proč UX nebylo dobré je i uživatel. Úředníci milují 90. systémy. Vadilo jim třeba, že je to webové.... Ale tak o to tady nejde. UX problémy i porodní problémy jsou přiznané.

To důležité je:
    - po odvolání Bartoše Trpkoš a spol řekli, že systém je z 80% hotov
    - tento dokument to řekl také

Čili naschvál nic nedělají a trápí úředníky. Dalších 15% bychom měli hotových třeba do konce ledna. Pak by zbylo 5% špeků... ale prostě pohoda. Místo toho zastavili rozvoj a zastavili i podporu pro úředníky!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: proboha, já na televizi tolik nekoukám. Ale v jakékoliv televizní debatě za poslední měsíc najednou Votápek vystupoval za Piráty jako jediný. Jediná nová tvář za 4 roky...

Ono kdyby to dokázal Zdeněk Hřib podat stejně nonšalantně, jako předtím Ivan Bartoš, tedy "strana diskutuje", tak by to vyznělo jinak. Otázka je, jestli voliči fakt poptávají "jednotu" a jestli ti, kteří ji poptávají, ji kdy hledali a budou hledat zrovna u Pirátů. Podle mě voliči Pirátů poptávají diverzitu, rozmanitost.

Ano, s tou Jankou to bylo nefér. Média dokáží variaci na stejné téma jednou přefouknout úplně ad-absurdum, jindy zahrát do autu. Tohle mi přijde přehnané, nechci se stát "politikem nenávidějícím novináře" jako Zeman, ale jsem v podstatě analytik a mechanismus, který za tímhle stojí, si rozhodně zaslouží být zanalyzován a popsán.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Já nemluvím o mediálních lidech za stranu, ale obecném klimatu / jak to funguje. On to je kámen úrazu. Podporuje to autoritáře, strany pár osobností apod. A to i když se mluvící hlava snaží. Ivan třeba často něco přehazoval na mě. Řekli jsme to samé. A ode mě to mělo naprosto nesrovnatelně menší dopad. A tohle je jedna ze spirál do pekla...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: To je zas problém novinářské scény. Nikoho nezajímá program či oficiální stanovisko. Všechny zajímají jen citace dostatečně známých jmen nebo hloupé citace těch méně známých jmen. Takže se denně dozvídáme, co si myslí Kalousek (dnes mimo politiku), ale o běžných poslancích (200+81 lidí) se člověk nedozví téměř nic. A pak se vždy dozvíme o nějakém lokálním politikovi, co udělal úlet. Při tom o tom bychom se celostátně měli dozvědět třeba až když strana jeho úlet neřeší.

Takže se neustále dočítám, že Piráti vlastně chtějí vystoupit z NATO, protože Ivan před lety upřímně řekl, že v době jeho mládí a naprosto odlišné geopolitiky to viděl jinak... NATO máme doslova ve stanovách.

Jasně, že je lepší i přesto se vyjadřovat, ale poněkud mi to připadá jak větrné mlýny :(.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Na český pivo v Londýně 🇬🇧
    https://www.facebook.com/events/1904334856801459/

Ivan Bartoš
    ·
    Chodíte rádi s přáteli do hospody debatovat nad pivem o politice? Tak si nenechte ujít akci české komunity s Piráty v Londýně!
    Dobré jídlo, pivo a já osobně na vás čekáme už v pondělí 30. 6. od 19:00 v podniku The Hung, Drawn & Quartered. Vezmětě kámoše a přijďte potkat další krajany a probrat, co se děje doma i ve světě.
    Těším se na vás!
    Ivan

jen tak pro pobavení
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: zrovna Andrea vypadala celkem schopně, ale během grilování předvedla celkem špatný výkon, resp se postavila za vlnu a Ivana, takže se do čela nedostala, zrovna Ivan je hlavní viník na tom, že se ta parta rozpadla a ze sčk odešlo nejvíc členů ze všech krajů - cca 20%
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Právě jsem skoukl včerejší Události komentáře a hustý. Teda ta půlka o bitcoinu. Ivan mluvil dobře, až se divím jak se zlepšil v jasných a krátkých sdělení. Advokát těch, co koupili BTC od Blažka, to byl bonbónek. Takže doporučuju ;)

12. června - Události, komentáře | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/225411000370612/
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: a IB to ještě potáh

Ivan Bartos
    ·
    Že tam byl za ministra Stanjuru už před lety Ondřej Kedrigern Profant? Já si ho matně pamatuju, jak přišel i na MMR jako “výsadek ODS”, než došlo k převzetí IT ministerstva panem Trpkošem a Tekies. Tak za koho teda kopal při 30 hodinovém otevírání bitcoinové peněženky? IMHO za Zbyňka Stanjuru. Na jakou smlouvu je poměrně jedno, protože ten advokát je taky z “modrého týmu”.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CHORCHE: Takže Ivan měl u Písku interpelace a někam zdrhnul :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    a tady bonus víkendovka z party pro odlehčení, kámoš vyrazil (někde u Písku)

Ivan překvapil🙂😀 Trošku jsme pokecali Že uz je nevolim a proč Názory máme stejné Tvl me bylo cestou domu strasne blbe Jsem starej Z chlastu Asi mi bartoš hodil něco do pití😂

Ještě že už jsou v opozici,jinak bych to vyhrotil😀 Demysy

Ja byl celkem najebanej, rikam mu ze se omlouvam,jestli muzem fotku, ze nechci bejt otravnej,rikam jasny pojd a rikal sem mu ze jsem jim jako fandil ale ze to posledni dobou celkem jebou😀
    Nekam sel ,rikal ze by ho to zajimalo ze kdyztak jeste dame rec ale pak uz jsem ho nezahlíd tak jsem ho nechal bejt😂

CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    je to pod tímhle postem... kde mi Ivan přijde klasicky mimo. ale nějak tím můžem navázat tady na tebe DOCKINEZ
    jako ten plán je gut, akorát jakej je koaliční potenciál Piráta? 0? nebo si to dáme celé znova? plus ta tučná část... wut? o čem to kurva mele?
    já myslim, že už teď je jasně, že piráti silní nebudou a jde jim taky o všechno. a tímhle přeháněním mě serou, protože mi to splývá s okolním marastem

Ivan Bartos
    ·
    Děsivý.
    “Šéf ANO Andrej Babiš čelí na řadě mítinků s voliči i výzvám, aby vládl s SPD Tomia Okamury. Na úterním setkání s voliči v Holýšově na Plzeňsku tato přání opět zazněla. A Babiš promluvil jak o SPD, tak o budoucím možném vládnutí. Na jednu stranu se svěřil, že ANO má na různé věci víceméně podobný názor jako SPD, vládnout by ale chtělo ideálně samo. Od SPD či Stačilo! by si prý vzalo odborníky,”reportuje Radek Bartoníček.

Proto je důležitý aby Piráti z nadcházejících voleb vyšli hodně silní. Diky vám za podprou v našem boji. Nemáme za sebou oligarchy, neplníme úkoly od různejch lobbistů nebo komor. Nemáme korupční kauzy. V každej moment se snažíme naplňovat naše sliby, který jsme dali lidem. Máme plán pro dostupný bydlení, který fakt dodá az 200 000 nových domovů ze 4 roky. Víme, a už jsme to dokázali, jak nastavit lepší podmínky pro 90 % rodin v ČR včetně nižších daní, jak peníze, který se ztrácej v korupci nasměrovat do zdravotnictví a zlepšit dostupnost jeho služeb. A víme, že bez demokratických parnterů v Evropě se budoucnost plánovat nedá. A to je to, na čem mě osobně záleží.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: v podstatě, Ivan prostě uvěřil, že poslanci PirSTAN budou i "jeho" poslanci. Prostě to byla "bromance", něco jako Elon + Trump :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: je to trochu začarovanej kruh, ty známý tváře z médií se prostě vyplatí zrecyklovat, Nejde vyloučit, že jeho vedení kandidátky klidně získá jednoho poslance navíc, no. To je jak s preferenčníma hlasama pro Ferjenčíka: můžeme na to nadávat, ale ty jejich fanoušci jsou prokazatelný, skrz ty kroužky. Já jim to rozhodování nezávidím... někteří když zjistili, že voltelných míst prostě pro všechny není dost, tak ze strany odešli, já si tohle dilema prodělal už někdo v roce 2017, kdy jsem si uvědomil, že prostě tolik fanoušků jako Ivan nebo Mikuláš nikdy mít nebudu a že vlastně ani nevím, jestli by to mělo být mým cílem....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam